Één van Oostenrijks populairste wintersportbestemmingen is Kitzbühel. De sfeervolle plaats is goed per trein te bereiken. In de winter reizen jaarlijks duizenden Nederlanders af naar de plaats om te skiën, snowboarden of te wandelen. Je kunt prima met de trein naar Kitzbühel reizen. In de winter rijden er diverse treinen die de plaats aandoen. Vanaf €39,90 kan je al een treinticket naar Kitzbühel boeken in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Kitzbühel.

Trein naar Kitzbühel

Er zijn verschillende manieren waarop je per trein naar Kitzbühel kunt reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Kitzbühel reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Trein naar Kitzbühel
Per dagtrein naar Kitzbühel reizen

Een reguliere rechtstreekse trein naar Kitzbühel overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Kitzbühel. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt of Mannheim moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt.
In München stap je over op een Intercity of Eurocity die je naar Wörgl brengt. Vanaf daar gaat er een rechtstreekse trein naar Kitzbühel. De prijs van een treinticket naar Kitzbühel begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

In de Krokusvakantie kan je zonder overstappen naar Kitzbühel reizen. Op zaterdag rijdt er een speciale trein naar Kitzbühel, de Krokus Express, vanuit diverse steden in Nederland rechtstreeks naar Kitzbühel. De reis duurt vrij lang maar je hoeft niet over te stappen. Een retour boek je al voor €149 per persoon.

Per nachttrein naar Kitzbühel reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Kitzbühel vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever ’s nachts dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Kitzbühel, dan kan je in Wörgl overstappen op de Intercity trein naar Kitzbühel. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Kitzbühel inclusief de nachttrein boek je vanaf €87 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Speciaal in de wintermaanden rijdt er een rechtstreekse nachttrein naar Kitzbühel vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Deze Alpen Express vertrekt elke vrijdagavond en komt de volgende ochtend aan in Kitzbühel. Op zaterdagavond rijdt de trein weer terug om vervolgens op zondagochtend weer in Nederland aan te komen. Treintickets voor deze trein boek je via Treinreiswinkel.

Reistijd naar Kitzbühel per trein

De reistijd naar Kitzbühel per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Kitzbühel. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 10u46m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 17 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Kitzbühel per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Kitzbühel per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Kitzbühel is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar Wörgl en dan de Intercity van Wörgl naar Kitzbühel.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Kitzbühel ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 39,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 39,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Kitzbühel ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 39,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 39,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Kitzbühel ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 39,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 39,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online

Prijs van een treinticket naar Kitzbühel

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Kitzbühel geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Kitzbühel lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Kitzbühel van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Kitzbühel is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Kitzbühel

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Kitzbühel reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Kitzbühel kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Kitzbühel krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Kitzbühel. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Kitzbühel is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Kitzbühel met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Kitzbühel met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Zell am See. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Kitzbühel en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Kitzbühel is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Kitzbühel is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Kitzbühel zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Kitzbühel

Het treinstation van Kitzbühel vind je een paar honderd meter te noorden van het centrum van Kitzbühel. Vanaf het station loop in 10 minuten naar het centrum van Kitzbühel waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vind.

Het stationsgebouw van Kirchberg is van middelgrote omvang en vrij modern met tal van voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en een informatiebalie/ticketbalie.

Vanaf het station van Kitzbühel rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de omgeving. Zo reis je per postbus of taxi vrij eenvoudig van Kitzbühel naar bestemmingen als Aurach bei Kitzbühel, Brixen im Thale, Fieberbrunn, Going am Wilden Kaiser, Hochfilzen, Hopfgarten im Brixental, Itter, Jochberg, Kirchberg in Tirol, Kitzbühel, Kössen, Oberndorf in Tirol, Reith bei Kitzbühel, Schwendt, St. Jakob in Haus, St. Johann in Tirol, St. Ulrich am Pillersee, Waidring en Westendorf.

Mocht je laat aankomen in Kitzbühel, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Hotel Gamshof is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

[google_map_easy id="13"]

Adres van treinstation Kitzbühel

Kitzbühel Bahnhof, 6370 Kitzbühel, Oostenrijk.