Ben je op zoek naar een treinticket naar Innsbruck? Een goedkoop treinticket naar Innsbruck boeken is vrij eenvoudig. Vanaf €39,90 kan je al een enkele reis vanuit Nederland naar Innsbruck boeken. Reis vliegensvlug per ICE trein met twee overstappen naar de grootste stad in westelijk Oostenrijk toe. Je kunt online je treinticket naar Innsbruck boeken inclusief zitplaatsreservering. Bekijk tijden en prijzen.

Trein naar Innsbruck

De in het westen van Oostenrijk gelegen stad Innsbruck is een vrij grote stad en knooppunt in het land. Er zijn daarom veel en goede treinverbinding naar Innsbruck te vinden. Het minimale aantal overstappen vanuit Nederland naar Innsbruck is een indien je deels per nachttrein reis. Je kunt met de ICE naar Düsseldorf reizen en daar op de directe nachttrein naar Innsbruck reizen, de NightJet van de ÖBB. Reis je liever overdag, dan heb je vaak 2 overstappen, vaak in Düsseldorf of Keulen een overstap en in München. Vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem reis je per ICE treinen naar München Hbf. Vanaf München reis je per aansluitende EC (EuroCity trein) door naar Innsbruck. De terugreis vanuit Innsbruck is mogelijk met slechts één overstap. Vanuit Innsbruck rijdt er dagelijks een rechtstreekse IC trein naar Keulen. Daar stap je over op een ICE trein die je weer naar Arnhem, Utrecht CS of Amsterdam CS brengt. Tickets voor deze treinen boek je online. Je ticket kan je boeken vanaf en tot je opstaphalte in Nederland (voor dezelfde prijs als opstappen in Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem).

Hoe kan je een goedkoop treinticket naar Innsbruck boeken?

Je kunt online vrij eenvoudig je treinticket naar Innsbruck boeken. Als je niet te veel wilt betalen voor je treinticket dan moet je rekening houden met een aantal factoren die de prijs van je treinticket bepalen. Vooral het moment van boeken is erg van invloed op de hoogte van de prijs van je treinticket. Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je treinticket naar Innsbruck is. De trein naar Innsbruck kan je 6 maanden vooruit boeken. Boek je een aantal maanden voor vertrek, dan is de kans op een goedkoop treinticket naar Innsbruck het grootst. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan zijn alle goedkope treintickets uitverkocht en blijven de duurdere tickets over.

Uiteraard heeft de klasse ook invloed op de prijs van je treinkaartje naar Innsbruck. Tweede klasse is voordeliger dan eerste klasse. Heel soms komt het echter voor dat een treinticket in de 1e klasse voordeliger is dan in de 2e klasse omdat er dan nog aanbiedingstarieven beschikbaar zijn in de 1e klasse maar niet in de 2e klasse.

Ook kunnen sommige kortingskaarten invloed hebben op de prijs. Vaak is dat niet het geval omdat al sprake is van een kortingstarief (Sparpreis). Op een kortingstarief is verder geen kortingskaart meer van positieve invloed met uitzondering van een Bahncard.

Reis je per nachttrein naar Innsbruck, dan is het handig om je treinticket via Trainline te boeken.