Midden in de Alpen en aan de voet van de indrukwekkende Jungfraujoch ligt het gezellige dorp Kandersteg. In en om het dorp kan je mooie wandelingen maken, forelvissen in de glasheldere Blausee of per kabelbaan de bergtoppen verkennen. In de winterperiode kan je ook skiën in Kandersteg. Je kunt vanuit Nederland prima per trein naar Kandersteg reizen. Vanaf €39,90 boek je al een treinticket naar Kandersteg.

Per trein naar Kandersteg reizen

Er zijn meerdere manieren waarop je per trein naar Kandersteg kunt reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Kandersteg reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen (onder 15 jaar) reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Treinverbinding trein naar Kandersteg

Per dagtrein naar Kandersteg reizen

Een rechtstreekse trein naar Kandersteg bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Zo rijden er het hele jaar door meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Kandersteg. Deze treinen rijden naar Basel waar je over kunt stappen op de Intercity trein naar Bern en vervolgens de regionale trein naar Kandersteg.

Let erop dat er dagelijks één rechtstreekse trein naar Basel rijdt (ICE met vertrek rond 08:05). Bij andere ICE treinen naar Zwitserland moet je altijd nog een keer in Duitsland overstappen, vaak in Frankfurt. Vanaf Frankfurt reis je dan door naar Bern waar je overstapt op de rechtstreekse trein naar Kandersteg.

Per nachttrein naar Kandersteg reizen

Vanuit Nederland bestaat er helaas geen rechtstreekse nachttrein naar Zwitserland meer. Tot enkele jaren geleden reed er dagelijks nog een CityNightLine naar Basel en Zürich vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Helaas rijdt deze trein niet meer. Reis je toch liever per nachttrein naar Kandersteg dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen, nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Hannover naar Basel (eindstation Zürich). Vanuit Nederland kan je dan per IC naar Hannover reizen en daar op de nachttrein naar Basel stappen. Vanaf Basel kan je in de ochtend (rond 08:00) via Bern naar Kandersteg doorreizen.

In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Kandersteg inclusief de nachttrein boek je vanaf €87 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Reistijd naar Kandersteg per trein

De reistijd naar Kandersteg per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Kandersteg. De reistijd van Amsterdam CS naar Kandersteg is 9u02m (snelste verbinding) inclusief overstaptijd. Stap je op de ICE in Utrecht of Arnhem, dan moet je rekenen op een iets kortere reistijd van respectievelijk 30 en 60 minuten.

Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 15 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Kandersteg per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Kandersteg per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Brig is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Hannover naar Basel en dan de trein via Bern naar Kandersteg.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Kandersteg ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Kandersteg ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Kandersteg ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online

Prijs van een treinticket naar Kandersteg

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Kandersteg geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Kandersteg lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. ICE treinen richting Zwitserland zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Kandersteg van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Kandersteg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Kandersteg

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Kandersteg reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Kandersteg kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Kandersteg krijg je door vroeg te boeken. Zowel de ICE treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Kandersteg. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Kandersteg is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Kandersteg met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Kandersteg (ICE) met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Kandersteg. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Kandersteg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Kandersteg is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Kandersteg is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Kandersteg zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Kandersteg

Het treinstation van Kandersteg vind je net ten noorden van het centrum van Kandersteg. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Kandersteg waar je ook tal van betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de buurt van Kandersteg.

[google_map_easy id="150"]