Op een hoogte van 1277 meter en op korte afstand van de gelijknamige berg ligt het wintersportdorp Feldberg. Het sfeervolle skidorp ligt in het hart van het Zwarte Woud en is een prima plek voor beginnende skiërs en families. Als je op zoek bent naar een leuke en goedkope wintersportbestemming op korte afstand, dan is Feldberg een erg goede optie. Je kunt ook nogs een prima per trein naar Feldberg toe reizen. Met slechts één overstap reis je al per trein vanuit Nederland naar Feldberg toe. Vanaf €37,90 boek je al een treinticket naar Feldberg, kinderen t/m 14 jaar reizen zelf gratis mee! Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Feldberg.

Treinreis naar Feldberg

Indien je op zoek ben naar een rechtstreekse trein naar Feldberg, dan moeten we je teleurstellen. Er rijdt helaas geen directe trein van Nederland naar Feldberg toe. Je zal altijd moeten overstappen als je een treinreis naar Feldberg wilt gaan maken. Maar gelukkig kan je Feldberg toch prima per trein bereiken en hoef je slechts één keer over te stappen. Je kunt zowel overdag als per nachttrein naar Feldberg reizen.

Route treinverbinding naar Feldberg
Trein naar Feldberg

ICE hogesnelheidstrein naar Feldberg
De snelste manier om per trein naar Feldberg te reizen is per ICE hogesnelheidstrein. Deze trein rijdt overdag en vertrekt vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS naar Freiburg (Breisgau) in Duitsland. Vanaf daar kan je per aansluitende regionale trein rechtstreeks naar Feldberg doorreizen. Dagelijks rijdt er 1 rechtstreekse ICE naar Freiburg (+/- 08:00 uur vertrek uit Amsterdam). Wil je eerder of later vertrekken, dan zal je nog één keer extra moeten overstappen. Vaak in Keulen, Düsseldorf, Frankfurt of Mannheim.

NightJet nachttrein naar Feldberg
Sinds enkele jaren is het ook (weer) mogelijk om per nachttrein naar Feldberg te reizen. Zo kan je elke avond vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS de nachttrein richting Zwitserland (Zürich) nemen. In Freiburg, waar je vroeg in de ochtend aankomt, kan je vervolgens overstappen op de regionale trein naar Feldberg (Feldberg-Bärental station). De Nightjet nachttrein naar Feldberg vertrekt dagelijks om 20:30 vanuit Amsterdam en stopt vervolgens 30 minuten later op Utrecht CS en 60 minuten later op Arnhem CS om vervolgens rond 05:30 in Freiburg aan te komen.

De reistijd naar Feldberg met de nachttreinverbinding duurt langer dan de verbinding met ICE treinen overdag maar het grootste deel van de reis slaap je dus voelt de reis minder lang aan.

Nachttrein naar Feldberg
Intercity naar Garmisch Partenkirchen

IC, EC en regionale treinen
Ook is het mogelijk om met Intercitytreinen, Eurocitytreinen en/of regionale treinen naar Feldberg te reizen. Vaak is je treinticket naar Feldberg dan goedkoper dan wanneer je per ICE reist. De reistijd is doorgaans wel een stuk langer. Ook moet je vaker overstappen.

Reistijd naar Oberammergau per trein

De snelste treinverbinding naar Oberammergau is per ICE trein. De reistijd per trein naar Oberammergau hangt natuurlijk af van het treinstation waar je opstapt. Vanuit Amsterdam gezien is de reistijd naar Oberammergau 09u11m. Vanaf Utrecht en Arnhem is de reistijd respectievelijk 30 en 60 minuten korter.

Reis je met de Nightjet nachttrein naar Oberammergau toe, dan moet je rekenen op een totale reisduur van ongeveer 12,5 uur vanaf Amsterdam gezien.

Bereken de reistijd vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd naar Feldberg per ICE trein en Nachttrein

De verbinding met de nachttrein kan je via NSInternational online boeken.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Feldberg ICE + RE 08:08 15:37 07:29 1 € 37,90 Online
NJ + RE 20:30 06:37 10:07 1 € 49,80 Online
Utrecht - Feldberg ICE + RE 08:37 15:37 07:00 1 € 37,90 Online
NJ + RE 21:00 06:37 09:37 1 € 49,80 Online
Arnhem - Feldberg ICE + RE 09:07 15:37 06:30 1 € 37,90 Online
NJ + RE 21:52 06:37 08:39 1 € 49,80 Online

Prijs van een treinticket naar Feldberg

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Feldberg niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Garmisch-Partenkirchen begint bij €37,90 is deze variabel. Prijzen lopen in staffels op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De staffels waarin de prijzen voor een ticket oplopen bestaan vaak uit €5 a €10. Is het voordeligste tarief van €37,90 uitverkocht, dan kan je soms een ticket boeken voor €44,90. Is dat uitverkocht, dan betaal je €49,90 voor je ticket.

Je kunt je ticket al 180 dagen voor vertrek boeken*. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Feldberg is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief. Boek je binnen enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €70 to €100 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €51,90.

* De winterdienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode na +/- 10 december. Half oktober kan je zodoende treintickets voor de winterperiode inboeken.

Bespaar tips

Boek je treinkaartje naar Feldberg op tijd
Je kunt al 180 dagen voor vertrek een treinticket naar Feldberg boeken. Wil je een goedkoop treinticket naar Feldberg boeken? Zorg dan dat je op tijd boekt. Als je op tijd boekt kan je vaak veel geld besparen. De korting bij vroeg boeken kan oplopen tot +/- 76% ten opzichte van het Full-flex tarief. Ideaal is 120 tot 180 dagen voor vertrek boeken.

Vertrek eerder of later
De treinverbinding naar Feldberg met de ICE 105 is vaak behoorlijk duur omdat dit de populairste tijd van vertrek is. Goedkope tickets zijn dus ook snel uitverkocht voor deze trein. Probeer eens een verbinding eerder of later te boeken. Het kan je veel geld schelen.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een goedkoop treinticket naar Feldberg, bijvoorbeeld het Supersparpreis of Sparpreis vroegboektarief, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Feldberg. Het tarief van Zwolle naar Feldberg is gelijk aan het tarief van Arnhem naar Feldberg. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Full-flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Interrail Global pass
Als je op korte termijn (binnen enkele dagen of weken) boekt is het in de meeste gevallen voordeliger om een Interrail Global pass te boeken i.p.v. losse treintickets. Een Interrail Global pas waarmee jij heen-en weer naar Feldberg Kunt reizen koop je al vanaf €168. Zitplaatsen reserveren is niet verplicht dus je Interrail pas is voldoende om de reis mee te maken.

Korting op de trein naar Feldberg

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Feldberg reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Feldberg kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Feldberg krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Feldberg . De prijs voor het voordeligste treinticket naar Feldberg is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Feldberg met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Feldberg met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Feldberg . Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Feldberg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein naar Feldberg reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Feldberg is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Feldberg is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Feldberg zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Feldberg

Het treinstation van Feldberg, Feldberg-Bärental, ligt op een paar kilometer afstand van Feldberg. Het treinstation wordt, zoals de naam al doet vermoeden, “gedeeld” met het plaatsje Bärental dat oostelijkere ligt. Regelmatig rijden er bussen van treinstation Feldberg-Bärental naar Feldburg toe en weer terug. Je kunt ter plekke eenvoudig een busticket boeken voor de bus naar Feldberg.

Het treinstation Feldberg-Bärental is vrij klein maar is voorzien van wachtruimte, taxi standplaats, ticketautomaat en enkele andere voorzieningen en faciliteiten. Voor het station vertrekken bussen naar diverse bestemmingen in de omgeving.

Enkele leuke en betaalbare hotels in Feldberg vind je in en rondom het centrum van Feldberg. Mocht je laat aankomen, dan kan je hier een overnachting boeken. Het Boutique Hotel KokoschinskiOpent
is een aanrader. Het is een leuk en goedkoop hotel in Feldberg met mooi uitzicht op de bergen.