In het noordoosten van Frankrijk aan de oevers van de Rijn river ligt Strasbourg (of Straatsburg), de hoofdstad van de Elzas. De stad is vooral bekend vanwege zijn historische centrum (Le Grande Île) dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, de prachtige kathedraal van Strasbourg en de diverse Europese instituten die je er vindt. Vanuit Nederland rijdt er geen rechtstreekse trein naar Strasbourg. Je moet minimaal één keer overstappen. Vanaf €49,50 boek je al een treinticket naar Strasbourg.

Treinreis naar Strasbourg

In grote lijnen zijn er twee voor de hand liggende manieren om een treinreis naar Strasbourg te maken. De eerste en meest gebruikte verbinding is via Parijs. Zo kan je regelmatig vanuit Amsterdam, Schiphol of Rotterdam met de Thalys naar Parijs reizen. In Parijs kom je op station Gare Du Nord aan. Vanaf treinstation Gare L’Est vertrekt de TGV of ICE (richting Frankfurt) naar Strasbourg. De afstand van station Nord naar Est kan je te voet of per Metro (tickets in de Thalys op in de automaat op het station aan te schaffen) overbruggen. Sinds 2019 is het ook mogelijk om de Thalys richting Disneyland Parijs te nemen en in op Aeroport Paris-Charles de Gaulle over te stappen op de TGV naar Strasbourg.

Een tweede optie is om per ICE vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Offenburg in Duitsland te reizen en daar de regionale trein naar Strasbourg te nemen (+/- 30 min). Qua reistijd is dit vrijwel gelijk aan de route via Parijs maar vooral op wat kortere termijn kan deze route een hoop geld schelen.

Reis je met de fiets naar Strasbourg, dan kan je per Intercity via Brussel, Luxembourg en Metz of Nancy richting Strasbourg reizen. Deze treinen (IC en RE) kan je niet en hoef je ook niet te reserveren voor de fiets. Wel heb je een internationaal fietsticket van €12 nodig.

Route trein naar Straatsburg

Reistijd per trein naar Strasbourg

Natuurlijk verschilt de reistijd per trein naar Strasbourg per route. Vreemd genoeg is de reistijd van de route met de ICE via Offenburg vrijwel gelijk aan die via Aeroport Paris-Charles de Gaulle per Thalys en TGV. Beide verbindingen doen er 5u58 minuten over gezien vanaf Amsterdam Centraal. Vanaf Schiphol en Rotterdam Centraal doe je respectievelijk ongeveer 15 en 40 minuten korter over de reis naar Strasbourg.

De route via Parijs Gare Du Nord waarbij je moet overstappen naar Gare De L’Est duurt het langst, gemiddeld 6u26m.

Reistijd trein naar Strasbourg (via Offenburg)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Strasbourg 08:08 14:06 05:58 1 € 45,50 Online
Utrecht - Strasbourg 08:37 14:06 05:29 1 € 45,50 Online
Arnhem - Strasbourg 09:07 14:06 04:59 1 € 45,50 Online

Reistijd trein naar Strasbourg (via Parijs Nord)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Strasbourg 08:15 14:41 06:26 1 € 60 Online
Schiphol - Strasbourg 08:31 14:41 06:10 1 € 60 Online
Rotterdam - Strasbourg 08:54 14:41 05:47 1 € 60 Online
Bereken de reistijd naar Strasbourg vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Strasbourg

Net als de meeste internationale treinen ligt ook de prijs van een treinticket naar Strasbourg niet vast. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de voordeligste prijs voor een treinkaartje naar Strasbourg €49,50 in de tweede klasse en €75,10 in de eerste klasse. Dit is de vanafprijs voor de route per ICE via Offenburg. Je kunt het beste eerst los een treinticket naar Offenburg boeken en vervolgens los een treinticket voor de regionale trein van Offenburg naar Strasbourg. Boek je in één keer je ticket vanaf Nederland naar Strasbourg, dan ben je vaak stukken duurder uit.

Prijzen voor treintickets naar Strasbourg via Parijs beginnen bij €60 in de tweede klasse. De prijs is opgebouwd uit €35 voor de Thalys tot Parijs en €25 voor de TGV naar Strasbourg. Prijzen voor beide treinen kunnen erg snel oplopen.

Let erop dat de prijzen op kunnen lopen tot het drie- a viervoudige op korte termijn. Retour moet je op korte termijn op het dubbele rekenen.

Wil je dus goedkoop per trein naar Strasbourg reizen, dan is het zaak om op tijd je treinticket te boeken. De ICE kan je 6 maanden voor reisdatum boeken. De Thalys kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV kan je voor 3 maanden voor vertrek boeken.

Veelgestelde vragen over de trein naar Strasbourg


Al vanaf € 49,50 kan je een treinticket naar Strasbourg boeken. Treinkaartjes naar Strasbourg kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Strasbourg.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Strasbourg. Indien je een treinreis naar Strasbourg maakt zal je altijd minimaal 1 minimaal keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Strasbourg.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Strasbourg kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Strasbourg ongeveer 05u58m.

Bereken hier de reistijd naar Strasbourg vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Strasbourg raden wij K Hotel aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Strasbourg en aanbiedingen.
2022-03-22T20:55:47+01:00