De in Noord-Beieren gelegen stad Würzburg is enen van de mooiste steden van Duitsland. De stad kent een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn wijn. In de stad vind je tal van prachtige historische gebouwen zoals de vesting Marienberg en het Falkenhaus. De stad is absoluut een bezoek waard.
Een rechtstreekse trein van Nederland naar Würzburg bestaat helaas niet. Je zal altijd moeten overstappen om per trein nar de stad te reizen. Een treinticket naar Würzburg kan je al vanaf €37,90 boeken. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Würzburg reizen

Helaas rijdt er geen directe trein van Nederland naar Würzburg. Een overstap is onvermijdelijk. Je kunt op twee manieren per trein naar Würzburg reizen. De snelste en meest logische manier is om de ICE hogesnelheidstrein vanuit Nederland naar Frankfurt te nemen om daar vervolgens over te stappen op de rechtstreekse trein naar Würzburg, ook een ICE trein. De overstaptijd in Frankfurt Hbf is kort maar de aansluiting is gegarandeerd en de treinen wachten in de regel op elkaar. De trein van Frankfurt naar Würzburg heeft als eindbestemming Wenen. de ICE richting Frankfurt vertrekt uit Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Dagelijks zijn er meerdere vertrekken mogelijk.

Ook is het mogelijk om de Intercity-Berlijn tot aan Hannover te nemen en daar over te stappen op de ICE naar Würzburg. Deze verbinding is vooral handig als je uit het noorden of oosten van het land komt. De IC-Berlijn vertrekt uit Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en rijdt elke twee uur.

Kom je vanuit Limburg of Noord-Brabant, dan kan je via Venlo naar Keulen reizen en daar de ICE naar Frankfurt nemen.

Reis je met de fiets op de trein naar Würzburg, dan kan je het beste naar Venlo reizen en daar op de regionale trein naar Wuppertal stappen. Vanaf Wuppertal kan je met de rechtstreekse ICE naar Würzburg reizen. Op ICE27 mogen tegenwoordig fietsen mee. Beschikbaarheid is beperkt en reserveren verplicht. Ook een fietskaartje voor het gehele traject is nodig.

Route trein naar Würzburg

Over de trein naar Würzburg

De rechtstreekse ICE trein naar Würzburg is van alle gemakken voorzien. De snelle ICE treinen bieden veel comfort en gemak. In de meeste treinen vind je een bordrestaurant (restauratie) waar je behoorlijk goed kunt eten en drinken. Prijzen voor het bordrestaurant zijn redelijk en niet buiten proportioneel. Ook vind je in de trein bij de stoelen stopcontacten en klaptafeltjes en een haakje om je jas op te hangen.

Natuurlijk zijn er ook toiletten in de ICE aanwezig en kan je volop bagage meenemen. In de treinen zijn speciale rekken om de bagage te stallen en ook boven de zitplaatsen kan je bagage kwijt.

Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Ook op de IC naar Berlijn kan je in de bordbistro een hapje of drankje aanschaffen. Natuurlijk zijn er ook toiletten aanwezig. Bij de stoelen vind je stopcontacten en klaptafels.

Reistijd naar Würzburg

De reistijd per trein naar Würzburg verschilt per verbinding. Natuurlijk is ook je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Würzburg. Ga je uit van een vertrek vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 05u23m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Würzburg per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd per trein naar Würzburg

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Würzburg ICE + ICE 08:08 13:32 05:24 1 € 37,90 Online
Utrecht - Würzburg ICE + ICE 08:33 13:32 04:59 1 € 37,90 Online
Arnhem - Würzburg ICE + ICE 09:05 13:32 04:27 1 € 37,90 Online

Prijs van een treinticket naar Würzburg

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Würzburg geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Würzburg lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Duitsland zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Würzburg van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse indien je per ICE reist. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkope treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld via Arnhem met de Albellio trein naar Duisburg en vervolgens door naar Würzburg, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket. Treinkaartjes naar Würzburg via dit traject boek je al vanaf €37,90 per enkele reis.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Würzburg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Würzburg

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Würzburg reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Würzburg kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Würzburg krijg je door vroeg te boeken. Treinen naar Duitsland kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Würzburg. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Würzburg is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Würzburg reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Würzburg reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Würzburg. Op de ICE hogesnelheidstrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Würzburg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Würzburg is er helaas niet.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Würzburg is er helaas ook niet.

Treinstation van Würzburg

Het treinstation van Würzburg, Würzburg Hbf, vind je net ten noorden van het centrum van Würzburg. Vanaf het treinstation van Würzburg loop je in ongeveer tien minuten naar het centrum toe. Ook kan je een bus of S-Bahn naar het centrum nemen. Bussen rijden regelmatig. Aan het stationsplein van Würzburg vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Würzburg is van gemiddelde grootte. Er zijn een aantal faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Würzburg te vinden. Zo zijn er liften, roltrappen, kiosks, pinautomaten, toiletten en een informatiebalie/ticketbalie.

[google_map_easy id="60"]

Adres treinstation Würzburg

Würzburg Hbf, Bahnhofplatz 4, 97070 Würzburg, Duitsland

Veel gestelde vragen over de trein naar Würzburg

Wat kost een treinticket naar Würzburg?

De prijs van een treinticket naar Würzburg begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Würzburg?

Reis je per ICE naar Würzburg, dan moet je op een reistijd van 5u23m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht en Arnhem doe je er respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter over.

Waar boek je een treinticket naar Würzburg?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Würzburg komen.

Bestaat er korting op de trein naar Würzburg?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Würzburg, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Würzburg.