Heb je een vlucht vanaf Brussels Airport (Zaventem), dan kan je per trein naar het station van het vliegveld toe reizen. Vanuit Nederland rijden er dagelijks meerdere directe Intercity treinen naar het vliegveld in België. Een treinticket naar Brussels Airport kan je online boeken. Prijzen variëren per vertrekstation. Reis je vanaf Amsterdam CS naar Brussels Airport, dan betaal je €30,40 voor je treinkaartje.

Waar boek je een treinticket naar Brussels Airport (Zaventem)?

Je kunt via verschillende website online een treinticket naar Brussels Airport Zaventem boeken. De website van NSInternational werkt snel en eenvoudig en is overzichtelijk. Ook via de website Trainline kan je vrij eenvoudig aan je treinkaartje naar het vliegveld van Brussel komen. Via de website van de NMBS, de Belgische spoorwegen, is het natuurlijk ook mogelijk.

Reistijd per trein naar Brussels Airport

Reis je per IntercityDirect (ICD) van Amsterdam CS naar Brussels Airport, dan moet je rekenen op een reistijd van 2 uur en 24 minuten. Uiteraard is de reistijd korter indien je dichter bij België woont zoals in Den Haag, Rotterdam of Breda. Het is mogelijk om nog sneller naar de luchthaven van Brussel te reizen. Dan moet je echter wel eenmaal overstappen. Zo kan je met de Thalys van Amsterdam, Schiphol op Rotterdam naar Antwerpen reizen en daar op een Belgische Intercity stappen. De reistijd is dan net is meer dan 2 uur. Wel moet je rekenen op een hogere ticketprijs. De Thalys is een duurdere trein waarbij tarieven oplopen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt.