Als je door Azië gaat reizen kom je er vaak al snel achter dat de trein het ideale vervoermiddel is. Vaak zijn treinen in Azië erg goedkoop, leggen ze lange afstanden af en zijn ze vrij comfortabel (in de meeste landen). Ook rijden er veel nachttreinen zodat je lange afstanden kunt afleggen en zodoende weer bespaart op een hotelovernachting. Tegenwoordig kan je vaak online je treintickets in Azië boeken. Helaas geldt dat nog lang niet voor alle treintickets in Azië. Vaak is het mogelijk om voor treinen in de meest populaire landen online aan je tickets te komen. Wil je online je treintickets in Azië boeken? Bekijk hieronder per land wat de mogelijkheden zijn!

Aan het loket je treintickets in Azië boeken

Naast het online boeken van je treintickets kan je natuurlijk ook je treintickets in Azië boeken aan het loket. Zo zijn er op de meeste treinstations loketten (balies) aanwezig. Bij zo’n treinloket kan je meestal wel je treintickets boeken voor regionale treinen. In de grotere steden in Azië is de kans groter dat je treinkaartjes kan regelen voor langere afstandstreinen en internationale treinroutes door Azië.

Treinpassen in Azië

In sommige landen is het mogelijk om naast het reizen met losse treintickets een pas aan te schaffen. Met deze pas kan je vaak op een aantal dagen binnen een bepaalde periode “vrij” reizen. Je hoeft dan niet steeds een los treinticket aan te schaffen. Je pas geldt dan als vervoersbewijs. Soms is nog een verplichte reservering nodig. Japan is een goed voorbeeld van een land in Azië waar je goed met een treinpass terecht kunt. De Japan Railpasses zijn erg populair! Reis je veel met de trein door Japan, dan is de pass ook veel voordeliger dan wanneer je losse treintickets aanschaft!