In het zuidwesten van Zwitserland, in het Rhône dal in kanton Wallis, ligt de prachtige stad Sion. Op een hoogte van 621 meter torent de rots van Valeria boven de stad uit. Op de rots van je de prachtige Notre-Dame de Valère en kasteel Tourbillon. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse trein naar Sion toe, je zal altijd moeten overstappen als je per trein naar Sion wilt gaan reizen.

Een treinticket naar Sion boek je al vanaf €39,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Sion.

Treinreis naar Sion

Reis je per trein naar Sion toe, dan kan je dat op een beperkt aantal manieren doen. Vaak is de snelste manier om per ICE door Duitsland naar Sion te reizen. Ook kan je soms kiezen om de prachtig route langs de Rijn te nemen. Je kan dan in Keulen overstappen van de ICE in de Eurocity (EC) trein. Er rijdt helaas geen nachttrein naar Sion.

Verbinding trein naar Sion

Dagtrein naar Sion

Trein naar Sion
Tickets v.a. € 39,90

Er rijdt helaas geen rechtstreekse trein naar Sion, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Dagelijks rijden er meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Sion. Een van deze treinen rijdt rechtstreeks naar Basel toe. Daar kan je vervolgens overstappen op een trein van de Zwitserse spoorwegen naar Visp. Daar stap je over op de interregionale (IR) trein naar Sion. Vaak kan je ook voor een verbinding kiezen waarbij je ook nog in Bern overstapt. Dit scheelt je wat tijd. Neem je niet de rechtstreekse ICE trein naar Basel maar een andere ICE trein, dan zal je nog minimaal 1 keer in Duitsland moeten overstappen. Vaak vindt de overstap dan in Frankfurt plaats.

De prijs van een treinticket naar Sion begint bij € 39,90 in de 2e klasse en bij € 59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Reistijd naar Sion

De reistijd per trein naar Sion is ongeveer 09:30 uur vanaf Amsterdam CS gezien. De reisduur van de snelste treinreis naar Sion bedraagt 09:25 uur. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Sion. Vertrek je niet vanaf Amsterdam CS maar vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland (Utrecht CS of Arnhem CS), dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen.

Bereken hier de totale reistijd vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Dienstregeling naar Sion

Hieronder de dienstregeling naar Sion van de belangrijkste, populairste en snelste treinverbindingen. In sommige gevallen kunnen tijden (wat) afwijken. Actuele reistijden naar Sion vind je hier.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Sion ICE + ICE + IC + IR 06:38 17:00 10:22 3 € 39,90 Online
ICE + IC + IC + IR 08:08 17:33 09:25 3 € 39,90 Online
ICE + IC + IR 08:08 19:00 10:52 2 € 39,90 Online
Utrecht - Sion ICE + ICE + IC + IR 07:03 17:00 09:57 3 € 39,90 Online
ICE + IC + IC + IR 08:33 17:33 09:00 3 € 39,90 Online
ICE + IC + IR 08:40 19:00 10:20 2 € 39,90 Online
Arnhem - Sion ICE + ICE + IC + IR 07:35 17:00 09:25 3 € 39,90 Online
ICE + IC + IC + IR 09:05 17:33 08:28 3 € 39,90 Online
ICE + IC + IR 09:15 19:00 09:45 2 € 39,90 Online

Prijs van een treinticket naar Sion

Net als de meeste internationale treinen varieert ook de prijs van een treinticket naar Sion. De prijs voor een treinkaartje naar Sion loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Zwitserland zijn vaak l 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op een goedkoop treinticket naar Sion. Prijzen beginnen bij € 39,90 in de 2e klasse en € 59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel drie tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Ga je interrailen naar Sion, dan kan je optioneel een zitplaatsreservering bijboeken.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Sion is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Tip: Wil je voordelig met de trein naar Sion reizen?
Houd er rekening mee dat de prijs per treinverbinding flink kan verschillen. Zo zitten de populaire treinen vaak voller en zijn ze duurder omdat de goedkoper treinkaartjes naar Sion al verkocht zijn. Kies je een latere trein of een trein met een overstap meer, dan ben je voor voordeliger uit. Ook via een andere route ben je soms voordeliger uit. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf om daar op de ICE te stappen, dan maak je de grootste kans op een goedkoop treinticket.

Korting op de trein naar Sion

Natuurlijk wil iedereen zo voordelig mogelijk met de trein reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Sion kunt krijgen. Boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten spelen daarbij de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen is geen korting van toepassing.
Vroegboekkorting
De meeste korting op de trein naar Sion krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Sion. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Sion is vaak 3 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis. Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Sion met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.
Voordeelurenkaart en railplus
Korting op de trein naar Sion met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.
Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Sion. Op de ICE hogesnelheidstrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van een bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Sion en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per (groot)ouder mag je maximaal 4 (klein)kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Sion is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Sion is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas.

Treinstation van Sion

Het treinstation van Sion, Gare de Sion, ligt direct ten zuiden van het centrum. Vanaf het station loop je in enkele minuten naar het centrum. Hier vind je ook een aantal betaalbare leuke hotels in Sion. Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse (wintersport)plaatsen in de buurt van Sion.

Plaatsen in de omgeving van Sion zijn onder andere: Veysonnaz, Nendaz, Vex, Mont-Noble, Riddes, Saxon, Martigny, Sierre (Siders), Verbier en Saint-Martin.

[google_map_easy id="123"]