De Vennbahn fietsroute behoort tot een van de meest populaire fietsroutes in Europa. De route is ook bij Nederlanders erg in trek. Voornamelijk omdat de route eigenlijk maar net over de grens in België en Duitsland loopt en dus goed te bereiken is. Je kunt eenvoudig met je fiets in de trein naar het beginpunt van de Vennbahn en ook weer terug vanaf het eindpunt. Treintickets voor de Vennbahn fietsroute boek je al vanaf €56 retour per persoon inclusief fiets.

Over de Vennbahn fietsroute

Ooit was het grootste deel van de Vennbahn route of Vennbahn radweg een spoor waarover een boemeltreintje reed. Nadat het spoor in verval was geraakt en er geen gebruik meer werd gemaakt van het spoor werd besloten om van het spoor een fietspad te maken. Er werd asfalt over het oude spoor gestort zodat er een fietspad ontstond. In de loop der jaren werd de fietsroute steeds bekender en populairder. Tegenwoordig fietsen jaarlijkse duizenden sportievelingen de route. Veelal stoppen ze onderweg voor een overnachting in het sfeervolle stadje als Monschau dat net over de grens bij België in Duitsland ligt.

Startpunt

Er bestaan verschillende varienten van de fietsroute maar de meeste fietsers beginnen hun fietsavontuur in Troisvierges.