In de Belgische provincie West-Vlaanderen ligt de stad Ieper. De stad is vooral bekend vanwege zijn rol in de eerste wereldoorlog. Er hebben toen drie grote veldslagen plaatsgevonden in en rondom Ieper met vele doden ten gevolg. Rondom de stad vind je daardoor vele begraafplaatsen waar jaarlijks vele toeristen maar ook nabestaanden hun eer komen bewijzen. Elke avond om 8 uur vind bij de Menenpoort “The last post” in Ieper plaats ter ere van en nagedachtenis aan de vele vermiste en omgekomen militairen. Je kunt vrij goed per trein van Nederland naar Ieper toe reizen. Maak je een reis per trein naar Ieper, dan hoef je maar één keer over te stappen. Al vanaf €29 boek je een treinticket naar Ieper in de tweede klasse. Bekijk aanbiedingen en actuele prijzen naar Ieper.

Per trein naar Ieper reizen

Ben je van plan om een treinreis naar Ieper te gaan maken, houd er dan rekening mee dat er geen rechtstreekse trein naar Ieper rijdt vanuit Nederland. Je moet altijd minimaal één keer overstappen. Reis je met de Intercity-Brussel naar België, dan kan je het beste overstappen in Antwerpen-Berchem treinstation. Reis je per Thalys naar België, dan kan je in Antwerpen CS overstappen op de aansluitende directe trein naar Ieper. Overstappen in Brussel is eventueel ook mogelijk maar de aansluiting is dan vaak iets minder gunstig.

Hoelang duurt een treinreis naar Ieper nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein vanaf Amsterdam naar Ieper bedraagt 03:29 uur (inclusief overstaptijd) indien je per Thalys naar België reist en aansluitende de Intercity naar Ieper neemt. Reis je per Intercity-Brussel naar België, dan moet je op een half uur extra reistijd rekenen. Eerdere genoemde tijden zijn de snelste reistijd. De gemiddelde duur van de trein naar Ieper ligt iets hoger.


Route trein naar Ieper

Prijs van een treinticket naar Ieper

Net als bij de meeste andere internationale treinen ligt de prijs voor een treinticket naar Ieper niet vast. De prijs is variabel. Zowel de afstand als de boekingstermijn zijn van invloed op de prijs van je treinticket naar Ieper. In de regel geldt: hoe groter de afstand tussen je opstapstation in Nederland en Ieper, hoe hoger de prijs voor je treinticket is. Woon je in Breda (dus vlakbij de Belgische grens), dan zal je minder voor je treinticket betalen dan wanneer je in Groningen woont.

Ook het moment van boeken, de zogenaamde boekginstermijn, is van invloed op de prijs van je treinticket naar Ieper. Zo kan je namelijk tot 7 dagen voor vertrek aanbiedingstarieven naar Ieper boeken als je met de Intercity-Brussel reist. Boek je binnen 7 dagen voor vertrek, dan betaal je vrijwel altijd meer voor je ticket. Tickets voor de reguliere trein naar Ieper (Intercities en regionale treinen) kan je al 180 dagen voor vertrek boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Ieper.

De Thalys is 120 dagen voor vertrek te boeken. Daar lopen de prijzen nog sneller op. Ze beginnen bij €29 maar lopen op tot zo’n €70 per enkele reis (excl. aansluitende trein). Wil je een retour treinticket naar Ieper boeken, dan bestaat er geen speciaal kortingstarief. Een treinretour naar Ieper bestaat simpelweg uit een treinticket voor de heenreis en een treinticket terug voor de trein van Ieper naar Nederland. Voor een retourtje ben je dus minimaal 2 keer de prijs van een enkele reis kwijt.

Korting op de trein naar Ieper

Uiteraard willen de meeste reizigers voordelig met de trein naar Ieper reizen.
Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop je korting op de trein naar Ieper kunt krijgen. Boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten spelen daarbij de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

Door vroeg te boeken kan je veruit de meeste korting op de trein naar Ieper krijgen.
Reis je met de Intercity-Brussel, dan is het zorg om minimaal 7 dagen voor vertrek je treinticket te boeken. Het Early Bird week & Early Bird weekemd kortingstarief is dan nog te boeken en scheelt je vaak behoorlijk geld. Zo scheelt dat je bijvoorbeeld €16 per enkele reis vanaf Amsterdam gezien.

Indien je per Thalys naar Ieper reist is het helemaal zorg om vroeg te boeken. Het beste kan je 1 a 2 weken boeken nadat de trein voor boekingen is opengesteld. Op korte termijn is je ticket soms tot bijna drie keer duurder.

Wil je een goedkoop treinticket naar Ieper boeken? Zorg dan dat je op tijd boekt.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Ieper met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing.
Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart.
Korting op korting (zoals op het Early Bird kortingstarief) wordt helaas niet gegeven.
Vaak is het alleen interessant om met voordeelurenkorting en/of railpluskorting te reizen indien je binnen 1 week boekt.
Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Ieper.
Op zowel de Intercity-Brussel als de Thalys naar Brugge bestaan er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de trein naar Ieper en reis je met een (eigen) kind of kleinkind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting of zelfs gratis mee.
Kinderen die op de Intercity of regionale treinen meereizen met een begeleider (volwassene), die reizen geheel gratis mee. Wel hebben ze een ticket nodig met hun naam erop (kosteloos ticket bij boeken).
Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Op de Thalys reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar voor gereduceerde prijs mee. Kindertickets voor de Thalys boek je vanaf €15 per enkele reis. Ook hier gaan kinderen t/m 3 jaar gratis mee op schoot.

Seniorenkorting
Speciale korting voor senioren op de Intercity naar Ieper is er helaas niet. Wel zijn er in België erg voordelige treintickets voor senioren uit de automaat te halen (seniorenbiljet van de NMBS, de Belgische spoorwegen). Op het eerste treinstation in België (Essen) kan je voor €6,80 een dagkaart voor senioren aanschaffen.

De Thalys kent wél speciale tarieven voor senioren. De prijs van het senior tarief op de Thalys naar Brussel is €51 (beperkt beschikbaar).
Dit tarief is echter altijd nog duurder dan het voordeligste vroegboek tarief van €29.
Wel is het dus goedkoper om als senior op korte termijn te reizen per Thalys. Het tarief voor volwassenen op korte termijn kan immers tot zo’n €70 oplopen.

Jongerenkorting
Speciale korting voor jongeren op de Intercity trein naar Ieper is er helaas ook niet. Natuurlijk kan je wel korting krijgen met je studenten-OV (afhankelijk van de voorwaarden natuurlijk).

Op de Thalys zijn wel speciale kortingstarieven voor jongeren van 12 t/m 25 jaar.
Dit jongeren tarief is €51 vanaf Amsterdam CS gezien.
Dit tarief is echter altijd nog duurder dan het voordeligste vroegboek tarief van €29. Wil je voordelig met de trein naar Ieper reizen, boek dus altijd op tijd!

Fiets in de trein naar Ieper meennemen

In de trein naar Ieper kan je een fiets meenemen. Wel zijn daar bepaalde regels voor een voorwaarden aan verbonden. Zo verschilt het enorm op welke trein naar Ieper je de fiets wilt meenemen. Reizen met je fiets in de Intercity naar Ieper is een stuk gemakkelijker en goedkoper dan wanneer je met de Thalys reist.

Aanbiedingen bekijken

Ieper hotel tips

Ben je van plan om één of meerdere nachten in Ieper te gaan verblijven en ben je op zoek naar wat leuke Ieper hotel tips? We kunnen een aantal hotels, guesthouses en andere accommodaties in Ieper van harte aanbevelen. Hieronder een aantal leuke hotels in Ieper:

FAQ over de trein naar Ieper

Wat is de prijs van een treinticket naar Ieper?

Treintickets naar Ieper zijn vanaf 29 Euro in de 2e klas per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Ieper?

De snelste reistijd van de trein van Amsterdam naar Ieper bedraagt 03:29 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Ieper?

Een goedkoop treinticket naar Ieper kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Ieper reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Ieper, dan zal je minimaal 1 keer moeten overstappen.