De stad Münster speelt een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis. In de stad werd de vrede met de Spanjaarden ondertekend aan het einde van de 80-jarige oorlog. In de historische Hanzestad vind je de prachtige dom van Münster (St-Paulus dom). Je kunt vanuit Nederland per rechtstreeks per rechtstreekse trein naar Münster reizen. Een treinticket naar Münster boek je vanaf €19,90 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Münster reizen

Vanuit Overijssel rijden er dagelijks meerdere rechtstreekse treinen naar Münster toe. Je kunt in Enschede op de regionale trein naar Münster stappen. Ook kan je per ICE hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Oberhausen reizen om daar over te stappen op de IC naar Münster.

Kom je uit een ander deel van het land, dan kan je er voor kiezen om met de IC-Berlijn tot aan Rheine te reizen om daar vervolgens op de regionale trein naar Münster te stappen. Deze verbinding is ook voor fietsers uitermate geschikt. Wil je met de fiets op de trein naar Münster reizen, dan kan je het beste deze verbinding nemen. Een fietsplaatsreservering is verplicht op de IC-Berlijn, een fietsticket ook (uit de automaat). Lees meer over het reizen per fiets en trein naar Duitsland.

Route trein naar Münster

Reistijd per trein naar Münster

Ga je een treinreis naar Münster maken, dan moet je rekenen op een minimale reistijd van 2 tot 3 uur. De totale reistijd van de trein naar Münster hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland en de route. De snelste reistijd per trein van Amsterdam naar Münster is 2 uur en 52 minuten. Reis je vanaf een treinstation dat dichter bij de Duitse grens ligt, dan is de totale reistijd naar Münster een stuk korter.

Indien je vanuit het zuiden van het land reist moet je op een iets langere reistijd rekenen.Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Münster IC 09:00 12:24 03:24 1 € 18,90 Online
Hilversum - Münster IC 09:20 12:24 03:04 1 € 18,90 Online
Amersfoort - Münster IC 09:34 12:24 02:50 1 € 18,90 Online
Apeldoorn - Münster IC 10:00 12:24 02:24 1 € 18,90 Online
Deventer - Münster IC 10:12 12:24 02:12 1 € 18,90 Online
Almelo - Münster IC 10:43 12:24 01:37 1 € 18,90 Online
Hengelo - Münster IC 10:56 12:24 01:28 1 € 18,90 Online
Bereken de reistijd naar Münster vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Münster

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Münster niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Münster zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Münster. De prijs van een treinticket naar Münster begint bij €18,90 in de 2e klasse en bij €27,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Münster.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Münster is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Münster dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Münster

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Münster kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Münster reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Münster krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Münster van €18,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Münster zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Münster reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Münster reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Münster

Boek je online een treinticket voor de trein naar Münster en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Münster is er helaas niet net als jongerenkorting.

Treinstation van Münster

Het treinstation van Münster, Münster Hbf, vind je net ten oosten van het centrum van Münster. Vanaf het treinstation van Münster loop je in enkele minuten naar het centrum toe. In het centrum van Münster vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Münster is klein met een beperkt aantal faciliteiten en voorzieningen. Je vindt er toiletten, roltrappen, liften, enkele winkels, kluisjes en fietsenstallingen.

Adres van treinstation Münster (Westf) Hbf

Münster (Westf) Hbf, Berliner Platz 25, 48143 Münster, Duitsland

[google_map_easy id="73"]
Bekijk hotelaanbiedingen in Münster

Veel gestelde vragen over de trein naar Münster

Wat kost een treinticket naar Münster?

De prijs van een treinticket naar Münster begint bij €18,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Münster?

Reis je per rechtstreekse IC naar Münster, dan moet je op een reistijd van 3u24m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 2u50m over de rit en vananf Almelo slechts 1u33m.

Waar boek je een treinticket naar Münster?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Münster komen.

Bestaat er korting op de trein naar Münster?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Münster, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Münster.