De wintersportbestemming Landeck (of Landeck-Zams) is een populaire bestemming in Oostenrijk. De gemiddelde wintersporter komt hier prima aan zijn trekken. Vanuit Nederland rijden er rechtstreekse treinen naar Landeck. Je kunt zowel per nachttrein naar Landeck reizen als per dagtrein. Je kunt al vanaf €39,90 online een treinticket naar Landeck boeken.

Trein naar Landeck

Er zijn verschillende manieren waarop je per trein naar Landeck-Zams kunt reizen. Zo kan je zowel overdag als per nachttrein naar Landeck-Zams reizen. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf.

Trein naar Landeck-Zams
Per dagtrein naar Landeck-Zams reizen

Een reguliere rechtstreekse trein naar Landeck-Zams overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Landeck-Zams. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt of Mannheim moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt.
In München stap je over op een Intercity. Dit is een rechtstreekse trein naar Landeck-Zams. Soms moet je ook nog in Wörgl overstappen. De prijs van een treinticket naar Landeck-Zams begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

In de Krokusvakantie kan je zonder overstappen naar Landeck-Zams reizen. Op zaterdag rijdt er een speciale trein naar Landeck-Zams, de Krokus Express, vanuit diverse steden in Nederland rechtstreeks naar Landeck-Zams. De reis duurt vrij lang maar je hoeft niet over te stappen. Een retour boek je al voor €149 per persoon.

Per nachttrein naar Landeck-Zams reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Landeck-Zams vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Landeck-Zams dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Landeck-Zams, dan kan je in Innsbruck overstappen op de trein naar Landeck-Zams. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Landeck-Zams inclusief de nachttrein boek je vanaf €87 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Speciaal in de wintermaanden rijdt er een rechtstreekse nachttrein naar Landeck-Zams vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Deze Alpen Express vertrekt elke vrijdagavond en komt de volgende ochtend aan in Landeck-Zams. Op zaterdagavond rijdt de trein weer terug om vervolgens op zondagochtend weer in Nederland aan te komen. Treintickets voor deze trein boek je via Treinreiswinkel.

Reistijd naar Landeck per trein

De reistijd naar Landeck-Zams per dagtrein is aanzienlijk korter dan de reistijd van de nachttrein. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Landeck-Zams. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 11u53m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van bijna 17 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Landeck-Zams per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Er bestaat een snellere treinverbinding naar Landeck-Zams, door Zwitserland. Zo kan je per ICE met één overstap in Frankfurt naar Zürich reizen om daar op de Railjet naar Landeck te stappen. De reistijd is 11u17m. Online boeken is echter lastig en is het beste mogelijk via Trainline.nl.

Reistijd naar Landeck per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Zell am See is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar Wörgl en dan de Intercity van Wörgl naar Zell am See.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

TrajectTreinVertrekAankomstReistijdOverst.VanafprijsTicket
Amsterdam - Zell am SeeICE + EC + IC06:3817:4211:043€ 49,90Online
ICE + EC + RE08:0820:1412:063€ 49,90Online
ICE + NJ + IC18:3810:1515:372€ 68,80Online
Utrecht - Zell am SeeICE + EC + IC07:0317:4210:393€ 49,90Online
ICE + EC + RE08:3720:1411:373€ 49,90Online
ICE + NJ + IC19:0310:1515:122€ 68,80Online
Arnhem - Zell am SeeICE + EC + IC07:3517:4210:073€ 49,90Online
ICE + EC + RE09:0720:1411:073€ 49,90Online
ICE + NJ + IC19:3510:1514:402€ 68,80Online

Prijs van een treinticket naar Landeck

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Landeck geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Landeck lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Landeck van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Landeck is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Landeck

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Landeck reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Landeck kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Landeck krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Landeck. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Landeck is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Landeck met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Landeck met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Landeck. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Landeck en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Landeck is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Landeck is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Landeck zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Landeck

Het treinstation van Landeck, Landeck-Zams vind je net ten noorden van het centrum van Landeck en pal naast de rivier de Inn. Het station wordt gedeeld met het naastgelegen plaatsje Zams. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Landeck waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Het stationsgebouw van Landeck is klein en modern met enkele voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en een informatiebalie/ticketbalie.

Vanaf het station van Landeck rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de omgeving. Zo reis je per postbus of taxi vrij eenvoudig van Landeck naar bestemmingen als Angedair, Bruggen, Gramlach, Ischgl, Kappl, Öd, Perfuchs, Perfuchsberg, Perjen, Pirchanger, Thialmühle, Tramser-Hof en Zappenhof.

Mocht je laat aankomen in Landeck, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Hotel Schrofenstein is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

Adres van treinstation Landeck-Zams

Landeck-Zams Bahnhof, 6500 Landeck, Oostenrijk