Tegenwoordig zijn stedentrips per trein erg populair. Je kunt steeds voordeliger een reis met trein en hotel boeken en de reistijd naar veel bestemmingen wordt elk jaar weer wat korter omdat er veel ontwikkelingen zijn. Omdat reizigers zich steeds meer bewust worden van de effecten van vliegen op het milieu heeft het reizen per trein een vogelvlucht genomen in de afgelopen paar jaar. Vooral steden als Parijs, Berlijn, Londen en Antwerpen zijn erg in trek en ook goed betaalbaar.

Stedentrips naar Duitsland

Wil je een stedentrip naar Duitsland gaan maken, dan kom je vaak al snel bij Berlijn uit. Deze bruisende stad heeft genoeg te bieden om je een 3 a 4-tal dagen te vermaken. Wel is de reistijd vrij lang. Prijzen van hotels zijn vaal prima.

Reis je liever naar een bestemming die wat dichterbij ligt, dan is Keulen of Düsseldorf meestal de meest voor de hand liggende keuze. In nog geen 3 uur kan je vanaf de meeste stations in Nederland naar Keulen of Düsseldorf reizen. Ook hotels zijn er vaak goed te betalen.

Van Duitste stedentrips per trein is ook Hamburg een erg leuke bestemming. Deze bruisende havenstad is ook zeker de moeite van een bezoek waard en bereik je per trein al in 4 a 5 uur.

Stedentrips naar Frankrijk

Sinds een jaar op 10 behoort ook Parijs tot de top-bestemmingen voor stedentrips per trein. Sinds de nieuwe hogesnelheidslijn waarover de vliegens vlugge Thalys naar Parijs rijdt kan je al in 3u18m van Amsterdam naar Parijs reizen. Een retourticket Parijs boek je al vanaf €70. Zodoende is Parijs misschien wel de meest ideale bestemming voor een leuke stedentrip per trein.

Naast Parijs is ook de sfeervolle stad Lille, net over de grens met België, een populaire bestemming van een stedentrip per trein in Frankrijk. Helaas rijdt sinds eind 2018 de rechtstreekse Thalys naar Lille niet meer waardoor je nu minimaal 1 maar vaak 2 keer moet overstappen wanneer je per intercity naar Lille reist.