In het noorden van Engeland vind je de beroemde Hadrian’s Wall (of Muur van Hadrianus). De Romeinen bouwden deze 117 kilometer lange muur om Schotse stammen op afstand te houden. De muur werd vernoemd naar opdrachtgever en Romeinse keizer Hadrian (of Hadrianus). Je kant de wandelroute die langs de muur loopt prima aflopen in enkele dagen. Als begin en eindpunt kan je Carlisle en Newcastle het beste aanhouden. Je kunt vrij eenvoudig per trein van Nederland naar Hadrian’s Wall toe reizen. Maak je een reis per trein naar Hadrian’s Wall, dan hoef je namelijk slechts één keer over te stappen. Al vanaf €76 boek je een treinticket naar Hadrian’s Wall in de tweede klasse. Bekijk aanbiedingen en actuele prijzen naar Hadrian’s Wall.

Per trein naar Hadrian’s Wall reizen

Wil je Hadrian’s Wall gaan bezoeken, dan kan je dit het beste doen in Carlisle (in westelijk Engeland) of bij Newcastle. Wil je de wandelroute van Hadrianus muur lopen, dan kan je per trein naar Carlisle reizen en vervolgens van Newcastle per boot/ferry via IJmuiden terugreizen naar Nederland. Houd er rekening mee dat er (uiteraard) geen rechtstreekse trein is van Nederland naar Hadrian’s Wall (Carlisle). Je zal eerst per Eurostar naar Londen moeten reizen vanaf Amsterdam CS of Rotterdam CS. In Londen kom je aan op treinstation Londen St. Pancras International. Vanaf daar kan je met de metro, bus of taxi naar Londen Euston station doorreizen om daar vervolgens op de rechtstreekse trein naar Hadrian’s Wall (Carlisle) te stappen.

Hoelang duurt een treinreis naar Hadrian’s Wall (Carlisle) nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein vanaf Amsterdam naar Hadrian’s Wall (Carlisle) bedraagt 08:44 uur (inclusief overstaptijd). Dit is de snelste reistijd. De gemiddelde duur van de trein naar Hadrian’s Wall (Carlisle) ligt iets hoger.


Route trein naar Hadrian's Wall

Waar boek je een treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle)?

Tegenwoordig bestaan er flink wat websites waar je treintickets kunt boeken. Maar waar boek je een treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle) nu precies? Dat is een goede vraag. Het is via de meeste boekingssites wel mogelijk om een treinticket naar Londen te boeken. Zo ook via bijvoorbeeld NSInternational. Echter zijn er maar weinig websites waar je een treinkaartje van Nederland naar Hadrian’s Wall (Carlisle) kunt boeken. Dit komt omdat het ticket uit meerdere boekingssystemen/databases moet worden gehaald. Dit is lastig voor veel sites. Waar boek je een treinkaartje naar Hadrian’s Wall (Carlisle) dan? Wij raden je daarom aan om je treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle) in twee delen te boeken. Boek eerst de Eurostar van Nederland naar Londen via NSInternational en vervolgens je treinkaartje van Londen naar Hadrian’s Wall (Carlisle) via Trainline.

Prijs van een treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle)

Wat is de prijs van een treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle) eigenlijk? Eigenlijk geldt voor vrijwel alle prijzen voor treinkaartjes van internationale treinreizen dat de prijzen niet vast liggen. De prijzen zijn namelijk variabel. Het komt erop neer dat de prijs onderhevig is aan vraag en aanbod. Hoe drukker de reisdatum of zelfs de betreffende trein is, des te hoger zal de prijs liggen. Boek je op tijd (en dus als één van de eersten), dan is de kan het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle) kunt boeken. Over welke prijs voor een treinkaartje naar Hadrian’s Wall (Carlisle) hebben we het dan precies? Al vanaf €76 kan je al een treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle) in de 2e klasse boeken. De vanafprijs voor een treinticket in de 1e klasse is €118 per enkele reis. Een retourtje is simpelweg een optelsom van de prijs van je heenreis en je terugreis. Het boeken van een retourreis levert geen extra korting op (zoals dat bij vliegtickets wel het geval is).

Boek dus op tijd, zo is de kans op een voordelig treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle) het grootst. De Eurostar en de Britse trein zijn doorgaans al 180 dagen voor reisdatum te boeken (boekingstermijn is 180 dagen). Ben je er snel bij, dan betaal je soms slechts €55 voor je Eurostar ticket en voor de trein van Londen naar Hadrian’s Wall (Carlisle) slechts €20 per enkele reis. Vaak is de trein van Londen naar Hadrian’s Wall (Carlisle) op kortere termijn juist voordeliger (binnen 2 a 3 maanden voor vertrek).

Bekijk hier actuele prijzen naar Londen.

Vanuit Hadrian’s Wall (Carlisle) kan je eenvoudig naar enkele grote plaatsen in de omgeving reizen. Zo kan je per rechtstreekse trein van Hadrian’s Wall naar Newcastle, Glasgow of Edinburgh reizen.

Aanbiedingen bekijken

Korting op de trein naar Hadrian’s Wall (Carlisle)

Wil je met korting op de trein naar Hadrian’s Wall (Carlisle) reizen? Dat is mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je korting op een treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle) kunt krijgen. Veruit de meeste korting krijg je door er vroeg bij te zijn. Boek de Eurostar 120 tot 180 dagen voor vertrek voor de voordeligste treinkaartjes naar Hadrian’s Wall (Carlisle). Boek de trein van Londen naar Hadrian’s Wall 2 a 3 maanden voor vertrek om een goedkoop treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle) te kunnen bemachtigen.

Er zijn ook diverse leeftijdskortingen op de Eurostar mogelijk. Je vindt ze hier. Ze zijn echter vaak duurder dan de voordeligste vroegboektarieven. Op tijd boeken is dus de beste manier om zo goedkoop mogelijk naar Hadrian’s Wall (Carlisle) te reizen.

Interrailen naar Hadrian’s Wall (Carlisle)

Wil je gaan Interrailen naar Hadrian’s Wall (Carlisle)? Dat is ook een goede optie. Reis je vanuit Nederland met je Interrail pas naar Hadrian’s Wall (Carlisle)? Dan moet je de Eurostar verplicht reserveren. Voor Interrailhouders kost een zitplaatsreservering op de Eurostar €37 in de tweede klasse en €45 in de eerste klasse. Let erop dat zitplaatsreserveringen voor Interrailhouders beperkt beschikbaar zijn. Zeker op korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek) zijn er vaak geen plekken meer te reserveren. Online kan je eenvoudig zitplaatsreserveringen maken voor de Eurostar indien je een Interrail pas hebt. Interrail passen boek je via NSInternational of Interrail.EU. Je kunt als alternatief proberen de Eurostar vanuit Brussel naar Londen te boeken (en per IC naar Brussel reizen vanuit Nederland), of je kunt de boot van Hoek van Holland naar Harwich (Stenaline) nemen en vanaf daar verder reizen per trein. Ook kan je een regulier ticket voor de Eurostar boeken en een Interrail Engeland aanschaffen in plaats van een Global pas voor heel Europa.

In veruit de meeste gevallen hoef je treinen binnen Engeland niet te reserveren, je kunt zelf een plek in de trein uitzoeken. Nachttreinen moet je wel reserveren.

Hadrian’s Wall (Carlisle) hotel tips

Ben je van plan om één of meerdere nachten in Hadrian’s Wall (Carlisle) te gaan verblijven en ben je op zoek naar wat leuke Hadrian’s Wall hotel tips? We kunnen een aantal hotels, guesthouses en andere accommodaties in Hadrian’s Wall (Carlisle) van harte aanbevelen. Hieronder een aantal leuke hotels in Hadrian’s Wall (Carlisle):

FAQ over de trein naar Hadrian’s Wall (Carlisle)

Wat is de prijs van een treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle)?

Treintickets naar Hadrian’s Wall (Carlisle) zijn vanaf 76 Euro in de 2e klas per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Hadrian’s Wall (Carlisle)?

De snelste reistijd van de trein van Amsterdam naar Hadrian’s Wall (Carlisle) bedraagt 08:44 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Hadrian’s Wall (Carlisle)?

Een goedkoop treinticket naar Hadrian’s Wall (Carlisle) kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Hadrian’s Wall (Carlisle) reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Hadrian’s Wall (Carlisle), dan zal je minimaal 1 keer moeten overstappen.