Als je op zoek bent naar een rechtstreekse nachttrein van Nederland naar Boedapest, dan kan je helaas lang zoeken. Er bestaat helaas geen directe nachttrein naar Boedapest (Budapest) vanuit Nederland of België. Je zal minimaal één keer moeten overstappen als je per trein naar de Hongaarse hoofdstad wilt gaan reizen. Treintickets naar Boedapest zijn wel goedkoop te boeken. Al vanaf €59,80 boek je namelijk een treinticket naar Boedapest vanuit Nederland of België. Bekijk actuele prijzen of aanbiedingen naar Boedapest.

Route van de trein naar Boedapest

Omdat de nachttrein naar Boedapest vanuit München vertrekt zal je eerst nog vanuit Nederland of België naar München moeten reizen. Dit kan per Nightjet nachttrein (vanaf €29,90 per enkele reis) of overdag per ICE hogesnelheidstrein vanaf €39,90 per enkele reis. Bij de laatste variant zal je ergens in Duitsland (vaak Düsseldorf, Frankfurt of Mannheim) nog moeten overstappen voordat je in München aankomt. Er rijdt immers geen rechtstreekse ICE van Nederland naar München toe. Reis je per Nightjet nachttrein naar München toe, dan hoef je niet over te stappen. Je moet natuurlijk wel van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat in München de tijd doden aangezien de nachttrein naar Boedapest pas rond 23:00 uur vertrekt. Op zich geen straf. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om in München de rechtstreekse Railjet naar Boedapest te nemen. Deze hogesnelheidstrein van de ÖBB (Oostenrijkse spoorwegen) brengt je in een uur of van van München naar Boedapest toe waarbij je een mooi landschap passeert.

Hieronder de route van de nachttrein naar München naar Boedapest.

München - Boedapest

Station Vertrektijd
Amsterdam19:30
Utrecht20:02
Arnhem20:37
Düsseldorf21:43
Köln22:16
Bonn23:11
Koblenz23:46
Mainz00:41
Frankfurt Flughafen01:03
Frankfurt(Main)Süd01:17
Würzburg02:41
Nürnberg04:33
Augsburg06:28
München07:23
Boedapest - München

Station Vertrektijd
Amsterdam09:58
Utrecht09:30
Arnhem08:49
Duisburg07:47
Düsseldorf07:25
Köln06:58
Bonn06:01
Koblenz05:13
Frankfurt Flughafen03:59
Frankfurt(Main)Süd03:47
Würzburg02:41
Nürnberg01:41
Augsburg23:24
München22:50

Houd er rekening mee dat de dienstregeling onder voorbehoud is en soms kan afwijken van boven getoonde tijden door bijvoorbeeld werkzaamheden. Ook kan het voorkomen dat door werkzaamheden treinstation Arnhem niet wordt aangedaan maar in plaats daarvan wordt gestopt in ‘s-Hertogenbosch. De trein rijdt dan namelijk vaak om via Venlo (grens).

Over de nachttrein naar Boedapest

Er rijden door heel Europa verschillende nachttrein. Zo heb je bijvoorbeeld de nieuwe Nightjet nachttreinen, de NZ nachttreinen maar ook de Euronight nachttreinen. Deze laats genoemde nachttrein vind je ook op het traject tussen München en Boedapest. Het is een samenwerkingsverband tussen diverse spoorwegmaatschappijen, misschien ook logisch want de trein rijdt door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije en heeft dus met verschillende spoorwegnetwerken te maken.

De Euronight nachttrein van München naar Boedapest (en uiteraard van Boedapest naar München) rijdt al vele jaren en is nog altijd een populaire verbinding. In Duitsland kan je in München of Rosenheim op de trein stappen. In Hongarije kan je in Hegyeshalom (op de grens met Oostenrijk) of Győr uitstappen voordat de trein in Boedapest aankomt (resp. op de treinstations Budapest-Kelenföld en Budapest-Keleti pu). Ook onderweg in Oostenrijk bestaat er nog de mogelijkheid om in-of uit te stappen. Dat kan in onder andere Salzburg, Wels, Linz, Attnang-Puchheim of natuurlijk Wenen (Westbahnhof).

Overnachten

Zittend op een stoel of liggend in een couchette of luxer slaaprijtuig behoort tot de mogelijkheden om de nacht door te brengen op de Euronight nachttrein naar Boedapest. Er zijn namelijk zitrijtuigen, couchette rijtuigen (ligrijtuigen) en slaaprijtuigen op de trein aanwezig. De mate van luxe bepaalt uiteraard voor een groot deel de prijs van je treinticket.

Zitrijtuigen

Wil je zo goedkoop mogelijk met de trein naar Boedapest reizen? Dan moet je voor een zitplaats in een 6-persoons coupé kiezen. Dit is de meest eenvoudige en goedkope manier om te overnachten. De zitrijtuigen bestaan uit meerdere coupés waarin in totaal maximaal 6 personen kunnen zitten. Houd er rekening mee dat de zitplaatsen niet verstelbaar zijn. Rugleuningen kunnen dus niet naar achter worden geplaatst. Reis je in een zitrijtuig, dan vind je een was- en toiletruimte aan het begin of einde van het rijtuig. Tegen betaling kan je bij het treinteam in de ligrijtuigen of slaaprijtuigen een snack en/of drankje verkrijgen. Het is mogelijk om met 3 of meerdere personen een zespersoons zitcoupé privé te reserveren voor een bepaalde meerprijs. Bij je treinticket zit automatisch een zitplaatsreservering inbegrepen. Al vanaf €29,90 boek je een zitplaats.

Ligrijtuigen

Als je toch liever horizontaal de nacht wilt gaan doorbrengen maar toch niet al te duur uit zijn, dan kan je het beste voor een ligplaats in een 6-persoons of 4-persoons couchette (ligrijtuig) boeken. Bij een ligrijtuig voor 4 personen vind je aan weerszijden van het gangpad 2 ligplaatsen boven elkaar. Je kunt dus kiezen om boven of onder te gaan liggen. Bij een ligrijtuig voor 6 personen vind je aan weerszijden van het gangpad 3 ligplaatsen boven elkaar. Daarbij heb je zodoende keuze uit een bovenplaats, middenplaats of onderplaats. Bij het boeken kan je jouw voorkeur voor een bepaalde plaats aangeven. Zowel mannen als vrouwen liggen in de ligrijtuigen gemixt door elkaar. De coupés zijn van binnenuit op slot te doen.

De ligplaatsen in het ligrijtuig zijn voorzien van deken, laken en een hoofdkussen. was- en toiletruimte vind je op de gang aan het begin/einde van het rijtuig. Verder zit een ontbijtje (Weens ontbijt) bij de prijs van je treinticket inbegrepen. Uiteraard kan je tegen betaling bij het treinteam in de ligrijtuigen een snack en/of drankje verkrijgen.

Naast een 4- en 6-persoons ligrijtuig bestaat er ook nog één ligrijtuig voor alleen dames. Boek wel op tijd om hierin een plek te kunnen bemachtigen. Ook is er een speciale rolstoelcoupé voor mindervaliden. Evenals bij de zitrijtuigen is het ook bij de ligrijtuigen mogelijk om een privé coupé te boeken voor maximaal 3 volwassenen. Al vanaf €39,90 boek je een ligplaats op de nachttrein naar Boedapest.

Slaaprijtuigen

Ga je voor meer luxe en comfort, dan is een slaaprijtuig de meest geschikte optie voor je. Ze bestaan voor drie personen (Triple slaapcoupé), twee personen (Double slaapcoupé) of voor één persoon (Single slaapcoupé). Het is mogelijk om een losse bedplaats (op indeling) in een Double of Triple slaaprijtuig te boeken. Je komt dan altijd bij iemand van het zelfde geslacht in de coupé terecht en deelt dus de coupé. Reis je samen met je partner, dan kan je de double boeken en kan je uiteraard wel samen in de coupé overnachten. Ook de slaapcoupé is kunnen doorgaans van binnen en buiten op slot gedaan worden. In de slaapcoupés zijn stopcontacten en nachtlampjes aanwezig.

Verder zijn er twee soorten slaaprijtuigen op de Euronight nachttrein naar Boedapest aanwezig. De standaard-coupé en de deluxe-coupé. De standaard-coupé is voorzien van alleen een wastafel terwijl de deluxe-coupé ook nog voorzien is van douche (incl. handdoeken) en toilet. In beide coupés tref je een opgemaakt bed incl. deken, laken en hoofdkussen. Er zijn tevens handdoeken en toiletartikelen aanwezig die je kan gebruiken. In de ochtend krijg je een à la carte ontbijt aangeboden. Vaak wordt de avond ervoor geïnformeerd naar wat je als ontbijt zou willen hebben. Ruim voordat de nachttrein in Boedapest aankomt krijg je het ontbijt in je coupé aangeboden. Al vanaf €69,90 boek je een bedplaats.

Voorzieningen op de nachttrein naar Boedapest

Overnachten op de trein naar Boedapest is vrij comfortabel. De Euronight is voorzien van allerlei voorzieningen en er zijn tal van faciliteiten om je overnachting zo aangenaam mogelijk te maken.

Sanitaire voorzieningen

Zo zijn er in elk zit- en ligrijtuig was- en toiletruimtes aanwezig. Je vindt ze aan het begin/einde van het rijtuig. In de slaaprijtuigen vind je een toiletruimte maar ook een doucheruimte. Een wasruimte is in elke slaapcoupé al te vinden dus niet meer apart in de slaaprijtuigen op de gang.

Catering

Er is ook gedacht aan de innerlijke mens. Hoewel er helaas geen restauratierijtuig in de nachttrein naar Boedapest meer aanwezig is, is er gelukkig wel een rijtuigbegeleider aanwezig waar je een drankje (koffie, bier, wijn, fris, water) en een snack zoals bijvoorbeeld een chocolatereep of wat pinda’s kunt kopen. Ook kan je door de rijtuigbegeleider bijvoorbeeld een flesje melk laten opwarmen voor je baby.

In de ochtend kan je een ontbijtje bestellen bij de rijtuigbegeleider. Vaak vraagt hij de avond ervoor al je een ontbijt wil bestellen voor de volgende ochtend. Heb je een bedplaats in een slaaprijtuig geboekt, dan is een ontbijt inbegrepen bij de prijs van je treinticket evenals een flesje mineraalwater.

Bagageservice

Natuurlijk moet je ook wat bagage kwijt kunnen. Doorgaans is er voldoende bagageruimte in de ligrijtuigen en slaapcoupés aanwezig om flinke koffers te stallen. Dit kan onder het bed of in het rek boven de deur. In de zitrijtuigen kan je je koffer of tas in de bagagerekken boven de zitplaatsen opbergen of in de bagagerekken aan het begin van het rijtuig.

Ook zijn er stopcontacten in de nachttrein naar Boedapest aanwezig.

Euronight nachttrein naar Boedapest

© Bahnfrend, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Waar kan je de Euronight naar Boedapest boeken?

Hoewel het voorheen alleen mogelijk was om een treinticket voor de nachttrein naar Boedapest aan het loket te boeken kan je tegenwoordig ook vrij eenvoudig online bij de Deutsche Bahn je treinkaartje naar Boedapest boeken. Het is helaas nog niet mogelijk om je treinkaartje via NSInternational te boeken. Bij het boeken van je treinticket kan je kiezen uit zitplaatsen, ligplaatsen of bedplaatsen in een slaaprijtuig.

Prijs van een treinticket voor de nachttrein naar Boedapest

Je kunt vaak erg goedkoop met de nachttrein naar Boedapest reizen. Daarbij sla je twee vliegen in één klap. Naast een goedkoop treinticket voor de nachttrein naar Boedapest bespaar je ook nog eens op een hotelovernachting! Al vanaf €29,90 per enkele reis kan je een treinkaartje voor de nachttrein van München naar Boedapest kopen. Maar let wel op. De prijzen verschillen per klasse of type accommodatie aan boord van de trein en de prijs van een treinticket voor de nachttrein naar Boedapest loopt ook op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De prijs is namelijk afhankelijk van vraag en aanbod. Reis je in een drukke periode, dan zal je snel/op tijd moeten boeken om een goedkoop treinticket voor de nachttrein naar Boedapest te kunnen bemachtigen. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan het zijn dat je wel drie tot vier keer meer voor je treinticket moet betalen aangezien alle voordelige treintickets dan al zijn uitverkocht!

Prijsoverzicht nachttrein naar Boedapest

Accommodatie type Vanafprijs Interrail toeslag
Zitplaats, 2e klasse € 29,90 € 14
Ligrijtuig in een coupé met 6 bedden € 49,90 € 34
Ligrijtuig in een coupé met 4 bedden € 59,90 € 44
Slaaprijtuig in een coupé met 3 bedden € 89,90 € 54
Slaaprijtuig in een coupé met 2 bedden € 109,90 € 74
Slaaprijtuig in een coupé met 1 bed € 159,90 € 124

Korting en aanbiedingen op de nachttrein naar Boedapest

Wil je met korting met de nachttrein naar Boedapest reizen? Dat kan. Veruit de meeste korting verkrijg je door vroeg te boeken. Hoe eerder je namelijk boekt, hoe groter de kans dat je het goedkoopste treinticket voor de nachttrein naar Boedapest kunt boeken. Dit Sparschiene-ticket of Non-Flex ticket (soms ook Sparnight of Smart genoemd) is beperkt beschikbaar en loopt op in staffels van tien Euro. Het goedkoopste treinkaartje voor de Euronight naar Boedapest begint bij €29,90 voor een zitplaats, €49,90 voor een ligplaats en €69,90 voor een bedplaats. Deze tarieven lopen respectievelijk met staffels van €10 op wanneer een bepaald Sparschiene-tarief is uitverkocht. Dus is het tarief van €29,90 bijvoorbeeld uitverkocht, dan kan je vaak het tarief van €39,90 boeken. De nachttrein naar Boedapest en uiteraard ook die van München naar Nederland of België kan je al 3 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan kan je veel geld besparen en goedkoop reizen!

Let er wel op dat de annulerings-en wijzigingsvoorwaarden voor Sparschiene-ticket veel strenger zijn dan wanneer je het duurdere Mid-flex tarief boekt. Bekijk hier de voorwaarden.

Voordeeluren en Railplus

Met zowel de Voordeeluren- als Railpluskaart krijg je geen extra korting op de nachttrein naar Boedapest. Deze kortingskaarten zijn niet van toepassing. Seniorenkorting op de nachttrein naar Boedapest is er helaas net als jongerenkorting ook niet. Kinderen t/m 14 jaar reizen vaak wel voor sterk gereduceerd tarief mee.

Veelgestelde vragen over de trein naar Boedapest


Al vanaf € 59,80 kan je een treinticket naar Boedapest boeken. Treinkaartjes naar Boedapest kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Boedapest.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Boedapest. Indien je een treinreis naar Boedapest maakt zal je altijd minimaal 1 keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Boedapest.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Boedapest kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Boedapest ongeveer 16u49m.

Bereken hier de reistijd naar Boedapest vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Boedapest raden wij Monastery Boutique Hotel aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Boedapest en aanbiedingen.
2023-04-06T20:59:02+02:00

Deel of like deze pagina!