De hoofdstad en tevens ook grootste stad van Beieren is München. Hoewel de stad vaak niet bovenaan te bezoeken steden lijstjes staat, heeft de stad toch meer te bieden dan je zou denken. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig en snel per trein naar München reizen. Met slechts één overstap en al vanaf €39,90 per enkele reis kan je naar München reizen. Een stedentrip München hoeft daarom niet veel te kosten.

Trein naar München

Vanuit Nederland kan je op verschillende manieren per trein naar München reizen. In alle gevallen is minimaal één overstap nodig, een rechtstreekse trein naar München is er helaas niet. Kom je uit de randstad of het midden van het land, dan is het voor de hand liggend dat je per ICE naar Duitsland reist en daar overstapt op een aansluitende ICE trein rechtstreeks naar München. Meestal vindt de overstap plaats in Düsseldorf, Keulen Mannheim of Frankfurt.

Reis je per trein vanuit Noord-Nederland naar München, dan kan je met de IC-Berlijn tot Hannover reizen en daar op de ICE naar München stappen. Indien je vanuit Zuid-Nederland naar München reist kan je eerst met een regionale trein via Venlo naar Düsseldorf reizen. Vanuit Düsseldorf gaat er een directe trein naar München toe.

Reistijd per trein naar München

Ga je een stedentrip München maken en reis je per trein naar München, dan wil je natuurlijk wel weten hoelang je ongeveer aan het reizen bent voordat je bestemming bereikt is. De totale reistijd naar München hangt natuurlijk af van het station waar je vandaan vertrekt. De ICE naar München vertrekt in Nederland vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS. De snelste reistijd van Amsterdam naar München is 7u20m. Je vertrekt dan om 08:08u en komt in München aan om 15:28u. Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE naar München, dan kan je respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten van de reistijd af halen. Bekijk hieronder de reistijd per trein naar München vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Hoe kan je een goedkoop treinticket naar München boeken?

Een treinticket naar München boek je vanaf €39 per enkele reis. Maar, hoe doe je dat zo’n goedkoop treinticket naar München boeken? De gouden regel bij het boeken van een treinticket is timing. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op het goedkoopste ticket. Prijzen van treintickets beginnen lopen op naarmate de vertrekdatum nadert. Ofwel, hoe eerder geboekt, hoe goedkoper je ticket. Als de voordeligste prijzen die zijn vrijgegeven uitverkocht zijn blijven de hogere tarieven over. Vaak lopen de tarieven in staffels van €10 op. Is het treinticket van €39 uitverkocht, dan kan je een ticket van €49 boeken. Is dat ook uitverkocht, dan kan je die van €59 boeken. De Prijs van een treinkaartje naar München kan oplopen tot wel €156 per enkele reis. Wees er dus snel bij.

Korting op je treinticket naar München

Geld besparen op je treinticket naar München is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar München als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar München betaalt, het Full-flex tarief.

Voordeeluren of railplus

Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een Full-flex tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting

Als je met kinderen met de trein naar München reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting

Een speciale senioren korting op de trein naar München is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting

Jongerenkorting op de trein naar München is er helaas niet.