Dé nummer één treinbestemming voor een weekendje weg is natuurlijk Parijs! De immens populaire Franse hoofdstad wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om per auto of bus naar Parijs te reizen maar je kunt ook vaak goedkoop per trein naar Parijs reizen. Vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel kan je zonder overstap en comfortabel per vliegensvlugge Thalys naar hartje Parijs reizen in maximaal 3 uur en 18 minuten (vanuit Amsterdam CS gezien). Bekijk hier aanbiedingen voor de trein naar Parijs.

Snelle trein naar Parijs

Er rijden verschillende treinen vanuit Nederland en België naar Parijs. De reguliere Thalys die vertrekt vanuit Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Zuid/Midi is veruit de snelste optie. Ben je op zoek naar een snelle trein naar Parijs? Dan is de Thalys de beste optie. Goedkoop per trein naar Parijs reizen met de Thalys is zeker mogelijk want je boekt al een treintickets voor de Thalys vanaf €35 per enkele reis. Kinderen t/m 11 jaar reizen al vanaf €15 mee. Let er wel op dat de prijzen voor de Thalys snel kunnen oplopen. Treintickets voor de Thalys naar Parijs kan je al 4 maanden voor vertrek boeken (120 dagen). Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je voor €35 je treinkaartje kunt boeken. Naarmate de reisdatum dichterbij komt lopen de prijzen echter op, en flink ook. In staffels van €10 tot €20 loopt de prijs op. Boek je bijvoorbeeld 2 maanden voor vertrek, dan kan het zijn dat de prijs voor een treinticket naar Parijs met de Thalys al is opgelopen naar €60 of €70. Boek je een week voor vertrek, dan betaal je soms wel €135 per enkele reis. Wees er dus snel bij.

Hoe kan je goedkoop per trein naar Parijs reizen?

Iedereen wil natuurlijk zo min mogelijk betalen voor een treinticket naar Parijs. Hoe kan je goedkoop per trein naar Parijs reizen? Wij raden aan om het handige overzicht van NSInternational te gebruiken. Via de handige planner van NSInternational kan je snel zien op welke dagen goedkoop per trein naar Parijs reizen nog mogelijk is. Bekijk het voorbeeld hieronder.

Goedkoop per trein naar Parijs reizen

Thalys naar Parijs

Vanuit Nederland rijdt de Thalys hogesnelheidstrein dagelijks 10 keer tussen Amsterdam CS en Parijs. Binnen Nederland kan je naast Amsterdam CS ook in Schiphol en Rotterdam CS opstappen. In België kan je ook in Antwerpen CS of Brussel Midi/Zuid instappen. De Thalys rijdt via het hogesnelheidstraject waardoor er snelheden van wel 300 kilometer per uur worden gehaald. De Thalys naar Parijs is comfortabel en biedt diverse voorzieningen.

Voorzieningen in de Thalys

Om te beginnen zit er bij je treinticket een zitplaatsreservering inbegrepen zodat je gegarandeerd bent van een zitplaats. Vaak kan je ook nog een voorkeur aangeven. Zo kan je ervoor kiezen om aan het raam te zitten, aan een tafel of dichtbij te toiletten. Ook zijn er bagagerekken in de Thalys waar je al je bagage kwijt kunt. Ook zijn er boven de zitplaatsen nog extra opbergplekken zodat je daar je handbagage kunt opbergen.

Goedkope trein naar Parijs

Naast de Thalys bestaat er ook nog een andere trein die naar Parijs rijdt. Als je op zoek bent naar een goedkope trein naar Parijs, dan is dit misschien wel de beste optie voor je. Er rijden namelijk hogesnelheidstreinen vanaf Brussel rechtstreeks naar Parijs waar je vanaf slechts €10 een treinticket voor kunt kopen. Deze treinen rijden meerdere keren per dag maar rijden doorgaans niet volgens een vast schema. Het kan dus zijn dat je een tijd moet wachten voordat de trein vertrekt. Ook is het nadeel dat je eerst per trein vanuit Nederland of een plaats in België eerst naar Brussel moet reizen. Woon je echter in de buurt of kan je goedkoop naar Brussel reizen, dan is deze trein wel een goede optie.