Wil je Zwitserland per trein ontdekken en ben je daarom van plan om te gaan Interrailen door Zwitserland? Dat kan. Je kan tegenwoordig met je Interrail pass op erg veel treinen in Zwitserland terecht. Er zijn volop mogelijkheden om met je pas door het prachtige land te reizen in de mooiste panorama treinen. Let er wel op dat je Interrail pas niet op alle treinverbindingen in Zwitserland geldig is.

Welke Interrail pas voor Zwitserland kan je het beste kopen?

Het antwoord op de vraag “Welke Interrail pas voor Spanje kan je het beste kopen?” hangt helemaal af van je reisplannen en je leeftijd. De duur van je reis bepaalt of je een Interrail Global pass voor 5 dagen, 15 dagen of 1 maand in een bepaalde periode nodig hebt of misschien wel een Interrail One Country pass Zwitserland voor een aantal reisdagen binnen een maand. Als je eerst je reisideeën uitwerkt en een route uitstippelt kan je inschatten welke Interrail pas het beste bij je reiswensen past.

Lengte en aantal reisdagen van je reis

De lengte van je reis bepaalt grotendeels welke Interrail pas het beste aansluit op je reis. Zo kan je bij de Interrail Global Pass kiezen uit een reisperiode van 15 dagen, 22 dagen of 1 maand. In de periode kan je kiezen om 5 dagen, 7 dagen, 10 dagen, 15 dagen of 1 maand te reizen. Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld 7 dagen naar keuze (flexibel) te reizen binnen 15 dagen of 15 dagen aaneengesloten. Als je een bepaalde route in gedachte hebt kan je precies bereken hoeveel dagen je in een bepaalde periode kunt reizen en welke pas daarbij hoort.

Als je gaat interrailen door Zwitserland kan je ook de Interrail One Country pas voor Zwitserland aanschaffen. Deze pas is in alle gevallen 1 maand geldig. In de maand kan je kiezen om 3, 4, 6 of 8 dagen te reizen. De reisdagen zijn altijd naar keuze en dus kan je zelf bepalen op welke dag je je wilt gaan reizen.

Leeftijd voor een Interrail pas

Interrailen is niet gebonden aan een bepaalde leeftijd. Iedereen kan Interrailen. Hoewel veel mensen denken dat Interrailen alleen voor jongeren bedoeld is, kan iedereen Interrailen. Van jong tot oud. Er zijn Interrail passen voor jongeren, volwassenen, senioren en voor (meereizende) kinderen t/m 11 jaar.

De prijs voor Interrail passen voor senioren en jongeren is lager dan die van volwassen. Vaak ligt de prijs van een jongeren Interrail pas en een senioren Interrail pas 12% tot 18% lager dan die van een volwassene. Kinderen t/m 11 jaar krijgen een kosteloze Interrail pas als ze met een ouder meereizen die ook een Interrail pas heeft (1 kind per volwassene).

Interrailen door Zwitserland of reizen met losse treintickets?

Je kunt uiteraard ook door Zwitserland reizen op basis van losse treintickets. Er zijn echter weinig of misschien zelfs geen voordelen voor deze optie te vinden. Losse treintickets binnen Zwitserland zijn erg duur. Er worden binnen Zwitserland vaste tarieven gehanteerd en helaas geen vroegboektarieven zoals in Duitsland of Frankrijk. Voor een enkele reis van Basel naar Zermatt ben je al meer dan €100 kwijt. Interrailen door Zwitserland is absoluut goedkoper dan het gebruik van losse treintickets indien je meerdere dagen reist en een aantal uur per dag in de trein zit.

Interrailen door Zwitserland vanaf €90
4.6 (91.43%) 7 votes