Net over de grens met Duitsland en niet ver van de Zugspitze vind je op een hoogte van ongeveer 1000 meter het charmante dorp Lermoos. De plaats biedt tal van accommodaties, sfeervolle restaurants, cafés en winkels en niet te vergeten een uitgestrekt skigebied. Het is goed mogelijk om per trein naar Lermoos te reizen. Vanuit Nederland kan je al met twee overstappen naar het skioord in Oostenrijk toe reizen. Vanaf €39,90 kan je al een treinticket naar Lermoos boeken.

Per trein naar Lermoos reizen

Je kunt op verschillende manieren per trein naar Lermoos reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Lermoos reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Verbinding trein naar Lermoos
Per dagtrein naar Lermoos reizen
ICE naar Oostenrijk
Trein naar Oostenrijk
Tickets v.a. €39,90

Een reguliere rechtstreekse trein naar Lermoos overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Lermoos. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt of Mannheim moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt.
In München (of voorstation München-Pasing) stap je over op een (regionale) rechtstreekse trein naar Lermoos. De prijs van een treinticket naar Lermoos begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Per nachttrein naar Lermoos reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Lermoos vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Lermoos
dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Lermoos, dan kan je in München overstappen op de directe trein naar Lermoos. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Landeck-Zams inclusief de nachttrein boek je vanaf €68,80 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Nightjet nachttrein naar Oostenrijk
Nachttrein naar Toulouse
Tickets v.a. €68,80

Reistijd naar Lermoos per trein

De reistijd naar Lermoos per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Lermoos. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 9u49m (2 overstappen). Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 17 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Lermoos per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Lermoos per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Lermoos is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar München en dan de regionale trein naar Lermoos.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Lermoos ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Lermoos ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Lermoos ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online
Bereken de reistijd naar Lermoos vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Lermoos

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Lermoos geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Lermoos lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Lermoos van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Lermoos is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Lermoos

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Lermoos reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Lermoos kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Lermoos krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Lermoos. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Lermoos is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Lermoos met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Lermoos met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Lermoos. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Lermoos en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Lermoos is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Lermoos is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Lermoos zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Lermoos

Het treinstation van Lermoos vind je net ten noordwesten van het centrum van Lermoos. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Lermoos dat op 250 meter van het station te vinden is. In het centrum vind je tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Het stationsgebouw van Lermoos is erg klein en heeft slechte beperkte voorzieningen.

Vanaf het station rijden regelmatig in de winter en in beperkte mate in de zomer diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de omgeving van Lermoos. Zo reis je per postbus of taxi vrij eenvoudig van Lermoos naar bestemmingen als Bach, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Breitenwang, Ehenbichl, Ehrwald, Elbigenalp, Elmen, Forchach, Grän, Gramais, Häselgehr, Heiterwang, Hinterhornbach, Höfen, Holzgau, Jungholz, Kaisers, Lechaschau, Musau, Namlos, Nesselwängle, Pfafflar, Pflach, Pinswang, Reutte, Schattwald, Stanzach, Steeg, Tannheim, Vils, Vorderhornbach, Wängle, Weißenbach am Lech en Zöblen.

Kom je pas laat aan in Lermoos, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Haus Lusspark is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

[google_map_easy id="25"]

Adres treinstation Lermoos

Lermoos Bahnof, 6631 Lermoos, Oostenrijk

Bereken de prijs naar Lermoos vanaf jouw vertrekstation
Breda naar Lermoos
Den Bosch naar Lermoos
Den Haag naar Lermoos
Eindhoven naar Lermoos
Groningen naar Lermoos
Haarlem naar Lermoos
Heerenveen naar Lermoos
Leiden naar Lermoos
Nijmegen naar Lermoos
Rotterdam naar Lermoos
Tilburg naar Lermoos
Zwolle naar Lermoos
De prijs van een treinticket naar Lermoos begint bij € 39,90 per enkele reis per persoon. Treinkaartjes kan je vaak ruim voor vertrek al boeken.

Tip: Boek je treinticket naar Lermoos op tijd want hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt.
Soms betaal je op korte termijn wel het 2- tot 4-voudige voor je treinticket.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Lermoos.
Nee, reis je vanuit Nederland per trein naar Lermoos, dan zal je minimaal 2 keer moeten overstappen.
Je vindt hier meer informatie over de beste en snelste reisroutes naar Lermoos.
Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Lermoos kan je hier vinden.
De reistijd van de trein naar Lermoos bedraagt ongeveer 09:49 vanuit Amsterdam gezien.
Vertrek je vanaf een ander treinstation? Bereken dan hier de reistijd naar Lermoos vanaf jouw vertrekstation!
Het skigebied van Lermoos (Zugspitz Arena) heeft 142 kilometer aan skipiste.
Voor een overnachting in Lermoos raden wij Haus Lusspark aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Lermoos en aanbiedingen.
2022-03-20T20:56:29+01:00