De ideale manier om in een korte tijd een land te ontdekken is per trein. Er bestaan vooral in Europa diverse prachtige rondreizen per trein waarbij je vrijwel alle hoogtepunten van een bepaald land kunt bekijken. Landen die zich bij uitstek lenen voor treinrondreizen zijn Zwitserland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Lees hieronder meer over de diverse rondreizen die je per trein kunt maken.

Treinrondreis Zwitserland

Met stip bovenaan de lijst van landen waar je perfect per trein doorheen kunt reizen staat Zwitserland. Tijdens één van de vele treinrondreizen door Zwitserland die worden aangeboden ontdek je de (vaak letterlijke) hoogtepunten van het land. Op diverse treintrajecten binnen Zwitserland rijden speciale panoramatreinen met glazen koepeldaken die je een perfect uitzicht bieden op de prachtige omgeving waar je doorheen reist. De bekendste panoramatreinen in Zwitserland zijn de Glacier Express, de Bernina Express, de Gotthard Panorama Express en de Goldan Pass.

Er worden diverse treinrondreizen door Zwitserland door De Jong Intra Vakanties aangeboden waarbij je meerdere dagen door Zwitserland reist en van diverse panoramatreinen gebruik maakt. Populair zijn de 6-daagse treinrondreis Glacier Express, de 9-daagse treinrondreis Rail Adventure en de 6-daagse treinrondreis Pure schoonheid van Zwitserland & Italië waarbij je ook per trein door Noord-Italië reist.

Treinrondreis Noorwegen

Naast Zwitserland is Noorwegen ook een land dat je bij uitstek per trein perfect kunt ontdekken. Door Noorwegen rijden flink wat treinen waarbij je over hoge bergpassen rijdt, langs immense fjorden en door prachtige kustgebieden. Tijdens de diverse rondreizen kan je vaak ook delen per boot of ferry afleggen. Zo kan je per boot vanuit Kiel naar Oslo reizen om daar je reis te beginnen of van Hirtshals naar Bergen of Stavanger reizen. Veel aanbieders van treinrondreizen door Noorwegen zijn er niet. De specialist in Nederland is de Treinreiswinkel.

Treinrondreis Groot-Brittannië

Ook Groot-Brittannië is een land met een dicht spoorwegnetwerk. In alle uithoeken van het land rijden wel treinen. Dit maakt dat ook Groot-Brittannië prima per trein te ontdekken is. Ook de aansluiting van bussen en ferry’s op de treinen is ideaal. Zo kan je vrij eenvoudig de Schotse eilanden bezoeken, eilanden als Isle of Man, Isle of Scilly of Isle of White, en natuurlijk Noord-Ierland.