Gelegen tussen de Middellandse zee en de Pyreneeën vind je de stad Perpignan. Van oudsher is Perpignan een Catalaanse stad waar je dan ook goed de Catalaanse sfeer kunt proeven. De stad maakte ooit deel uit van het graafschap Barcelona en het Koninkrijk Mallorca voordat het weer in Franse handen terecht kwam. Vanuit Nederland rijdt er geen rechtstreekse trein naar Perpignan. Je moet minimaal één keer overstappen om de stad te bereiken. Een treinticket naar Perpignan boek je al vanaf €76 in de tweede klasse.

Treinreis naar Perpignan

Er zijn twee logische manieren om vanuit Nederland per trein naar Perpignan te reizen. Er geen directe trein naar Perpignan dus je moet altijd minimaal één keer overstappen. Zo kan je de treinverbinding naar Perpignan via Parijs nemen. Je reist daarbij per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen naar Parijs. Daar moet je van je aankomststation Gare Du Nord per metro overstappen naar het zuidelijk gelegen station Paris Gare De Lyon. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Perpignan doorreizen. Vaak is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein. Bekijk tijden en prijzen van deze verbinding.

Ook is het mogelijk om de Thalys, Eurostar of IntercityDirect (ICD) naar Brussel (Midi/Zuid) te nemen. Daar kan je vervolgens de rechtstreekse TGV naar Nimes nemen. Deze optie is vaak wel wat duurder dan de optie via Parijs. Bekijk tijden en prijzen van deze verbinding.

Route trein naar Saint-Malo

Per Thalys en TGV naar Perpignan reizen

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Perpignan toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Perpignan is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Reistijd naar Perpignan per trein

De snelste treinverbinding naar Perpignan doet er 07u18m over. Dit is de verbinding via Brussel. Om de snelste verbinding te halen moet je wel vroeg uit de veren. De Thalys van deze verbinding vertrekt namelijk al om 06:15 vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Perpignan is al om 13:13. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later.

Er zijn dagelijks twee verbindingen mogelijk per Thalys en TGV via Brussel naar Perpignan. Zo kan je ook vertrekken om 14:15 waarbij je om 21:34 in Perpignan aankomt (reistijd: 07u19m).

Reis je liever via Parijs, dan moet je op een minimale reistijd naar Perpignan van 07u50m. Je kan dan vertrekken om 09:15 waarbij je aankomt in Perpignan om 17:05. Houd wel rekening met een overstap in Parijs van minimaal één uur.

Reistijd naar Perpignan per Thalys & TGV via Brussel of Parijs


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Perpignan THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Perpignan THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Perpignan THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online

Prijs van een treinticket naar Perpignan

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Perpignan geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Perpignan met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Perpignan van €76 in de 2e klasse en €129 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wil je gaan interrailen naar Perpignan, dan heb je wel nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist (€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV).

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen.

Korting op de trein naar Perpignan

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Perpignan reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Perpignan kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Perpignan krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Perpignan. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Perpignan is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Perpignan met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Perpignan met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Perpignan. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Perpignan en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Perpignan. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Perpignan. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Perpignan

Het treinstation van Perpignan vind je net ten oosten van het centrum van Perpignan. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Perpignan waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Perpignan.

[google_map_easy id="37"]