De in het zuiden van Frankrijk gelegen havenstad Bordeaux kan je vanuit Nederland met slechts één overstap al bereiken. Je kunt al een treinticket naar Bordeaux boeken vanaf €60 in de tweede klasse. Tegenwoordig kan je vrij eenvoudig en snel online je treinkaartje naar Bordeaux boeken.

Trein naar Bordeaux

Natuurlijk zijn er meer wegen die naar Rome leiden maar de route die het meest voor de hand ligt om naar Bordeaux te reizen is die via Parijs. Had je tot 2017 nog de mogelijkheid om per directe trein van Lille naar Bordeaux te reizen, tegenwoordig ben je helaas genoodzaakt om via Parijs te reizen. In Parijs heb je altijd een overstap van het noordelijk gelegen Thalys station Gare Du Nord naar het zuidelijk gelegene TGV treinstation (vaak Austerlitz). Deze overstap kan je vrij eenvoudig per rechtstreekse metro maken. De totale reistijd van Amsterdam naar Bordeaux is 6:41. Een treinticket naar Bordeaux via Parijs boek je vanaf €60 in de 2e klasse en €105 in de 1e klasse

Zon-Thalys naar Bordeaux

In het hoogseizoen, in de maanden juli en augustus, rijdt er vanuit Brussel een directe Thalys naar Bordeaux, de Zon-Thalys. Deze trein vertrekt om 08:20 uit Brussel Midi (Brussel-Zuid) en komt al om 12:31 aan in Bordeaux. De totale reistijd is 04:11. Een treinticket voor de Zon-Thalys naar Bordeaux boek je al vanaf €49 in de tweede klasse en €75 in de eerste klasse. Ook treintickets voor de Zon-Thalys kan je online boeken.