DE culturele en politieke hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is Schwerin. Deze oude stad is in WOII aan de bombardementen ontkomen en heeft daarom nog een prachtig historisch centrum. Naast het centrum van Schwerin is de stad ook beroemd vanwege het indrukwekkende Schloss Schwerin (slot) en de zeven meren die de stad omringen. Een rechtstreekse trein van Nederland naar Schwerin is er helaas niet maar toch is de stad prima per trein te bereiken. Een treinticket naar Schwerin boek je vanaf €37,90 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Schwerin reizen

Vanuit Nederland gezien is Schwerin op zich prima per trein te bereiken. Schwerin is met slechts één overstap al te bereiken. Zo kan je het beste met de Intercity-Berlijn tot aan Osnabrück reizen om daar vervolgens over te stappen op de rechtstreekse Intercity naar Schwerin. Je kunt in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo op de IC-Berlijn stappen.

Ook is het mogelijk om in Hamburg over te stappen op een regionale trein naar Schwerin. Je hebt dan een overstap meer maar bent wel een half uur sneller op je bestemming. Je kunt ook tot Berlijn in de IC blijven zitten en daar de regionale trein naar Schwerin nemen.

Wil je met de fiets op de trein naar Schwerin reizen, dan kan je de twee boven genoemde verbindingen gebruiken. Een fietsplaatsreservering is verplicht op de Intercity treinen. Op de regionale trein kan je niet en hoef je ook niet te reserveren voor je fiets. Ook een een fietsticket (uit de automaat) is verplicht vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Schwerin. Lees meer over het reizen per fiets en trein naar Duitsland.

Plaatsen in de omgeving van Schwerin waar je per rechtstreekse trein vanuit Schwerin naartoe kunt reizen zijn onder andere: Hamburg, Bremen, Berlijn, Wismar, Hannover, Celle, Uelzen, Bad Bevensen, Lüneburg, Schwarzenbek, Müssen, Büchen, Schwanheide, Boizenburg(Elbe), Brahlstorf, Pritzier, Hagenow Land, Ludwigslust, Lüblow(Meckl), Rastow, Sülstorf, Holthusen, Falkensee, Nauen, Paulinenaue, Friesack, Neustadt, Breddin, Glöwen, Bad Wilsnack, Wittenberge, Karstädt en Grabow.

Route trein naar Schwerin

Reistijd per trein naar Schwerin

Ga je een treinreis naar Schwerin maken, dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van 5,5 tot 7,5 uur. De totale reistijd van de trein naar Schwerin hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland en de route. De snelste reistijd per trein van Amsterdam naar Schwerin is 7 uur en 11 minuten. De verbinding met IC en regionale trein via Osnabrück en Hamburg duurt 06u46m vanaf Amsterdam CS. Reis je vanaf één van de andere opstaphaltes van de IC-Berlijn, dan is de totale reistijd naar Schwerin een stuk korter. Zo is de reistijd van Amersfoort naar Schwerin bijvoorbeeld 6u51m, vanaf Almelo 5 uur en 26 minuten en vanaf Hengelo 5 uur en 13 minuten.

Indien je vanuit het zuiden van het land reist moet je op een iets langere reistijd rekenen.Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Schwerin IC + IC 09:00 16:11 07:11 1 € 39,90 Online
Hilversum - Schwerin IC + IC 09:20 16:11 06:51 1 € 39,90 Online
Amersfoort - Schwerin IC + IC 09:34 16:11 06:37 1 € 39,90 Online
Apeldoorn - Schwerin IC + IC 10:00 16:11 06:11 1 € 39,90 Online
Deventer - Schwerin IC + IC 10:12 16:11 05:59 1 € 39,90 Online
Almelo - Schwerin IC + IC 10:43 16:11 05:28 1 € 39,90 Online
Hengelo - Schwerin IC + IC 10:56 16:11 05:15 1 € 39,90 Online

Prijs van een treinticket naar Schwerin

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Schwerin niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Bad Schandau zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Schwerin. De prijs van een treinticket naar Schwerin begint bij €34,90 in de 2e klasse en bij €56,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Schwerin.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Schwerin is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Schwerin dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Schwerin

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Schwerin kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Schwerin reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Schwerin krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Schwerin van €34,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Schwerin zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Schwerin reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Schwerin reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Schwerin

Boek je online een treinticket voor de trein naar Schwerin en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Schwerin is er helaas niet net als jongerenkorting.

Treinstation van Schwerin

Het treinstation van Schwerin, Schwerin Hbf, ligt noorden van het centrum van Schwerin. Vanaf het station loop je in tien minuten naar het centrum van Schwerin waar je tal van gezellige en betaalbare hotels vindt.

Het stationsgebouw van Schwerin is klein met een beperkt aantal faciliteiten en voorzieningen. Zo vind je er toiletten, liften, enkele winkeltjes en kaartjesautomaten. Aan de oostkant van het station vind je het stationsplein waar je ook openbaar vervoer en taxistandplaatsen vindt.

Er zijn meerdere stations in Schwerin te vinden. Andere treinstations in Schwerin zijn: Schwerin-Wüstmark, Schwerin-Görries en Schwerin Mitte. Deze laatste ligt ook op loopafstand van het centrum.

Adres van treinstation Schwerin Hbf

Schwerin Hbf, Grunthalplatz 4, 19053 Schwerin, Duitsland

[google_map_easy id="87"]

Veel gestelde vragen over de trein naar Schwerin

Wat kost een treinticket naar Schwerin?

De prijs van een treinticket naar Schwerin begint bij €34,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Schwerin?

Reis je per rechtstreekse IC via Osnabrück naar Schwerin, dan moet je op een reistijd van 7u11m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 20 minuten korter over de rit en vananf Almelo zelfs 1 uur en 45 minuten korter.

Waar boek je een treinticket naar Schwerin?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Schwerin komen.

Bestaat er korting op de trein naar Schwerin?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Schwerin, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Schwerin.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Schwerin vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal één keer moeten overstappen (Osnabrück).

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Schwerin?

Ja, maak je gebruik van Intercity treinen, en/of regionale treinen, dan kan je een fiets meenemen. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity verplicht (niet op regionale treinen). Ook is een fietsticket nodig.