De prachtige Hanzestad Osnabrück heeft een rijke geschiedenis. De stad werd in 780 door Karel de Grote gesticht en op 15 mei 1648 werd er “de Vrede van Münster” gesloten (deels in Osnabrück, deels in Münster) wat een eind betekende aan de 80-jarige oorlog met de Spanjaarden. Osnabrück is de oudste Hanzestad. Het is mogelijk om per rechtstreekse trein naar Osnabrück reizen vanuit Nederland. Een treinticket naar Osnabrück boek je al vanaf €18,90 in de tweede klasse. Bekijk prijzen en actuele aanbiedingen naar Osnabrück.

Per trein naar Osnabrück reizen

Omdat de stad Osnabrück niet heel ver over de grens in Duitsland ligt is de stad vrij snel en eenvoudig te bereiken. Dagelijks rijdt er om de twee uur een directe trein naar Osnabrück. Deze Intercity vertrekt uit Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en heeft als eindbestemming Berlijn.

Wil je met de fiets op de trein naar Osnabrück reizen, dan kan je deze verbinding gebruiken. Een fietsplaatsreservering is verplicht op de IC-Berlijn, een fietsticket ook (uit de automaat). Lees meer over het reizen per fiets en trein naar Duitsland.

Route trein naar Osnabrück

Reistijd per trein naar Osnabrück

Ga je een treinreis naar Osnabrück maken, dan moet je rekenen op een minimale reistijd van 2 tot 3,5 uur. De totale reistijd van de trein naar Osnabrück hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland en de route. De snelste reistijd per trein van Amsterdam naar Osnabrück is 3 uur en 6 minuten. Reis je vanaf één van de andere twee opstaphaltes van de IC-Berlijn, dan is de totale reistijd naar Osnabrück een stuk korter. Zo is de reistijd van Amersfoort naar Osnabrück bijvoorbeeld 03u32m en vanaf Almelo slechts 01u23m.Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Osnabrück IC 09:00 12:06 03:06 0 € 18,90 Online
Hilversum - Osnabrück IC 09:20 12:06 02:46 0 € 18,90 Online
Amersfoort - Osnabrück IC 09:34 12:06 02:28 0 € 18,90 Online
Apeldoorn - Osnabrück IC 10:00 12:06 02:06 0 € 18,90 Online
Deventer - Osnabrück IC 10:12 12:06 01:54 0 € 18,90 Online
Almelo - Osnabrück IC 10:43 12:06 01:23 0 € 18,90 Online
Hengelo - Osnabrück IC 10:56 12:06 01:10 0 € 18,90 Online

Prijs van een treinticket naar Osnabrück

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Osnabrück niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Osnabrück zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Osnabrück. De prijs van een treinticket naar Osnabrück begint bij €18,90 in de 2e klasse en bij €27,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Osnabrück.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Osnabrück is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Osnabrück dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Osnabrück

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Osnabrück kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Osnabrück reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Osnabrück krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Osnabrück van €18,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Osnabrück zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Osnabrück reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Osnabrück reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Osnabrück

Boek je online een treinticket voor de trein naar Osnabrück en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Osnabrück is er helaas niet net als jongerenkorting.

Treinstation van Osnabrück

Het treinstation van Osnabrück, Osnabrück Hbf, vind je net ten oosten van het centrum van Osnabrück. Vanaf het treinstation van Osnabrück loop je in enkele minuten naar het centrum toe. In het centrum van Osnabrück vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Osnabrück is niet heel groot. Wel zijn er diverse faciliteiten en voorzieningen op het station van Osnabrück te vinden. Zo zijn er liften, ticketautomaten, toiletten, fietsenstallingen, taxistandplaatsen, pinautomaten en enkele winkels.

Adres van treinstation Osnabrück Hbf

Osnabrück Hbf, Theodor-Heuss-Platz 2, 49074 Osnabrück, Duitsland

[google_map_easy id="74"]

Veel gestelde vragen over de trein naar Osnabrück

Wat kost een treinticket naar Osnabrück?

De prijs van een treinticket naar Osnabrück begint bij €18,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Osnabrück?

Reis je per rechtstreekse IC naar Osnabrück, dan moet je op een reistijd van 3u06m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 2u28m over de rit en vananf Almelo slechts 01u23m.

Waar boek je een treinticket naar Osnabrück?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Osnabrück komen.

Bestaat er korting op de trein naar Osnabrück?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Osnabrück, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Osnabrück.