Myanmar is het in Azië dat je ideaal per trein kunt verkennen. Vaak zijn de afstanden tussen steden of bezienswaardigheden groot en kan je dus perfect per trein de afstand overbruggen. De belangrijkste bezienswaardigheden in het land zijn goed per trein te bereiken. Tijdens je treinrit zie je ook erg veel van het prachtige landschap van Myanmar. Tegenwoordig kan je zelfs online treintickets in Myanmar boeken.

Waar kan je treintickets in Myanmar boeken?

Als je er zeker van wilt zijn dat je plek hebt op een bepaalde trein op een bepaalde dag, dan is het aan te raden om je treintickets in Myanmar op tijd te boeken. Je bent zo gegarandeerd van een reservering en loopt niet de kans om de trein te moeten missen omdat er geen plek meer is. De makkelijkste manier om je treinticket in Myanmar te boeken is online. Binnen enkele minuten kan je al treintickets boeken. Het boeken van je treinkaartjes gaat snel en is eenvoudig. Betalen kan met creditcard of Paypal.

Uiteraard kan je ook je treinkaartje voor Myanmar aan het loket kopen. Op de grotere treinstation in Myanmar kan je de hele dag door je treintickets kopen. Het loket is open van 07:00 tot 20:00. Op de kleinere treinstations in Myanmar waar dagelijks niet veel treinen passeren kan je vaak maar een paar uur lang terecht om treintickets te kopen. Het is handig om alvast je treintickets voor de volgende reis te boeken zodra je ergens aankomt.

Treinen in Myanmar

Over het uitgebreide spoornetwerk van Myanmar rijden flink wat treinen. De staat van de trein is redelijk. Zo zijn er gestoffeerde banken die vrij comfortabel zitten. Soms is er airco aanwezig maar lang niet altijd. Gelukkig kan vaak het raam open in de treinen.