Het surfwalhalla van Frankrijk en misschien wel heel Europa is te vinden in Biarritz. Deze sfeervolle badplaats en luchtkuuroord aan de prachtige golf van Biskaje werkt als een magneet op surfers vanwege de hoge golven. De stad herbergt het Hôtel du Palais, het paleis van keizerin Eugenie, de laatste keizerin van Frankrijk die getrouwd was met de neef van Napoleon. Wil je per trein naar Biarritz reizen, dan moet je minimaal één keer overstappen. Een treinticket naar Biarritz boek je al vanaf €64 in de tweede klasse.

Treinreis naar Bayonne

Eigenlijk is er maar één logisch manier om vanuit Nederland per trein naar Biarritz te reizen. Er gaat geen directe trein naar Biarritz dus je moet altijd minimaal één keer overstappen. Feitelijk reis je altijd via Parijs naar Biarritz. Het is wel mogelijk om Parijs te mijden maar dan stap je minimaal 2 keer extra over (Brussel, Lyon, Toulouse).

De makkelijkste en snelste manier om per trein naar Biarritz te reizen is per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen naar Parijs. Daar moet je van je aankomststation Gare Du Nord per metro overstappen naar het zuidelijk gelegen station Paris Montparnasse. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Biarritz doorreizen. Vaak is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein of Intercité. De Thalys boek je simpelweg op NSInternational.nl terwijl je de goedkoopste treinticket van Parijs naar Biarritz op OUI.SNCF vindt.

Route trein naar Biarritz

Per Thalys en TGV naar Biarritz reizen

Trein naar Biarritz
TGV naar Biarritz
Tickets v.a. €62

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Biarritz toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Biarritz is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV
doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Reistijd naar Biarritz per trein

De snelste treinverbinding naar Biarritz doet er 08u43m over. Dit is de verbinding via Parijs per Thalys en TGV. Om de snelste verbinding te halen moet je bij tijd uit de veren. De Thalys van deze verbinding vertrekt om 08:15 vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Biarritz is al om 16:58. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later. Houd wel rekening met een overstap in Parijs van minimaal één uur.

Er zijn dagelijks drie verbindingen mogelijk per Thalys en TGV naar Biarritz waarbij je één overstap hebt. Zo kan je ook vertrekken om 11:15 en 13:15 waarbij je respectievelijk om 19:58 en 21:58 in Biarritz aankomt. Tijden kunnen per dag iets afwijken.

Bij alle andere verbindingen heb je minimaal één extra overstap, vaal in Bordeaux.

Reistijd naar Bayonne per Thalys & TGV


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Bayonne THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Bayonne THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Bayonne THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online
Bereken de reistijd naar Biarritz vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Biarritz

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Biarritz geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Biarritz met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Biarritz van €64,50 in de 2e klasse en €118 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wil je gaan interrailen naar Biarritz, dan heb je wel nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist (€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV). Een couchette ligplaats in de nachttrein kan je voor €30 reserveringen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen evenals een zitplaats of ligplaats bij de nachttrein.

Korting op de trein naar Biarritz

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Biarritz reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Biarritz kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Biarritz krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Biarritz. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Biarritz is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Biarritz met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Biarritz met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Toulouse. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Biarritz en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Biarritz. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Biarritz. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Biarritz

Het treinstation van Biarritz vind je ongeveer 1 kilometer ten noorden van het centrum van Biarritz. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Biarritz waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Biarritz.

[google_map_easy id="37"]
Bereken de prijs naar Bayonne vanaf jouw vertrekstation

Veelgestelde vragen over de trein naar Biarritz


Al vanaf € 64 kan je een treinticket naar Biarritz boeken. Treinkaartjes naar Biarritz kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Biarritz.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Biarritz. Indien je een treinreis naar Biarritz maakt zal je altijd minimaal 1 keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Biarritz.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Biarritz kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Biarritz ongeveer 08u43m.

Bereken hier de reistijd naar Biarritz vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Biarritz raden wij La Maison du Lierre aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Biarritz en aanbiedingen.
2022-03-22T20:45:58+01:00