In het zuiden van Bretagne, gelegen aan de rivier de Loire, vind je de stad Nantes. De universiteitsstad heeft een historisch centrum dat tijdens de tweede wereldoorlog flink gebombardeerd is. Vanuit Nederland kan je al met één overstap per trein naar Nantes reizen. Vanaf €55 boek je al een treinticket naar Nantes in de tweede klasse.

Treinreis naar Nantes

Feitelijk is er maar één route om per trein naar Nantes te reizen, via Parijs. Bij de snelst mogelijke treinreis naar Nantes kan je per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen per Thalys hogesnelheidstrein naar Parijs reizen. Daar moet je van je aankomststation Gare Du Nord per metro overstappen naar het westelijker gelegen station Paris Montparnasse. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Nantes doorreizen. Dit is een directe TGV trein, een Franse hogesnelheidstrein die onderweg nog in Le Mans stopt.

Route trein naar Nantes

Per Thalys en TGV naar Nantes reizen

Trein naar Nantes
TGV naar Nantes
Tickets v.a. €55

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Nantes toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Nantes is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV naar Nantes doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Reistijd naar Nantes per trein

De snelste treinverbinding naar Nantes doet er 06u35m over. Dit is uiteraard de verbinding via Parijs. Om de snelste verbinding te halen moet je op tijd vertrekken. De Thalys van deze verbinding vertrekt om 09:15 vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Nantes is om 14:50. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later.

Er zijn meerdere verbindingen mogelijk per Thalys en TGV op één dag naar Nantes. Zo kan je ook vertrekken om 06:15 waarbij je om 12:56 in Nantes aankomst (reistijd: 06u41m) of bijvoorbeeld om 11:15, aankomst Nantes om 17:55 (reistijd: 06u40m). Bekijk alle verbindingen naar Nantes hier.

Reistijd naar Nantes per Thalys & TGV of THA, TGV & RE


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Nantes THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Nantes THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Nantes THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online
Bereken de reistijd naar Nantes vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Nantes

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Nantes geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Nantes met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Nantes van €55 in de 2e klasse en €89 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wel heb je nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist (€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV).

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen.

Korting op de trein naar Nantes

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Nantes reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Nantes kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Nantes krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Nantes. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Nantes is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Nantes met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Nantes met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Nantes. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Nantes en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Nantes. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Nantes. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Nantes

Het treinstation van Nantes vind je net ten oosten van het centrum van Nantes. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Nantes waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Nantes.

[google_map_easy id="42"]
Bereken de prijs naar Nantes vanaf jouw vertrekstation

Veelgestelde vragen over de trein naar Nantes


Al vanaf € 55 kan je een treinticket naar Nantes boeken. Treinkaartjes naar Nantes kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Nantes.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Nantes. Indien je een treinreis naar Nantes maakt zal je altijd minimaal 1 keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Nantes.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Nantes kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Nantes ongeveer 06u35m.

Bereken hier de reistijd naar Nantes vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Nantes raden wij Hotel Astoria aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Nantes en aanbiedingen.
2022-03-22T20:51:27+01:00