Een goedkoop treinticket naar Brugge boeken is zeker mogelijk. Zo kan je vanaf Roosendaal al voor €18 per trein naar Brugge reizen. Vanaf €29 reis je al per trein van alle andere stations naar Brugge, de kunststad van België met middeleeuws centrum. Reis per Intercity of Thalys en Intercity  in 3 uur en 19 minuten vanuit Amsterdam naar Antwerpen toe met slechts 1 overstap. Bekijk actuele prijzen van treintickets naar Brugge.

Prijs van een treinticket naar Brugge

Het goedkoopste treinticket naar Brugge boek je voor €18 per enkele reis in de tweede klasse en met de Intercity vanaf Roosendaal. De prijs van een treinticket naar Brugge varieert echter en ligt dus niet vast. Tarieven zijn afhankelijk van de afstand, boekingstermijn, route, type trein, kortingskaarten en natuurlijk de klasse. Zo zijn er speciale vroegboektarieven waarmee je al voor €29 naar Brugge reist vanaf veel stations in Nederland. Met dit Early Bird tarief kan je voordelig reizen maar je moet wel op tijd boeken. Minimaal 7 dagen voor vertrek. Bekijk hier de prijzen voor treintickets naar Brugge.

Regelmatig zijn is er een actie voor de trein naar Brugge of een speciale aanbieding.

Reis je liever met de Thalys, dan begint de prijs voor een treinkaartje naar Brugge bij €37 per enkele reis. Je reist dan tot Antwerpen per Thalys en vervolgens met Intercity naar Brugge. Tarieven van de Thalys kunnen snel oplopen. Boek dus snel als je voordelig met de Thalys naar Brugge wilt reizen. Een treinticket naar Brugge kan je al vier maanden voor vertrek boeken.

Korting op je treinticket naar Brugge

Reis je per trein, dan kan je met korting naar Brugge reizen. Naast de Early Bird vroegboekkorting kan je ook met je voordeelurenkaart of je vrij-reizenkaart voordelig met de trein naar Brugge reizen. Let erop dat deze kortingskaarten alleen geldig zijn op de Intercity en regionale treinen, niet op de Thalys hogesnelheidslijn! Hieronder vind je een overzicht met indicatieprijzen vanaf een aantal grotere stations in Nederland naar Brugge op basis van diverse kortingen indien je reist per Intercitytrein.

Je kunt behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Brugge als je op tijd je ticket boekt. Met een Early Bird vroegboektarief ben jij vrijwel altijd voordeliger uit dan wanneer je met je voordeeluren korting reist. Reis je zonder korting, dan is een Early Bird weektarief vaak 30% tot 40% voordeliger. Hoe langer de reisafstand, hoe meer je bespaart indien je een Early Bird tarief boekt. Vanaf Groningen bespaar je bijvoorbeeld bijna 42% met je Early Bird tarief t.o.v. het flexprijs/volprijs tarief!

Kinderkorting

Reis je met kinderen? Dan is er een kinderkorting van toepassing. Kinderen die met (groot)ouder reizen kunnen een Railrunner aanschaffen voor slechts €2,50 per dag. Indien je blijft overnachten in Brugge, dan betaal je voor elk kind t/m 11 jaar slechts €5 voor een retourticket.

Seniorenkorting

Een speciale senioren korting op de trein naar Brugge is er helaas niet. Wel zijn er in België erg voordelige treintickets voor senioren uit de automaat te halen (seniorenbiljet). Op het eerste treinstation in België (Essen) kan je voor €6,80 een dagkaart voor senioren aanschaffen.

Jongerenkorting

Jongerenkorting op de trein naar Brugge is er helaas niet (meer).

Reistijd naar Brugge en overstappen

Uiteraard verschilt de reistijd per trein naar Brugge per vertrekstation. De reistijd hangt af van het aantal overstappen en het type trein waarmee je reist. Zo is de reistijd met de Thalys ongeveer een half uur korter dan de reistijd met reguliere verbindingen met Intercity en/of regionale treinen. Hieronder een overzicht naar Brugge vanaf de 14 grote treinstations in Nederland en het minimale aantal overstappen per verbinding. De getoonde reistijd naar Brugge is gebaseerd op verbindingen zonder Thalys, alleen met intercity en regionale treinen:

TrajectReistijdOverstappenVanafprijs
Reistijd van Amsterdam naar Antwerpen1u510€ 20  Zoek ticket
Reistijd van Arnhem naar Antwerpen2u201€ 16  Zoek ticket
Reistijd van Breda naar Antwerpen1u440€ 9    Zoek ticket
Reistijd van Den Haag naar Antwerpen1u360€ 16  Zoek ticket
Reistijd van Eindhoven naar Antwerpen1u321€ 13  Zoek ticket
Reistijd van Groningen naar Antwerpen3u581€ 20  Zoek ticket
Reistijd van Haarlem naar Antwerpen2u091€ 20  Zoek ticket
Reistijd van Leiden naar Antwerpen1u461€ 16  Zoek ticket
Reistijd van Maastricht naar Antwerpen2u161€ 15  Zoek ticket
Reistijd van Roosendaal naar Antwerpen0u480€ 8    Zoek ticket
Reistijd van Rotterdam naar Antwerpen1u060€ 13  Zoek ticket
Reistijd van Tilburg naar Antwerpen0u571€ 9    Zoek ticket
Reistijd van Utrecht naar Antwerpen1u431€ 16  Zoek ticket
Reistijd van Zwolle naar Mechelen2u561€ 20  Zoek ticket

Trein naar Brugge

Vanuit Nederland reis je met slechts één overstap naar station Brugge, het belangrijkste treinstation in Brugge dat nabij het centrum ligt. Reis met de rechtstreekse IC Brussel vanuit Amsterdam, Schiphol, Den Haag Hs, Rotterdam CS of Breda naar Antwerpen of Brussel-Zuid om daar over te stappen op een Belgische InterCity naar Brugge. Elk uur rijdt er een rechtstreekse InterCity vanuit Nederland naar Brussel. Er rijdt minimaal een keer per uur een trein van Brussel naar Brugge of vanaf Antwerpen naar Brugge via Gent. De totale reistijd van Amsterdam naar Brugge per IC is ongeveer 4 uur. Stap je éénmaal extra over in Antwerpen, dan verkort je de reistijd met ongeveer een halfuur.

Ook is het mogelijk om een deel van het traject per Thalys hogesnelheidslijn af te leggen. Reis je een deel van het traject per Thalys (tot aan Antwerpen of Brussel), dan is de reistijd aanzienlijk korter (ongeveer 2u47min). Nadeel is dat de Thalys, zeker op korte termijn, erg prijzig kan zijn. Je Zo kan je wel €89,60 voor een enkele reis betalen als je per Thalys reist en aansluitende Intercity en op korte termijn vertrekt. Wel heb je op de Thalys altijd een gereserveerde zitplaats bij je ticket inbegrepen zitten. Boek je op tijd, dan kan je al voor €37 met de Thalys en Intercity naar Brugge reizen.

Reis je per Intercity Brussel of IntercityDirect, dan ben je weliswaar iets langer onderweg, maar je bent wel (vaak stukken) voordeliger uit. Ook is je ticket op alle IC en regionale treinen geldig op die betreffende dag (reis je met Voordeeluren korting, dan alleen in de daluren!). Je bent dus veel flexibeler en kan reizen wanneer het jou het beste uitkomt. Een zitplaatsgarantie heb je niet. Je moet zelf op de Intercity naar Antwerpen een plek uitkiezen.

Trein naar Brugge

Indien je met regulieren treinen (IC, RE) naar Brugge reist, dan zijn er vaste tarieven van toepassing die afhankelijk zijn van de afstand die je reist. Zo zal een ticket van Amsterdam naar Brugge duurder zijn dan een ticket vanaf Rotterdam naar Brugge. De InterCity is een stuk langzamer dan de Thalys maar kost vaak stukken minder. Ook heb je geen zitplaatsreservering. Groot voordeel is dat je flexibel bent en met je ticket ook een IC later kunt nemen. Je voordeelurenkaart en vrijreizen Nederland hebben invloed op de prijs van je treinkaartje. Wel zijn is er het speciale Early Bird tarief wanneer je t/m 7 dagen voor vertrek boekt. Bekijk prijzen.

Treinstation van Brugge

Het treinstation van Brugge werd op 12 augustus 1838 geopend. Het station maakte deel uit van de spoorlijn tussen Gent en Brugge. Het station is in 1886, 1938 en 2007 grondig verbouwd. In de vroege jaren was het station in classicistische stijl en later neogotische stijl gebouwd. Tal van prachtige wandschilderingen sieren in de lokettenzaal van het station van Brugge. Na de laatste verbouwing heeft het station een geheel modern uiterlijk gekregen.

Het treinstation van Brugge vormt een belangrijk knooppunt tussen Blankenberge, Kortrijk, Zeebrugge, Antwerpen, Brussel, Gent en Knokke.

Praktische informatie

Treinstation Brugge heeft 12 sporen waarvan 1 kopspoor en 10 perrons met 5 eilandperrons. Aan de voorkant van het station aan de oostkant vind je een groot stationsplein met diverse winkels, restaurants en een budgethotel.

Station Brugge heeft de volgende faciliteiten en voorzieningen: fietsenstalling (zowel bewaakt als onbewaakt), fietshuur (Blue Bike), restaurants, toiletten, winkels, kiosks, restaurants en kluisjes. Verder is er een lift, roltrap en Mobiele oprijhelling aanwezig.

Stationsplein 5,8000 Brugge, België.

Andere treinstations in Brugge

Naast het hoofdstation van Brugge is er ten noorden van het centrum nog een tweede station te vinden, Brugge-Sint-Pieters. Dit station is verder niet interessant voor bezoekers van de stad Brugge.

Informatie over Brugge

Antwerpen is één van de oudste steden van België. De middelgrote stad ligt tussen de grote steden Antwerpen en Brussel in. Echter vormde Mechelen een korte periode in de 16e eeuw het bestuurlijke centrum van het koninkrijk der Nederlanden. Margaretha van Oostenrijk bestuurde vanuit de stad het koninkrijk. Dat is ook de reden waarom er nog veel historische gebouwen in het centrum zijn te vinden. Vier gebouwen staan zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Mechelen heeft een middeleeuws stadscentrum met daar middenin een prachtige grote markt. In en rondom het centrum vind je een verscheidenheid aan historische huizen en panden. Zo vind je er renaissancehuizen uit de zestiende eeuw maar ook huizen in rococostijl uit de achttiende eeuw. Er zijn 6 kerken in de stad te vinden.

De stad Brugge is een echte studentenstad en heeft door zijn rijke geschiedenis veel te bieden aan toeristen. De bezienswaardigheden in Mechelen liggen op korte afstand van elkaar wat het erg gemakkelijk maakt om te ze bezoeken. Het openbaar vervoer in Mechelen is goed geregeld. Er rijden diverse lijnbussen maar een ritje met de paardentram of een boottocht (boot naar Planckendael of de boot langs de Binnendijle) behoort ook tot de mogelijkheden. In de stad vind je ook meerdere interessante musea en een oude brouwerij met een museum erin (Brouwerij het Anker).

Bezienswaardigheden in Brugge

Er zijn flink wat bezienswaardigheden in Mechelen te vinden, je kan je zeker een paar dagen goed vermaken in de sfeervolle historische stad. Hieronder een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Mechelen:

Belangrijkste bezienswaardigheden:

  1. Sint-Romboutstoren
  2. Brusselpoort
  3. Hof van Savoye
  4. Grote Markt
  5. IJzerenleen

Belangrijkste musea in Mechelen:

  • Museum Brusselpoort
  • Hof van Busleyden
  • Spoorwegmuseum De Mijlpaal
  • Joods Museum
  • Technopolis
Mechelen Sint Romboutstoren

1) De indrukwekkende Sint-Romboutstoren is zeker de belangrijkste bezienswaardigheid van Mechelen. De eerste steen werd al in 1452 gelegd maar de toren is nooit helemaal afgebouwd. Via je 538 treden kan je de toren beklimmen waar je een adembenemend uitzicht over de stad en zijn omgeving wacht. Het is de €7 entree zeker waard.

2) Een bezoek aan de Brusselpoort mag ook niet ontbreken aan je verblijf in Mechelen. De overgebleven delen van de grote stadswal die dateert uit de 13de eeuw zijn erg indrukwekkend. In de poort vind je het Brusselpoort-museum, een archeologisch museum waar je een kijkje terug in de tijd kunt nemen.

3) Het Hof van Savoye, het paleis van Margareta van Oostenrijk, mag je zeker niet overslaan. Vanaf deze locatie in het oosten van de stad bestuurde Margareta tussen 1506 en 1530 het koninkrijk der Nederlanden.

4) De Grote Markt is het centrale plein in Mechelen en stamt uit de middeleeuwen. Rondom de prachtige grote markt vind je een verscheidenheid aan historische huizen en panden. Zo vind je er renaissancehuizen uit de zestiende eeuw maar ook huizen in rococostijl uit de achttiende eeuw. Ook vind je het het onvoltooide Belfort op de Grote Markt.

5) IJzerenleen is een vismarkt van oudsher dat zijn naam te danken heeft aan de gotische leuning die je er nog altijd kunt vinden. Tegenwoordig vind je prachtige visfontijnen op het karakteristieke rechthoekige plein.

Hotel tips Brugge

Brugge is een populaire stad. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden toeristen de stad. Er zijn dan ook heel wat hotels in Brugge te vinden. Veruit de meeste hotels bevinden zich in de binnenstad van Brugge, het historisch stadsgedeelte binnen de vesten. De afstand van treinstation Brugge naar het centrum van Brugge (de binnenstad van Brugge) is ongeveer 1,5 kilometer. Het station bevindt zich ten zuid-westen van de vest (gracht) om de binnenstad. Boek je een hotel dat in het noorden van de binnenstad ligt, dan kan het handig zijn om uit te stappen op station Brugge St. Pieters. De loopafstand is dan vaak net iets korter. Brugge St. Pieters ligt ten noord-westen van de vest.

Je vindt goedkope hotels in Brugge maar ook luxe en uiteraard middenklasse hotels. Ook kan je overnachten in een hostel in Brugge. Hotels liggen vaak in het centrum van Brugge of aan de rand van het centrum op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Ben je nog op zoek naar een leuk maar goedkoop hotel in Brugge? We hebben een selectie van hotels in Brugge gemaakt die je in onderstaande hotel tips Brugge vindt. Naast de budget hotels in Brugge zijn in de selectie ook hotels opgenomen die zich kenmerken door hun ligging in of bij het centrum, de goede sfeer, de schoonheid en de positieve beoordelingen van andere reizigers. De selectie toont zowel voordelige hotels in Brugge als middenklasse en luxe hotels die zeker een verblijf waard zijn. Bekijk hieronder de hotel tips Brugge en vind het hotel dat het beste bij je past.

Over het algemeen zijn hotels in Brugge iets duurder dan gemiddeld. Voor een paar tientjes boek je al een tweepersoonskamer in een toeristenklasse hotel in het centrum. Voor ontbijt betaal je ongeveer €15 per persoon. Veel hotels in Brugge liggen in prachtige oude panden in het centrum van de stad. Bekijk hieronder de hotel tips Brugge.

Budget hotel

Hans Memling Hotel

In het hart van het historische centrum en op slechts 250 meter van de Grote Markt ligt het Hans Memling Hotel. Het hotel beschikt over een rustige tuin met terras en een gezellige bar. Alle sfeervolle kamers zijn voorzien van een minibar, een tv en een bureau. Sommige kamers kijken uit over de schilderachtige straten van de stad. Het hotel biedt gratis WIFI.

Middenklasse hotel

Flanders Hotel

Dit prachtige en moderne 4-sterren hotel ligt in het centrum van Brugge en heeft gratis WiFi, een verwarmd binnenzwembad en een uitgebreid ontbijtbuffet. Het hotel ligt op 650 meter van de Grote Markt. De eetruimte biedt uitzicht over een terras met een vijver. In de buurt van de accommodatie vindt u ook vele restaurants.

Luxe hotel

Hotel Dukes’ Palace Brugge

Dit prachtige 5-sterren hotel ligt in het voormalig hertogelijke paleis uit de 15e eeuw op 280 meter afstand van de markt van Brugge. Hotel Dukes’ Palace Brugge biedt een spa en kamers met klassieke en elegante interieurs. In de zomer kunt u genieten van een high tea op het terras met uitzicht op de grote tuin. Een absolute aanrader!

Aanbieding trein naar Brugge

Ben je op zoek naar speciale acties voor de trein naar Brugge? Met enige regelmaat zijn er een speciale aanbiedingen voor de trein naar Brugge. Je kan dan voor gereduceerd tarief een treinticket naar Brugge reizen. Bekijk hier of er momenteel acties of aanbiedingen naar Brugge zijn.