De stad Wels kan je onderweg tegenkomen als je per trein vanuit Nederland naar Oostenrijk reist. De historische stad ligt aan de Traun rivier in de regio Opper-Oostenrijk. Wels ligt op de plek waar lang geleden een belangrijke Romeinse nederzetting lag. Vanuit Nederland rijdt er een rechtstreekse trein naar Wels.

Een treinticket naar Wels boek je al vanaf €39,90 per enkele reis indien je met de dagtrein reist. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Wels.

Treinreis naar Wels

Als je per trein naar Wels toe reist kan dat op verschillende manieren. Je kunt namelijk zowel overdag als ’s nachts per trein naar Wels reizen. De dagtrein naar Wels is een stuk sneller en goedkoper dan de nachttrein, zeker als je met jongere kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats, ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf. Reizen per nachttrein is natuurlijk wel comfortabel en levert je extra tijd op je bestemming op.

Verbinding trein naar Wels

Dagtrein naar Wels

Trein naar Wels
Tickets v.a. € 39,90

Helaas rijdt er overdag geen rechtstreekse trein naar Wels, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Dagelijks rijden er meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Wels. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Frankfurt moet overstappen op een andere ICE die rechtstreeks naar Wels rijdt. Ook is er een vroegere verbinding waarbij je in Frankfurt overstap op de ICE naar Linz in Oostenrijk. In Linz stap je over op een directe regionale trein naar Wels.

De prijs van een treinticket naar Wels begint bij € 39,90 in de 2e klasse en bij € 59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Nachttrein naar Wels

Vanuit Nederland rijdt wel een rechtstreekse nachttrein naar Wels, de NightJet van de ÖBBBB (Oostenrijkse spoorwegen). Deze trein vertrekt vanuit Amsterdam en rijdt rechtstreeks naar Wels toe. Eindbestemming van de trein is Wenen. Vanuit Nederland kan je ook per ICE naar Düsseldorf reizen of je kunt met de regionale trein via Venlo naar Düsseldorf reizen. Let erop dat de NJ niet dagelijks rijdt!

In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Wels inclusief de nachttrein boek je vanaf € 29,90 per enkele reis.

Bekijk de prijzen van alle accommodaties op de nachttrein hier.

Nachttrein naar Wels
Tickets v.a. € 29,90

Reistijd naar Wels

De reistijd per trein naar Wels is overdag aanzienlijk korter dan wanneer je met de nachttrein naar Wels reist. Reken op ongeveer 09:30 uur reistijd vanaf Amsterdam CS gezien. De reisduur van de snelste treinreis naar Wels bedraagt 09:36 uur. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Wels. Vertrek je niet vanaf Amsterdam CS maar vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland (Utrecht CS of Arnhem CS), dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer uur.

Bereken hier de totale reistijd vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Dienstregeling naar Wels

Hieronder de dienstregeling naar Wels van de belangrijkste, populairste en snelste treinverbindingen. In sommige gevallen kunnen tijden (wat) afwijken. Actuele reistijden naar Wels vind je hier.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Wels ICE + ICE + RE 08:08 17:44 09:36 2 € 39,90 Online
ICE + ICE 10:38 21:21 10:43 1 € 39,90 Online
NJ 19:30 07:22 11:52 0 € 29,90 Online
Utrecht - Wels ICE + ICE + RE 08:33 17:44 09:11 2 € 39,90 Online
ICE + ICE 11:03 21:21 10:18 1 € 39,90 Online
NJ 20:02 07:22 11:20 0 € 29,90 Online
Arnhem - Wels ICE + ICE + RE 09:05 17:44 08:39 2 € 39,90 Online
ICE + ICE 11:35 21:21 09:46 1 € 39,90 Online
NJ 20:37 07:22 10:45 0 € 29,90 Online

Prijs van een treinticket naar Wels

Net als de meeste internationale treinen varieert ook de prijs van een treinticket naar Wels. De prijs voor een treinkaartje naar Wels loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op een goedkoop treinticket naar Wels. Prijzen beginnen bij € 39,90 in de 2e klasse en € 59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel drie tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Ga je interrailen naar Wels, dan kan je optioneel een zitplaatsreservering bijboeken. Reis je met de nachttrein, dan is een reservering verplicht.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Wels is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Tip: Wil je voordelig met de trein naar Wels reizen?
Houd er rekening mee dat de prijs per treinverbinding flink kan verschillen. Zo zitten de populaire treinen vaak voller en zijn ze duurder omdat de goedkoper treinkaartjes naar Wels al verkocht zijn. Kies je een latere trein of een trein met een overstap meer, dan ben je voor voordeliger uit. Ook via een andere route ben je soms voordeliger uit. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf om daar op de ICE te stappen, dan maak je de grootste kans op een goedkoop treinticket.

Korting op de trein naar Wels

Natuurlijk wil iedereen zo voordelig mogelijk met de trein reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Wels kunt krijgen. Boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten spelen daarbij de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen is geen korting van toepassing.
Vroegboekkorting
De meeste korting op de trein naar Wels krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Wels. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Wels is vaak 3 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis. Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Wels met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.
Voordeelurenkaart en railplus
Korting op de trein naar Wels met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.
Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Wels. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Wels en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen. Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Wels is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Wels is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Wels zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Wels

Het treinstation van Wels, Wels Haubtbahnhof, vind je ongeveer 700 meter ten noorden van het centrum van Wels. Vanaf het station loop je binnen 10 minuten naar het centrum. Hier vind je ook een aantal betaalbare leuke hotels in Wels. Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse plaatsen in de buurt van Wels.

[google_map_easy id="114"]