Misschien is concentratiekamp Auschwitz-Birkenau wel de plaats die het meest aan de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog doet herinneren. De Poolse plaats Auschwitz ligt op geringe afstand de stad Krakow in het zuiden van Polen. Vanuit Krakow (Krakau) kan je vrij eenvoudig per trein naar Auschwitz reizen. Treintickets naar Auschwitz zijn er goedkoop. Voor een paar Euro kan je al een treinkaartje boeken. Ook kan je vanuit Nederland prima per trein naar Krakow reizen. Treintickets naar Krakow kan je online boeken.

Route en reistijd van de trein naar Auschwitz

Vanuit het hoofdstation van Krakow, Kraków Główny, rijdt er vrijwel elk uur een regionale trein naar het treinstation van Auschwitz (Oświęcim). Voordat de trein na een rit van bijna twee uur Auschwitz bereikt stopt de trein op vijftien tussenstations waaronder vier stations in Krakow. De stops van de trein naar Auschwitz zijn in Kraków Główny, Kraków Łobzów, Kraków Mydlniki, Kraków Mydlniki Wapiennik, Kraków Business Park, Zabierzów, Rudawa, Krzeszowice, Wola Filipowska, Dulowa, Trzebinia, Chrzanów Śródmieście, Chrzanów, Libiąż, Chełmek Fabryka, Gorzów Chrzanowski en Oświęcim.

Omdat de trein naar Auschwitz vaak stopt en de stops soms ook vrij lang zijn (5 to 10 minuten), neemt de reis van slechts 64 kilometer bijna twee uur in beslag. Reken dus op een flinke reistijd. Eventueel kan je ook een excursie naar Auschwitz boeken inclusief busreis. Je bent dan minder lang onderweg en wordt vaak bij je hotel in Krakow opgepikt.

Prijs van een treinticket naar Auschwitz

Reis je met de trein van Krakow naar Auschwitz, dan kan je online via de Poolse spoorwegen of aan het loket een treinkaartje kopen. De prijs van een treinticket naar Auschwitz is 10 Zloty, ongeveer €2,20 per enkele reis. Je kunt ook gelijk een retour ticket kopen dat je de hele dag kunt gebruiken (je hebt geen reservering voor een specifieke trein).