Een stedentrip Keulen is erg populair. Het is na Berlijn de populairste bestemming in Duitsland voor een stedentrip. De sfeervolle stad heeft een rijke geschiedenis, genoeg te bieden en ligt eigenlijk maar net over de grens in Duitsland. Omdat ook de prijs van een treinticket naar Keulen en een gemiddeld hotel in Keulen niet duur is maken vele Nederlandse jaarlijks dan ook een stedentrip naar Keulen.

Trein naar Keulen

Dagelijks rijdt er meermaals een directe trein van Nederland naar Keulen en ook weer terug. De rechtstreekse ICE trein naar Keulen vertrekt vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem. De rijstijd vanaf Amsterdam naar Keulen bedraagt 2u35m (gemiddelde reistijd). Vanaf Utrecht is dat een half uur korter en vanaf Arnhem ongeveer een uur korter. Om 08:02 vertrekt er een ICE (Intercity-Express) van Amsterdam CS naar Keulen die aankomt om 10:45. De eerstvolgende directe trein naar Keulen vertrekt om 10:40 en komt om 13:15 aan. Als je vroeg boekt kan je vaak een goedkoop treinticket naar Keulen boeken.

Kom je niet uit de randstad maar uit het noorden of zuiden van het land of woon je aan de grens, dan kan je ook via Venlo en Düsseldorf naar Keulen reizen. Ook bij Overijssel kan je per trein (InterCity) de grens over richting Keulen bij de grensovergang Bad Bentheim.

Reistijd naar Keulen

De ICE van Amsterdam naar Keulen behaalt op sommige trajecten snelheden van 200 kilometer per uur. De totale reistijd van Amsterdam naar Keulen is met 2u38m dan ook niet lang. Vanaf Utrecht CS of Arnhem CS doe je respectief 30 en 60 minuten korter over de treinreis naar Keulen per ICE. Andere verbindingen duren aanzienlijk langer. Bekijk hier de reistijd vanaf jouw treinstation naar Keulen.

Prijs van een treinticket naar Keulen

Zoals bij de meeste internationale treintickets verschillende ook de prijs van een treinticket naar Keulen. De prijs wordt bepaald door de boekingstermijn ofwel het moment van boeken (hoe vroeg je boekt, hoe voordeliger je treinkaartje), de klasse (2e of 1e klasse) en ook door de voorwaarden of flexibiliteit van je treinticket. Zo zijn de annulerings-en wijzigingsvoorwaarden bij de goedkoopste treintickets strenger dan bij de duurste treintickets. De voordeligste prijs van een treinticket naar Keulen is €19,90. De kans is groot dat je voor dit tarief kunt boeken als je er op tijd bij bent. De trein naar Keulen kan je al 180 dagen voor vertrek boeken. Een ticket voor de 1e klasse begint bij €39,90.