Vlakbij de populaire wintersportplaats Winterberg vind je het eveneens populaire Willingen. Ook het sfeervolle Willingen is vanwege de vrij korte afstand van Nederland makkelijk en snel te bereiken. Een treinticket naar Willingen kan je al vanaf €29,90 in de tweede klasse boeken. Een ticket in de eerste klasse boek je vanaf €39,90. Reis deels per snelle ICE in nog geen 6 uur vanuit Amsterdam naar Willingen. Bekijk actuele prijzen.

Trein naar Willingen

Een rechtstreekse trein naar Willingen vanuit Nederland is er helaas niet. Reis je per trein naar Winllingen, dan moet je rekenen op minimaal drie overstappen. Vanuit Nederland is er eigenlijk maar één logische manier om per trein naar Willingen reizen.

Trein naar Willingen
Trein naar Willingen

ICE hogesnelheidstrein
Zo kan je overdag met de ICE vanuit Amsterdam CS, Utrecht of Arnhem CS naar Oberhausen net over de grens in Duitsland reizen. Daar stap je over op de regionale trein die je naar Dortmund brengt. In Dortmund stap je over op de regionale trein naar Brilon Wald. Daar stap je op de regionale trein die je rechtstreeks naar Willingen brengt. Dagelijks vertrekken er ICE’s vanuit Amsterdam om 06:38u, 08:08u en om 10:38u.

Reis je vanuit het noorden van het land naar Willingen, dan kan je via grensovergang Leer via Weener naar Willingen reizen. Vanuit het zuiden van het land kan je via Venlo per regionale trein naar Düsseldorf reizen om daar vandaan via Dortmund naar Willingen te reizen.

Reistijd naar Willingen per trein

De snelste treinverbinding naar Willingen is per ICE trein. De reistijd per trein naar Willingen hangt natuurlijk af van het treinstation waar je opstapt. Vanuit Amsterdam gezien is de snelste reistijd naar Willingen 04u42m. Vanaf Utrecht en Arnhem is de reistijd respectievelijk 30 en 60 minuten korter. Echter moet je dan vroeg vertrekken of kom je wat later op de middag aan (vertrek om 06:38 of 10:38). Vertrek je om 08:08, dan duurt de reis 5u12m maar kom je mooi om 13:20 in Willingen aan en kan je gelijk de piste op.

Bereken de reistijd vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd naar Willingen per ICE trein

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Willingen ICE + RE 08:08 13:20 05:12 3 € 29,90 Online
Utrecht - Willingen ICE + RE 08:37 13:20 04:47 3 € 29,90 Online
Arnhem - Willingen ICE + RE 09:07 13:20 04:17 3 € 29,90 Online

Prijs van een treinticket naar Willingen

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Willingen niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Willingen begint bij €29,90 is deze variabel. Prijzen lopen in staffels op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De staffels waarin de prijzen voor een ticket oplopen bestaan vaak uit €5 a €10. Is het voordeligste tarief van €29,90 uitverkocht, dan kan je soms een ticket boeken voor €34,90. Is dat uitverkocht, dan betaal je €39,90 voor je ticket.

Je kunt je ticket al 180 dagen voor vertrek boeken*. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Willingen is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief. Boek je binnen enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €45 to €65 voor je ticket betalen. Een optionele zitplaats kan je voor €4 per persoon bijboeken.

In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €39,90. In gratis zitplaats is in de 1e klasse inbegrepen.

* De winterdienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode na +/- 10 december. Half oktober kan je zodoende treintickets voor de winterperiode inboeken.

Bespaar tips

Boek je treinkaartje naar Willingen op tijd
Je kunt al 180 dagen voor vertrek een treinticket naar Willingen boeken. Wil je een goedkoop treinticket naar Willingen boeken? Zorg dan dat je op tijd boekt. Als je op tijd boekt kan je vaak veel geld besparen. De korting bij vroeg boeken kan oplopen tot +/- 76% ten opzichte van het Full-flex tarief. Ideaal is 120 tot 180 dagen voor vertrek boeken.

Vertrek eerder of later
De treinverbinding naar Willingen met de ICE 105 (vertrek 08:08u) is vaak behoorlijk duur omdat dit de populairste tijd van vertrek is. Goedkope tickets zijn dus ook snel uitverkocht voor deze trein. Probeer eens een verbinding eerder of later te boeken. Het kan je veel geld schelen.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een goedkoop treinticket naar Willingen, bijvoorbeeld het Supersparpreis of Sparpreis vroegboektarief, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Willingen. Het tarief van Zwolle naar Willingen is gelijk aan het tarief van Arnhem naar Willingen. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Full-flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Korting op de trein naar Willingen

Iedereen wil natuurlijk voordelig met de trein naar Willingen reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Willingen kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Willingen krijg je door vroeg te boeken. De treinverbindingen naar Duitsland zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Willingen. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Willingen is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Willingen met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Willingen. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Willingen en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Willingen is er helaas niet.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Willingen is er helaas ook niet.

Treinstation van Willingen

Het treinstation van Willingen ligt aan de westkant van het dorp en aan de rand van het centrum van Willingen. Op een afstand van ongeveer 300 meter van het treinstation van Willingen vind je de meeste hotels en restaurants. Het stationsgebouw van Willingen is klein maar modern. In het gebouw vind je enkele voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en een winkeltje. Voor het station vertrekken bussen naar diverse bestemmingen. Ook kan je voor het treinstation van Willingen een taxi nemen naar je hotel in het dorp of een andere plaats in de omgeving. Schaf je een Sauerland card aan, dan kan je tijdens je verblijf in Willingen gratis gebruikmaken van bus en regionale trein in de omgeving. Er handig want de hotels en het skigebied liggen op een paar kilometer afstand van het centrum en treinstation van Willingen.

Enkele leuke en betaalbare hotels in Willingen vind je op loopafstand van het treinstation. Mocht je laat aankomen, dan kan je hier een overnachting boeken. Das Loft Hotel Willingen is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

[google_map_easy id=”19″]

Adres van treinstation Willingen:

Willingen Bahnfhof, 34508 Willingen, Duitsland