Op het Deense eiland Fyn vind je de stad Odense, de op twee na grootste stad van Denemarken. De havenstad wordt via een kanaal dat in 1803 werd gegraven verbonden met het Kattegat. Sinds de aanlag van het kanaal is Odense een belangrijke haven en industriestad geworden. De stad is vanwege zijn rijke cultuur, de historische binnenstad en de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen die in de stad geboren werd en woonde erg in trek bij toeristen. Wil je vanuit Nederland per trein naar Odense reizen, dan moet je een aantal keer overstappen. Een rechtstreekse trein naar Odense vanuit Nederland bestaat helaas niet. Vanaf €39,90 boek je al een treinticket naar Odense in de 2e klasse. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Odense.

Ben je van plan om per trein naar Odense te reizen? We hebben de pluspunten en aandachtspunten voor het reizen per trein naar Odense kort voor je op een rijtje gezet

  • Prijs: vanaf €39,90

  • Reistijd: 9 tot 10 uur

  • Overstappen: 3 keer (minimaal)

  • Kinderen t/m 14 jaar gratis mee
  • Grote vroegboekkortingen

  • Zitplaatsen te reserveren

  • 3 maanden vooruit te boeken

  • Fiets op de trein mogelijk

Treinreis naar Odense

Tot eind 2017 kan je nog op twee manieren per trein naar Odense reizen. Zo kon je ervoor kiezen om per geheel overdag te reizen of om de rechtstreekse nachttrein naar Odense te nemen. Tot het einde van 2017 reed er vanuit Nederland een nachttrein naar Denemarken. Deze CityNightLine naar Denemarken stopte onder andere in Kolding en Odense voordat de eindbestemming Kopenhagen werd bereikt. Helaas is het tegenwoordig alleen nog mogelijk om overdag naar Odense te reizen. Per nachttrein naar Odense reizen is helaas niet meer mogelijk.

Per dagtrein naar Odense reizen

Er bestaat helaas geen rechtstreekse trein naar Odense vanuit Nederland. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen als je met de trein naar Odense wilt reizen. De meeste gangbare treinverbinding vanuit Nederland naar Odense is met de IC-Berlijn tot aan Osnabrück waar je overstapt op de IC naar Hamburg. Vanaf Hamburg reis je het laatste deel per rechtstreekse Intercity naar Odense door.

Boek altijd een verbinding met voldoende overstaptijd in Hamburg. Vertragingen op het traject naar Hamburg komen regelmatig voor. Dagelijks zijn er twee treinverbindingen naar Odense mogelijk waarbij je slechts tweemaal hoeft over te stappen, in de zomer drie (dan vertrekt de IC-Berlijn al om +/- 05:00 uit Amsterdam.

Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje naar Odense inbegrepen.

Reistijd naar Odense per trein

De reistijd naar Odense per trein behoorlijk. Je moet erop rekenen dat je 8 tot 10 uur in de trein zit. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de exacte reistijd naar Odense. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 09u45m. Vertrek je vanaf één van de andere stations waar de Intercity naar Osnabrück (eindbestemming Berlijn) vandaan vertrekt, dan is de reistijd natuurlijk wat korter. Vertrek je bijvoorbeeld vanaf Amersfoort of Almelo, dan kan je respectievelijk 34 minuten en 103 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per trein van Odense naar Nederland, dan moet je ongeveer op dezelfde reistijd rekenen.

Reistijd naar Odense per dagtrein
Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Odense IC + IC + IC 07:00 16:19 09:19 2 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:00 18:48 09:48 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC 11:00 20:19 09:19 2 € 39,90 Online
Hilversum - Odense IC + IC + IC 07:24 16:19 08:55 2 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:20 18:48 09:28 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC 11:20 20:19 08:59 2 € 39,90 Online
Amersfoort - Odense IC + IC + IC 07:34 16:19 08:45 2 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 09:34 18:48 09:14 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC 11:34 20:19 08:45 2 € 39,90 Online
Deventer - Odense IC + IC + IC 08:12 16:19 08:07 2 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 10:12 18:48 08:36 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC 12:12 20:19 08:07 2 € 39,90 Online
Almelo - Odense IC + IC + IC 08:43 16:19 07:24 2 € 39,90 Online
IC + ICE + IC + IC 10:43 18:48 08:05 3 € 39,90 Online
IC + ICE + IC 12:43 20:19 07:36 2 € 39,90 Online

Prijs van een treinticket naar Odense

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Odense geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Odense lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Denemarken zijn 90 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Odense van €39,90 in de 2e klasse en €69,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Odense is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boekt al voor €4,50 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Odense

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Odense reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Odense kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Odense krijg je door vroeg te boeken. Treinverbindingen naar Odense kan je al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Odense. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Odense is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

– Interrailen naar Odense

Als je laat bent met boeken, dan is een treinticket naar Odense vaak erg prijzig. Vaak ben je in plaats van het boeken van losse treintickets dan (stukken) goedkoper uit met een Interrail Global pas waarmee je 4 dagen binnen 1 maand door de meeste Landen van Europa kunt reizen. Je kunt met de pas door Nederland, Duitsland en Denemarken naar Odense reizen en ook weer terug. Wil je gaan Interrailen naar Odense? Een interrail pas koop je online al vanaf €185. Interrail passen bestaan voor volwassenen, senioren, kinderen en jongeren. Lees meer over interrailen naar Denemarken.

– Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Odense reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Odense reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

– Leeftijdskorting

Leeftijdskorting op de trein naar Odense is alleen voor kinderen van 14 jaar of jonger van toepassing die met een ouder of grootouder meereizen. Voor reizigers uit de diverse andere leeftijdsgroepen is de vroegboekkorting vrijwel altijd goedkoper dan korting o.b.v. leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de trein naar Odense en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de IC trein naar Odense is er helaas niet. Wel is er speciale korting voor senioren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor senioren.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de IC trein naar Odense is er helaas ook niet. Wel is er speciale korting voor jongeren op de reguliere prijs van een interrail pas. Bekijk hier de gereduceerde prijzen voor interrail passen voor jongeren.

Treinstation van Odense

Het treinstation van Odense vind je ongeveer 500 meter ten zuiden van het centrum van Odense. Vanaf het station loop je on ongeveer 10 minuten naar het centrum van Odense waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Odense.

[google_map_easy id="57"]

Per trein en fiets naar Odense reizen

Wil je een fiets meenemen op de trein naar Odense? Per trein en fiets naar Odense reizen is zeker mogelijk. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je alleen je fiets meenemen op Intercity treinen en regionale treinen. Ook heb je een fietsticket nodig, een vervoersbewijs voor de fiets, en een fietsplaatsreservering op Intercity treinen. Lees hier meer over het meenemen van je fiets op treinen naar en binnen Denemarken.