Ben je op zoek naar een treinticket naar Innsbruck? Een goedkoop treinticket naar Innsbruck boeken is vrij eenvoudig. Vanaf €39,90 kan je al een enkele reis vanuit Nederland naar Innsbruck boeken. Reis vliegensvlug per ICE trein met twee overstappen naar de grootste stad in westelijk Oostenrijk toe. Je kunt online je treinticket naar Innsbruck boeken inclusief zitplaatsreservering. Bekijk tijden en prijzen.

Trein naar Innsbruck

De in het westen van Oostenrijk gelegen stad Innsbruck is een vrij grote stad en knooppunt in het land. Er zijn daarom veel en goede treinverbinding naar Innsbruck te vinden. Het minimale aantal overstappen vanuit Nederland naar Innsbruck is een indien je deels per nachttrein reis. Je kunt met de ICE naar Düsseldorf reizen en daar op de directe nachttrein naar Innsbruck reizen, de NightJet van de ÖBB. Reis je liever overdag, dan heb je vaak 2 overstappen, vaak in Düsseldorf of Keulen een overstap en in München. Vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem reis je per ICE treinen naar München Hbf. Vanaf München reis je per aansluitende EC (EuroCity trein) door naar Innsbruck. De terugreis vanuit Innsbruck is mogelijk met slechts één overstap. Vanuit Innsbruck rijdt er dagelijks een rechtstreekse IC trein naar Keulen. Daar stap je over op een ICE trein die je weer naar Arnhem, Utrecht CS of Amsterdam CS brengt. Tickets voor deze treinen boek je online. Je ticket kan je boeken vanaf en tot je opstaphalte in Nederland (voor dezelfde prijs als opstappen in Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem).

Hoe kan je een goedkoop treinticket naar Innsbruck boeken?

Je kunt online vrij eenvoudig je treinticket naar Innsbruck boeken. Als je niet te veel wilt betalen voor je treinticket dan moet je rekening houden met een aantal factoren die de prijs van je treinticket bepalen. Vooral het moment van boeken is erg van invloed op de hoogte van de prijs van je treinticket. Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je treinticket naar Innsbruck is. De trein naar Innsbruck kan je 6 maanden vooruit boeken. Boek je een aantal maanden voor vertrek, dan is de kans op een goedkoop treinticket naar Innsbruck het grootst. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan zijn alle goedkope treintickets uitverkocht en blijven de duurdere tickets over.

Uiteraard heeft de klasse ook invloed op de prijs van je treinkaartje naar Innsbruck. Tweede klasse is voordeliger dan eerste klasse. Heel soms komt het echter voor dat een treinticket in de 1e klasse voordeliger is dan in de 2e klasse omdat er dan nog aanbiedingstarieven beschikbaar zijn in de 1e klasse maar niet in de 2e klasse.

Ook kunnen sommige kortingskaarten invloed hebben op de prijs. Vaak is dat niet het geval omdat al sprake is van een kortingstarief (Sparpreis). Op een kortingstarief is verder geen kortingskaart meer van positieve invloed met uitzondering van een Bahncard.

Reis je per nachttrein naar Innsbruck, dan is het handig om je treinticket via Trainline te boeken.

Korting op de trein naar Innsbruck

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Innsbruck reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Innsbruck kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Innsbruck krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Innsbruck. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Innsbruck is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Innsbruck met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Innsbruck met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Innsbruck. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Innsbruck en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Innsbruck is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Innsbruck is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Innsbruck zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Innsbruck

Het treinstation van Innsbruck, Innsbruck Hbf, vind je net ten oosten van het centrum van Innsbruck. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Innsbruck waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de buurt van Innsbruck.

[google_map_easy id="95"]