Een belangrijke wintersportplaats in Oostenrijk die goed per trein te bereiken is is Radstadt. Vanuit Nederland rijden er speciale rechtstreekse treinen naar Radstadt. Je kunt zowel per nachttrein naar Radstadt reizen als per dagtrein. Je kunt al vanaf €39,90 online een treinticket naar Radstadt boeken in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Radstadt.

Trein naar Radstadt

Er zijn verschillende manieren waarop je per trein naar Radstadt kunt reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Radstadt reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Route trein naar Radstadt
Per dagtrein naar Radstadt reizen
ICE naar Oostenrijk
Trein naar Oostenrijk
Tickets v.a. €39,90

Een reguliere rechtstreekse trein naar Radstadt overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Radstadt. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Frankfurt kunt overstappen op een rechtstreekse trein naar Radstadt, een Eurocity trein. De prijs van een treinticket naar Radstadt begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

In de Krokusvakantie kan je zonder overstappen naar Radstadt reizen. Op zaterdag rijdt er een speciale trein naar Radstadt, de Krokus Express, vanuit diverse steden in Nederland rechtstreeks naar Radstadt. De reis duurt vrij lang maar je hoeft niet over te stappen. Een retour boek je al voor €149 per persoon.

Per nachttrein naar Radstadt reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Radstadt vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Radstadt dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Radstadt, dan kan je in Wörgl overstappen op de trein naar Radstadt. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Radstadt inclusief de nachttrein boek je vanaf €87 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Speciaal in de wintermaanden rijdt er een rechtstreekse nachttrein naar Radstadt vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Deze Alpen Express vertrekt elke vrijdagavond en komt de volgende ochtend aan in Radstadt. Op zaterdagavond rijdt de trein weer terug om vervolgens op zondagochtend weer in Nederland aan te komen. Treintickets voor deze trein boek je via Treinreiswinkel.

Nightjet nachttrein naar Oostenrijk
Nachttrein naar Toulouse
Tickets v.a. €68,80

Reistijd naar Radstadt per trein

De reistijd naar Radstadt per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Radstadt. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van minimaal 10u55m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 17 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Radstadt per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Radstadt per ICE/EC trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Radstadt is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar Wörgl en dan de trein van Wörgl naar Radstadt.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Radstadt ICE + EC 06:38 19:35 12:57 1 € 39,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 09:35 14:57 2 € 68,80 Online
Utrecht - Radstadt ICE + EC 07:03 19:35 12:32 1 € 39,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 09:35 14:32 2 € 68,80 Online
Arnhem - Radstadt ICE + EC 07:35 19:35 12:00 1 € 39,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 09:35 14:00 2 € 68,80 Online
Bereken de reistijd naar Radstadt vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Radstadt

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Radstadt geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Radstadt lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Radstadt van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Radstadt is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Radstadt

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Radstadt reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Radstadt kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Radstadt krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Radstadt. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Radstadt is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Radstadt met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Radstadt met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Radstadt. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Radstadt en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Radstadt is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Radstadt is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Radstadt zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Radstadt

Het treinstation van Radstadt, Radstadt Bahnhof, vind je net ten oosten van het centrum van Radstadt. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Mayrhofen dat op zo’n 250 meter van het station te vinden is. In het centrum vind je tal van leuke en betaalbare hotels.

Het stationsgebouw van Radstadt is vrij groot en heeft diverse voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten, ticketautomaten en restaurants.

Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de omgeving van Radstadt. Per postbus of taxi reis je vrij eenvoudig van Radstadt naar bestemmingen als Altenmarkt im Pongau, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Bischofshofen, Dorfgastein, Eben im Pongau, Filzmoos, Flachau, Forstau, Goldegg im Pongau, Großarl, Hüttau, Hüttschlag, Kleinarl, Mühlbach am Hochkönig, Pfarrwerfen, St. Johann im Pongau, St. Martin am Tennengebirge, St. Veit im Pongau, Schwarzach im Pongau, Untertauern, Wagrain, Werfen en Werfenweng.

Kom je pas laat aan in Radstadt, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Appartementhaus Maria is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

[google_map_easy id="16"]

Adres van treinstation Radstadt

Radstadt Bahnhof, 5550 Radstadt, Oostenrijk

Bereken de prijs naar Radstadt vanaf jouw vertrekstation
Breda naar Radstadt
Den Bosch naar Radstadt
Den Haag naar Radstadt
Eindhoven naar Radstadt
Groningen naar Radstadt
Haarlem naar Radstadt
Heerenveen naar Radstadt
Leiden naar Radstadt
Nijmegen naar Radstadt
Rotterdam naar Radstadt
Tilburg naar Radstadt
Zwolle naar Radstadt