In de zomerperiode van eind juni t/m augustus rijdt er elke zaterdag vanuit Nederland een directe Thalys naar het zuiden van Frankrijk. Deze Zon-Thalys naar Frankrijk rijdt vanaf Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel naar de Zuid-Franse steden Valence, Avignon en Marseille. Een treinticket voor de Zon-Thalys naar Frankrijk boek je al vanaf €76 per enkele reis. Sinds 2019 rijdt er vanaf Brussel ook een Zon-Thalys naar Bordeaux.

Over de Zon-Thalys

In de zomermaanden juli en augustus rijdt er naast de reguliere Thalys treinen, die Parijs als eindbestemming hebben, op zaterdagen ook één Zon-Thalys die naar Zuid-Frankrijk doorrijdt. Deze speciale Zon-Thalys naar Frankrijk brengt je op zaterdagen vanaf 29 juni t/m 31 augustus 2019 zonder overstap vliegensvlug naar het zonnige zuiden van Frankrijk. Slechts 7u06 duurt de rit van Amsterdam naar Marseille aan de Middellandse Zee. De Zon-Thalys vertrekt vroeg, om 07:15 om vervolgens om 14:21 aan te komen in Marseille. Even later, om 16:01 rijdt de Zon-Thalys weer terug naar Nederland om daar om 23:24 waar aan te komen (Amsterdam CS). De reis per Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk is korter dan wanneer je vliegt en de reistijd naar en vanaf het vliegveld en het inchecken meerekent. De trein rijdt onderweg met snelheden tot wel 300km per uur.

Bestemmingen van de Zon-Thalys

Naast de Zon-Thalys die al jaren van Amsterdam naar Marseille rijdt is er sinds 2019 ook een Zon-Thalys die naar de zuid-west kust van Frankrijk rijdt, naar Bordeaux.

Zon-Thalys naar Marseille
De Zon-Thalys naar Frankrijk rijdt vanuit Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel-Midi (Brussel-Zuid) rechtstreeks naar de Provence in Zuid-Frankrijk. Bestemmingen van de Zon-Thalys zijn Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. Anderhalf uur nadat Marseille, de eindbestemming van de Zon-Thalys is bereikt, vertrekt de trein weer terug in tegenovergestelde richting met als doel Amsterdam CS.

Meerdere belangrijke badplaatsen en grote steden in Zuid-Frankrijk kunnen met één overstap in Valence, Avignon, Aix-en-Provence of Marseille bereikt worden. Denk daarbij aan Nimes, Nice, Montpellier, St-Raphael (St-Tropez), Cannes, Frejus, Cap D’Agde, Narbonne en Arles.

Zon-Thalys naar Bordeaux
De Zon-Thalys met bestemming Bordeaux stop niet tussen het vertrekpunt Brussel en het eindpunt Bordeaux. Vanaf Bordeaux kan je eenvoudig doorreizen naar steden in de omgeving van Bordeaux of naar de Franse Pyreneeën. Denk daarbij aan Pau, Bayonne, Biarritz, Dax, Libourne en Hendaye (nachttrein naar Portugal).
Ook kan je doorreizen naar Spanje. Naar steden als San Sebastian, Bilbao, Irun of Pamplona.

Reistijd van de Zon-Thalys

De Zon-Thalys rijdt niet alleen rechtstreeks vanuit Nederland naar Frankrijk maar doet dat ook nog eens heel snel. Al met al is de trein sneller dan het vliegtuig als je ook inchecken en uitchecken e.d. meerekent. Zo is de reistijd van Amsterdam naar Marseille 07:06, de reistijd van Amsterdam naar Valence 05:47 en de reistijd van Amsterdam naar Avignon 06:22. Vertrek je vanaf Schiphol, dan kun je hier nog eens 16 minuten vanaf halen. Vertrek vanaf Rotterdam CS betekent een reistijd vermindering van ongeveer 40 minuten.

Bekijk hieronder de reistijd naar Marseille met de Zon-Thalys.

Reistijd Zon-Thalys naar Marseille

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Marseille 07:15 14:21 07:06 € 76 Online
Schiphol - Marseille 07:31 14:21 06:50 € 76 Online
Rotterdam - Marseille 07:54 14:21 06:27 € 76 Online
Antwerpen - Marseille 08:30 14:21 05:51 € 68 Online
Brussel - Marseille 09:11 14:21 05:10 € 68 Online

Treintickets voor de Zon-Thalys boeken

Ben je van plan om met de trein naar Zuid-Frankrijk te reizen en wil je treintickets voor de Zon-Thalys kopen? Dat kan via de website van NSInternational. Hier kan je eenvoudig per vertrekdatum zien wat de voordeligste prijs is voor de Zon-Thalys tickets. De prijzen van treintickets van de Zon-Thalys liggen niet vast maar lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Hoe populairder een bepaalde datum is, hoe duurder een treinkaartje zal zijn. Boek je treinkaartje voor de Zon-Thalys dus op tijd.

Korting op de Zon-Thalys

Er zijn diverse kortingen op de Zon-Thalys van toepassing. Naast de vroegboekkorting die je een hoop geld kan schelen zijn er ook kortingen voor kinderen, jongeren en senioren. De kinderkorting op de Zon-Thalys is het grootst. Senioren-en jongerenkorting is soms duurder dan het voordeligste aanbiedingstarief maar weer stukken voordeliger dan het flex-tarief dat je vaak op korte termijn alleen nog maar kunt boeken. Bekijk een overzicht van de kortingen op de Zon-Thalys.