Één van de belangrijkste treinbestemmingen in de Franse Alpen is Albertville. De stad zelf is geen wintersportplaats maar vanaf Albertville kan je gemakkelijk doorreizen naar de skigebied van Notre Dame de Bellecombe/Flumet en Crest Voland waar je onder meer de wintersportdorpen Val Thorens, Méribel, Courchevel, La Plagne en Les Saisies vindt. In de winterperiode kan je vanuit Nederland per directe trein naar Albertville reizen met de specials Sneeuw-Thalys (voorheen Ski-Thalys). Deze hogesnelheidstrein wordt speciaal op zaterdagen in de winter ingezet om reizigers snel, goedkoop en zonder overstap naar Albertville en andere bestemmingen te brengen. Vanaf €65 boek je al een treinticket naar Albertville.

Per trein naar Albertville reizen

Er zijn twee logische manieren waarop je per trein naar Albertville kunt reizen. Zo rijdt de directe Sneeuw-Thalys naar Albertville in de winterperiode op zaterdagen naar de Franse Alpen. Deze trein vertrekt vroeg uit Nederland en komt aan het begin van de middag aan in Albertville. Ongeveer twee uur na aankomst rijdt de Sneeuw-Thalys weer naar Nederland terug. Je kunt online je treinkaartjes voor de trein naar Albertville kopen via de website van NSInternational.nl.

Reis je niet op zaterdag of in de wintersportperiode, dan zal je altijd minimaal één keer moeten overstappen. Je kunt dan per reguliere Thalys naar Parijs reizen, daar overstappen op de metro naar het zuidelijker gelegen station Gare De Lyon en daar op de TGV naar Albertville stappen. Reken minimaal een uur overstaptijd in Parijs.

Sneeuw-Thalys trein naar Bourg Saint Maurice

Per Sneeuw-Thalys naar Albertville reizen

In de winterperiode tussen 21 december 2019 en 11 april 2020 rijdt er op zaterdagen een rechtstreekse trein naar Albertville, de Sneeuw-Thalys (voorheen Ski-Thalys). Deze Sneeuw-Thalys rijdt vanaf Amsterdam CS, via Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Midi/Zuid naar een zestal wintersportbestemmingen in de Franse Alpen. Zo doet de Sneeuw-Thalys respectievelijk de volgende plaatsen aan: Chambéry, Albertville, Moûtiers-Salins, Aime La Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice.

Deze directe hogesnelheidstrein naar Albertville vertrekt in de vroege morgen vanaf Amsterdam CS om op tijd op zijn eindbestemming aan te komen. Na een stop op het eindstation van ongeveer één uur rijdt de Sneeuw-Thalys in omgekeerde richting weer terug naar Nederland (en België) om weer honderden wintersporters terug naar huis te brengen. Aankomst in Amsterdam CS is laat op de avond.

Treintickets voor de Sneeuw-Thalys naar Albertville kunnen al ruim van te voren online worden geboekt. Prijzen lopen snel op dus het is zorg om er snel bij te zijn als je voordelig met de trein naar Albertville wilt reizen. Op korte termijn betaal je wel 2 tot 3 keer meer voor je ticket dan wanneer je vroeg boekt. Op hele korte termijn zit de voormalige Ski-Thalys zelfs al vaak helemaal vol. Zeker tijdens de Krokusvakantie.

De boekingstermijn van de Sneeuw-Thalys is ruimer dan de reguliere Thalys. Je kunt de trein vaak in de tweede week van september al boeken voor alle vertrekdata in de wintersportperiode.

Aansluitend op je aankomst in een van de bestemmingen van de Sneeuw-Thalys kan je een transfer bijboeken naar je eindbestemming via altibus. Bussen van deze maatschappij sluiten aan op je aankomst per trein.

Voordelen van het reizen per Sneeuw-Thalys
Gratis Wifi
Gereserveerde zitplaats
Barrijtuig (rijtuig 4)
Reis zonder overstap
Stopcontact bij elke stoel
Binnen 9 uur op je bestemming
2 stuks bagage mee
Comfortabel

Per Thalys en TGV naar Albertville reizen

Reis je niet op een zaterdag in de winterperiode, dan zal je altijd minimaal één keer moeten overstappen als je per trein naar Albertville wilt reizen. Je kunt dan per reguliere Thalys en TGV naar Albertville reizen. Daarbij moet je rekening houden met een overstap in Parijs van het ene naar het andere treinstation. Zo kom je in Parijs Gare Du Nord aan en vertrek je weer vanaf Parijs Gare De Lyon. Voor de overstap moet je ongeveer een uur rekenen. Metrokaartje kan je al in de Thalys kopen of uiteraard in de automaat op het station (€1,90 p.p. en mogelijk met pinpas).

Zowel de Thalys als TGV zijn comfortabele treinen die van alle gemakken voorzien zijn. Zo kan je een plek met tafel reserveren (4 personen in een carré of in de 1e klasse 2 personen in een duo), heb je een stopcontact om je telefoon op te laden op je laptop aan te sluiten en is er een bistro aan boord waar je koffie, een biertje of een broodje kunt kopen.

Treintickets voor de Thalys en de TGV kan je respectievelijk 4 en 3 maanden voor vertrek boeken. Wees er snel bij als je zo voordelig mogelijk naar Albertville wilt reizen want de prijzen lopen snel op.

Een transfer aansluitend op de aankomst van de TGV kan je niet via altibus regelen. Je zult zelf een taxi of bus naar je bestemming moeten regelen.

Reistijd naar Albertville per trein

De reistijd naar Albertville per Sneeuw-Thalys hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland. Zo is de reistijd van Amsterdam naar Albertville 07u16m. Ga je van een vertrek uit vanaf Schiphol of Rotterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van respectievelijk 06u59m en 06u34m. Vertrek je vanaf één van de andere twee Belgische treinstations, dan scheelt dit je weer respectievelijk 45 en 75 minuten van de reistijd t.o.v. een vertrek vanuit Rotterdam CS. Bekijk de tijden hier.

Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Albertville per Sneeuw-Thalys trein vanaf de treinstations in Nederland en België.

De getoonde vanafprijs voor de Sneeuw-Thalys naar Albertville is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht).

Tijd Station Tijd Station
05:40 Amsterdam CS 15:38 Bourg Saint Maurice
05:56 Schiphol 15:45 Landry
06:20 Rotterdam CS 15:55 Aime-La Plagne
07:01 Antwerpen CS 16:12 Moûtiers-Salins-Brides-les-Bains
07:44 Brussel-Midi/Zuid 16:46 Albertville
12:21 Chambéry 17:45 Chambéry
13:04 Albertville 22:10 Brussel-Midi/Zuid
13:44 Moûtiers-Salins-Brides-les-Bains 22:57 Antwerpen CS
14:05 Aime-La Plagne 23:33 Rotterdam CS
14:17 Landry 23:54 Schiphol
14:30 Bourg Saint Maurice 00:13 Amsterdam CS

Sneeuw-Thalys transfer bestemmingen

Vanaf de treinstations in de Franse Alpen waar de Sneeuw-Thalys aankomt zijn er transfers naar diverse wintersportbestemmingen in de omgeving mogelijk. Hieronder een overzicht van de Sneeuw-Thalys transfer bestemmingen per station. Als je met een reguliere trein naar Albertville reist zal de transfer in de meeste gevallen niet aansluiten. Via altibus kan je een transfer boeken.
Bestemming Station Treinticket (vanafprijs enkele reis) Tickets
Belle Plagne Aime-la-Plagne € 65 Online
Champagny Moûtiers € 65 Online
Courchevel 1550 Moûtiers € 65 Online
Courchevel 1650 Moûtiers € 65 Online
Courchevel 1850 Moûtiers € 65 Online
La Plagne Aime-la-Plagne € 65 Online
La Rosière Bourg St. Maurice € 65 Online
La Tania Moûtiers € 65 Online
Les Arcs 1600 – 1800 Bourg St. Maurice € 65 Online
Les Arcs 2000 Bourg St. Maurice € 65 Online
Les Menuires Moûtiers € 65 Online
Méribel Moûtiers € 65 Online
Méribel Mottaret Moûtiers € 65 Online
Tignes Le Lac – Val Claret Bourg St. Maurice € 65 Online
Tignes – Les Boisses Bourg St. Maurice € 65 Online
Tignes – Les Brévières Bourg St. Maurice € 65 Online
Val d’Isère Bourg St. Maurice € 65 Online
Val Thorens Moûtiers € 65 Online
Valmorel Moûtiers € 65 Online

Prijs van een treinticket naar Albertville

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Albertville geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Albertville lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De Sneeuw-Thalys richting Albertville kan je vanaf de tweede week in september al boeken voor de gehele wintersportperiode. Dit terwijl je de reguliere Thalys 4 maanden voor vertrek en de TGV 3 maanden voor vertrek pas kunt boeken.

Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Albertville van €65 in de 2e klasse en €95 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 2 tot 3 keer zoveel kosten. Boek je een retour, dan levert dit geen korting op. De prijs is simpelweg een optelsom van de prijs van de heenreis en de terugreis.

Ook kan de prijs per treinverbinding en reisdatum flink verschillen. De populaire treinen in de Krokus of Kerstvakantie zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn.

Een zitplaatsreservering op de Sneeuw-Thalys is verplicht en altijd bij de prijs van je treinticket naar Albertville inbegrepen.

Korting op de trein naar Albertville

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Albertville reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Albertville kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

Veruit meeste korting op de trein naar Albertville krijg je door vroeg te boeken. Zowel de directe treinverbinding naar Albertville met de Sneeuw-Thalys als de verbinding met één overstap via Parijs kan je ruim van te voren boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Albertville. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Albertville is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Standard Mini (2e klas Standard) en de iets duurdere Standard (2e klas Standard).

In de 1e klasse is het Comfort tarief (1e klas Comfort) het voordeligste tarief. Bij het duurdere Premium tarief (1e klas Premium) krijg je ook een maaltijd (ontbijt, lunch of diner) aangeboden.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Albertville met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.
Let er wel op het niet toegestaan is om met je Interrail pas op de Sneeuw-Thalys te reizen. Wel mag dit op de reguliere Thalys en TGV. Hiervoor heb je wel een verplichte reservering nodig (€25 per Thalys en €10 per TGV).

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Albertville met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is niet mogelijk. Je krijgt ook geen korting met je voordeelurenkaart op een TGV. Ook niet met je railpluskaart.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Albertville. Op zowel de Sneeuw-Thalys als de reguliere Thalys hogesnelheidstrein en de TGV zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Sneeuw-Thalys naar Albertville en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met korting mee. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Indien je met de reguliere Thalys en de TGV reist hebben meereizende kinderen t/m 11 jaar ook recht op korting, deze is groter dan bij de Sneeuw-thalys. Kinderen tot 4 jaar reizen in beide treinen gratis mee maar hebben geen eigen zitplaats.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de Sneeuw-thalys naar Albertville bestaat ook. Deze senioren-tarieven zijn een stuk voordeliger dan de flex-tarieven (hoogste tarieven) maar weer een stuk duurder dan de vroegboektarieven. Vroeg boeken loont dus ook voor senioren.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de Sneeuw-thalys naar Albertville bestaat ook. Deze jongeren-tarieven zijn net als de senioren-tarieven een stuk voordeliger dan de flex-tarieven (hoogste tarieven) maar weer een stuk duurder dan de vroegboektarieven. Vroeg boeken loont dus ook voor jongeren.

Treinstation van Albertville

Reis je per trein naar Albertville, dan kom je aan op het treinstation van Albertville dat ten oosten van het centrum ligt. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Albertville waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Vanaf het station rijden regelmatig bussen naar de diverse wintersportplaatsen in de buurt van Albertville.

[google_map_easy id="31"]

Foto Sneeuw-Thalys: Bernard Pépellin [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

2024-04-14T16:50:59+02:00

Deel of like deze pagina!