Reizen per trein wordt steeds populairder. Mensen gaan vaker op reis maar zijn ook steeds milieubewuster aan het worden. Hoewel nog niet alle bestemmingen even goed per trein te bereiken zijn is er toch wel een groot aantal bestemmingen wel goed bereikbaar per trein. Deze bestemmingen ontlenen zich uitermate goed voor een meerdaagse stedentrip. Wij hebben een top 10 goedkope treinbestemmingen opgesteld met als criterium een niet al te lange reistijd en een voordelige (vanaf) prijs.

10) Antwerpen
v.a.€20
Top tien bezienswaardigheden in Antwerpen

Net over de grens met onze zuiderburen vind je het wereldcentrum van de diamanthandel. Naast de diamanthandel is Antwerpen ook bekend vanwege zijn historische centrum met prachtige oude pakhuizen en kerken. Reis met de InterCityDirect vanuit onder meer Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam en Breda in nog geen 2 uur naar de tweede stad van België. Je kunt een weekend verblijven in Antwerpen of vanwege de korte afstand en korte reisduur dezelfde dag weer terugreizen. Treintickets voor de ICD kan je al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er op tijd bij, dan reis je al retour voor €40 in de tweede klasse. Vanuit steden als Tilburg of Roosendaal kan je al voor €18 retour reizen. Lees meer over de trein naar Antwerpen.

Boekingstermijn: 6 maanden
Reistijd Amsterdam: 1u51m
9) Düsseldorf
v.a.€19,90
Goedkoop treinticket naar Düsseldorf boeken

De Rijn- en Ruhrgebiedstad Düsseldorf heeft meer te bieden dan veel mensen denken. Je kunt er goed winkelen, de historische binnenstad bekijken en in de winter de beroemde kerstmarkt van Düsseldorf bezoeken. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem reis je per directe ICE naar Düsseldorf toe in 2u11m. Een treinticket naar Düsseldorf boek je al vanaf €19,90 in de tweede klasse. In Düsseldorf kom je midden in het centrum van de stad aan. Lees meer over de trein naar Düsseldorf.

Boekingstermijn: 6 maanden
Reistijd Amsterdam: 2u11m
8) Gent
v.a.€29

Een stad in het land van onze zuiderburen die ook zeker niet mag worden overgeslagen is Gent. De mooie oude stad ontleent zicht prima voor een stedentrip. Vanuit Nederland reis je al met één overstap naar Gent toe. Treintickets naar Gent kan je al boeken vanaf €29 per enkele reis. De reistijd naar Gent per trein is ongeveer 3 uur en een kwartier. De overstap vindt doorgaans plaats in Antwerpen of Brussel. Lees meer over de trein naar Gent.

Boekingstermijn: 6 maanden
Reistijd Amsterdam: 3u13m
7) Lille
v.a.€35,60
Stedentrip Lille

Maar net over de grens bij België vind je de Noord-Franse stad Lille (Rijssel). Hoewel je tegenwoordig niet meer per directe Thalys naar Lille kunt reizen kan je de stad nog goed per Intercity bereiken met slechts 1 overstap. Reis per InterCityDirect vanuit Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam of Breda naar Antwerpen en stap daar over op de IC naar Lille. Vanuit Amsterdam is de reistijd naar Lille 3u46m. Een treinticket naar Lille boek je al vanaf €35,60. Lees hier hoe!

Boekingstermijn: 6 maanden
Reistijd Amsterdam: 3u46m
6) Brussel
v.a.€25
Goedkoop treinticket naar Brussel boeken

De bruisende Belgische hoofdstad is zeker een topbestemming die goed vanuit Nederland per trein te bereiken is. De grote stad heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Vanuit Nederland kan je per directe Intercity naar Brussel reizen. De treinreis van Amsterdam naar Brussel duurt 2u52m. Je kunt ook in Schiphol, Den Haag, Rotterdam en Breda opstappen. Een treinticket naar Brussel boek je vanaf €25. Lees meer over de trein naar Brussel.

Boekingstermijn: 6 maanden
Reistijd Amsterdam: 2u52m
5) Brugge
v.a.€20
Goedkoop treinticket naar Brugge boeken

Hoewel Brugge bescheiden is qua omvang is de stad immens populair bij reizigers die een stedentrip maken. Voor het prachtige historische centrum van de oude stad maakt deze bestemming zo populair. Ook is een treinticket naar Brugge goed betaalbaar. Zo boek je al een treinticket naar Brugge vanaf €20 per enkele reis. Reis met de rechtstreekse IC Brussel vanuit Amsterdam, Schiphol, Den Haag Hs, Rotterdam CS of Breda naar Antwerpen of Brussel-Zuid om daar over te stappen op een Belgische InterCity naar Brugge. Lees meer over de trein naar Brugge.

Boekingstermijn: 6 maanden
Reistijd Amsterdam: 3u19m
4) Keulen
v.a.€19,90
Stedentrip Keulen

De perfecte stad voor een weekendje weg of een dagtrip is Keulen. De historische stad met zijn prachtige dom ligt feitelijk maar net over de grens in Duitsland. Je kunt in Keulen heerlijk shoppen of tijdens de winterdagen vertoeven op de Kerstmarkt van Keulen. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem kan je per rechtstreekse ICE trein naar Keulen reizen. Je kunt al een treinticket naar Keulen boeken vanaf €19,90 De reistijd van Amsterdam naar Keulen is 2u38m. Lees meer over de trein naar Keulen.

Boekingstermijn: 6 maanden
Reistijd Amsterdam: 2u38m
3) Londen
v.a.€59

Natuurlijk behoort Londen in de top 10 van de goedkope treinbestemmingen. Hoewel een treinticket naar Londen duurder is dan de andere 9 bestemmingen in de top 10 mag Londen toch niet ontbreken. De stad is immens populair en ideaal voor een stedentrip. De stad is van wereldformaat en bruist volop. Vanuit Nederland kan je per Intercity naar Brussel reizen. Daar stap je op de directe Eurostar naar Londen. Terug kan je rechtstreeks van Londen naar Amsterdam of Rotterdam reizen. Gemiddelde reistijd is ongeveer 5 uur. Een ticket boek je heen al vanaf €59, terug zelfs al vanaf €40. Lees meer over de trein naar Londen.

Boekingstermijn: 6 maanden
Reistijd Amsterdam: 4u46m
2) Berlijn
v.a.€39,90
Goedkope stedentrip Berlijn

De indrukwekkende Duitse hoofdstad Berlijn mag natuurlijk ook niet ontbreken in de lijst. Jaarlijks reizen duizenden mensen naar de ooit zo verdeelde stad af voor een stedentrip. Vanuit Amsterdam rijdt er om de twee uur een directe Intercity naar Berlijn. De rit duurt met 6u20m vrij lang maar de trein is comfortabel dus gevoelsmatig valt de rit mee. Een treinticket naar Berlijn kan je al vanaf €39,90 boeken in de tweede klasse. Lees meer over de trein naar Berlijn.

Boekingstermijn: 6 maanden
Reistijd Amsterdam: 6u20m
1) Parijs
v.a.€35
Goedkope stedentrip Parijs

De absolute topfavoriet is natuurlijk Parijs, de stad van de romantiek. Reis vanuit Amsterdam, Schiphol op Rotterdam vliegensvlug en voordelig naar Parijs. Reis per Thalys hogesnelheidstrein in 3u18m van Amsterdam naar hartje Parijs vanaf €35 per enkele reis inclusief zitplaatsgarantie. Treintickets voor de Thalys kan je al 4 maanden voor vertrek boeken. Ben je er op tijd bij, dan reis je al retour voor €70 in de tweede klasse. Lees meer over de trein naar Parijs.

Boekingstermijn: 4 maanden
Reistijd Amsterdam: 3u17m

Meer goedkope treinbestemmingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer goedkope treinbestemmingen naar de lijst uit de “Top 10 goedkope treinbestemmingen” die je hierboven vindt. Logischerwijze zijn vooral de steden in onze buurlanden de meest aantrekkelijke omdat de prijzen van treintickets naar deze bestemmingen doorgaans het voordeligste zijn. Ook is natuurlijk de reistijd een bepalende factor. Mocht je na de Top 10 goedkope treinbestemmingen lijst te hebben doorgenomen nog steeds je keuze niet hebben kunnen maken. Bekijk dan eens de lijst met stedentrips per land; België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken, Oostenrijk.