Ga je veel per trein reizen door een bepaald land of door meerdere landen, dan is het soms handig en voordelig om een treinpas aan te schaffen. Er zijn diverse treinpassen waarmee je veel kosten bespaart omdat je geen losse en vaak duren treintickets hoeft aan te schaffen. Ook hoef je niet te denken aan in-of uitchecken of het laten afstempelen van je treintickets.

Populaire treinpassen

Omdat er veel voordelen zijn aan het reizen obv een treinpas worden er steeds meer passen beschikbaar gesteld voor toeristen en andere treinreizigers. Landen en spoorwegmaatschappijen willen toeristen aanmoedigen om per trein te reizen. Natuurlijk voor het milieu maar ook voor het gemak. Er zijn dan ook een aantal erg populaire treinpassen. Treinpassen die erg veel geboekt worden zijn de Interrail pas voor heel Europa of juist voor één specifieke land, Swiss passen en Japan Railpassen. Voor mensen die voor langere periode (meerdere dagen of weken) een land gaan verkennen en regelmatig per trein gaan reizen, is het vaak erg interessant om een van de treinpassen voor die bepaalde bestemming aan te schaffen. Het scheelt je tijd, kosten en gemak.

Interrail passen

Steeds meer in opkomst zijn de Interrail passen. Waar veel mensen vaak denken dat Interrail passen alleen voor jongeren bedoeld zijn is niet minder waar. Er zijn ook Interrail passen voor volwassenen en senioren. Zelfs kinderen t/m 11 jaar mogen reizen o.b.v. een (gratis) Interrail pas. Om reizen per trein in Europa te stimuleren zijn de prijzen van Interrail passen de afgelopen jaren flink gedaald. Tegenwoordig kan je al vanaf €168 een 3-daagse Interrail pas kopen als jongere zijnde. Ook voor senioren is er een Interrail pas met korting, zowel voor reizen in de 2e als 1e klasse! Meer over de Interrail pas.

Swiss passen

Een land bij uitstek om per trein te verkennen is Zwitserland. Het aantal toeristen dat het land komt bezoeken neemt jaarlijks flink toe. Om reizen per trein betaalbaar en overzichtelijk te houden hebben de Zwitserse spoorwegen diverse Swiss Passen in het leven geroepen. Met deze passen kan je eenvoudig door het land reizen. De meeste Swiss passen zijn zelfs geldig op stadsvervoer in de grotere steden, bussen, boten en kabelbanen. Lees meer over Swiss passen.

Japan Railpassen

Ook Japan is een echt treinenland. Met de vele hogesnelheidstreinen die je er vindt kan je vliegensvlug van de ene naar de andere stad reizen. Er zijn voor de diverse regio’s in het land Japan Railpassen te boeken. Bekijk de mogelijkheden hier.