Natuurlijk kent iedereen Dijon als de mosterdstad. Echter heeft de stad nog veel meer te bieden. Zo vind je er de Kathedraal van Dijon en de Église du Sacré-Cœur. De stad vormt ook een belangrijk spoorwegnetwerkknooppunt. Er is helaas geen rechtstreekse trein van Nederland naar Dijon, je moet minimaal één keer overstappen om de stad per trein te kunnen bereiken. Vanaf €59 boek je al een treinticket naar Dijon in de tweede klasse.

Treinreis naar Dijon

Eigenlijk is er maar één logische route als je een treinreis naar Dijon gaat maken. Zo kan je vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam per Thalys naar Parijs reizen en daar overstappen van het aankomststation Gare Du Nord (per metro) naar het zuidelijker gelegen Gare de Lyon. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Dijon doorreizen. Vaak is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein maar er rijden ook regionale treinen van Parijs naar Dijon (waar de fiets bijvoorbeeld op mee kan worden genomen).

Route trein naar Dijon

Per Thalys en TGV naar Dijon reizen

Indien je per Thalys en TGV via Parijs naar Dijon reist ben je behoorlijk snel op je bestemming. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Dijon is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten.

Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Reistijd naar Dijon per trein

De snelste treinverbinding naar Dijon doet er 05u43m over. Dit is de verbinding via Parijs. De Thalys vertrekt om 08:15 vertrekt vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Dijon is al om 13:58. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later.

Er zijn meerdere verbindingen mogelijk per Thalys en TGV. Zo kan je ook vertrekken om 11:15 waarbij je om 17:31 in Dijon aankomt (reistijd: 06u16m).

Reistijd naar Dijon per Thalys & TGV


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Dijon THA + TGV 07:15 13:31 06:16 1 € 59 Online
Schiphol - Dijon THA + TGV 07:33 13:31 05:58 1 € 59 Online
Rotterdam - Dijon THA + TGV 07:58 13:31 05:33 1 € 59 Online

Prijs van een treinticket naar Dijon

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Dijon geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Dijon met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Dijon van €59 in de 2e klasse en €106 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wel heb je nog een reservering nodig indien je per Thalys en TGV reist. Reis je per IC en regionale trein, dan heb je naast je Interrail pas geen reserveringen nodig en kan je zo opstappen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen.

Korting op de trein naar Dijon

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Dijon reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Dijon kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Dijon krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Dijon. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Dijon is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Dijon met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Dijon met een kortingskaart als een voordeelurenkaart is niet van toepassing op deze reis. Wel levert de railplus kaart op de verbinding met RE treinen van Parijs naar Dijon korting op.

Vaak is het nog altijd goedkoper om los een ticket van je vertrekstation in Nederland naar Luxemburg te boeken en vervolgens een treinticket van Luxemburg naar Dijon.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Dijon. Op zowel de Thalys als de TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Dijon en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Reis je per IC en Regionale trein, dan reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar voor ongeveer €10 mee (enkele reis).

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Dijon. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Dijon. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Dijon

Het treinstation van Dijon, Dijon Ville, vind je net ten westen van het centrum van Dijon. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Dijon waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Dijon.

[google_map_easy id="36"]