Centraal gelegen in Duitsland vind je de “Stadt der Wissenschaft”, Göttingen. Het is een typische studentenstad die naast wat historische gebouwen in het centrum niet heel veel te bieden heeft. Een rechtstreekse trein naar Göttingen vanuit Nederland bestaat helaas niet. Je zal altijd moeten overstappen. Een treinticket naar Göttingen boek je vanaf €29,90 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Göttingen reizen

Op zich is Göttingen prima per trein te bereiken. Vanuit Nederland reis je met slechts één overstap al naar de stad toe. Zo kan je het beste met de Intercity-Berlijn tot aan Hannover reizen om daar vervolgens over te stappen op de InterCityExpress naar Göttingen. Deze ICE hogesnelheidstrein brengt je in iets meer dan een half uur naar je bestemming Göttingen. Je kunt in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo op de IC-Berlijn richting Hannover stappen.

Wil je met de fiets op de trein naar Göttingen reizen, dan kan je met de IC-Berlijn tot aan Hannover reizen. Vanaf Hannover kan je vervolgens met een Intercity of regionale trein doorreizen naar Göttingen. Een fietsplaatsreservering is verplicht op Intercity treinen, op regionale treinen kan de fiets zonder reservering mee. Ook heb je een fietsticket naar Göttingen nodig (uit de automaat) vanaf je opstaphalte in Nederland. Lees meer over het reizen per fiets en trein naar Duitsland.

Vanaf diverse grotere steden en steden in de omgeving kan je per rechtstreekse trein naar Göttingen reizen. Zo rijden er directe treinen naar Göttingen vanaf Berlijn, Wolfsburg, Braunschweig, Kassel, Frankfurt, Mannheim, Karlsruhe, Freiburg en Hamburg.

Route trein naar Göttingen

Reistijd per trein naar Göttingen

Ga je een treinreis naar Göttingen maken, dan moet je rekenen op een minimale reistijd van 5 uur gezien vanaf Amsterdam CS. Reis je vanaf één van de andere opstaphaltes van de IC-Berlijn, dan is de totale reistijd naar Göttingen een stuk korter. Zo is de reistijd van Amersfoort naar Göttingen bijvoorbeeld 04u40m, vanaf Almelo slechts 3 uur en 17 minuten en vanaf Hengelo maar 3 uur en 4 minuten. De totale reistijd van de trein naar Göttingen hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland en de route.

Indien je vanuit het zuiden van het land reist moet je op een iets langere reistijd rekenen.Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Göttingen IC 09:00 14:00 05:00 1 € 29,90 Online
Hilversum - Göttingen IC 09:20 14:00 04:40 1 € 29,90 Online
Amersfoort - Göttingen IC 09:34 14:00 04:26 1 € 29,90 Online
Apeldoorn - Göttingen IC 10:00 14:00 04:00 1 € 29,90 Online
Deventer - Göttingen IC 10:12 14:00 03:48 1 € 29,90 Online
Almelo - Göttingen IC 10:43 14:00 03:17 1 € 29,90 Online
Hengelo - Göttingen IC 10:56 14:00 03:04 1 € 29,90 Online

Prijs van een treinticket naar Göttingen

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Göttingen niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Göttingen zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Göttingen. De prijs van een treinticket naar Göttingen begint bij €29,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Göttingen.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Göttingen is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Göttingen dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Göttingen

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Göttingen kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Göttingen reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Göttingen krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Göttingen van €29,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Göttingen zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Göttingen reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Göttingen reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Göttingen

Boek je online een treinticket voor de trein naar Göttingen en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Göttingen is er helaas niet net als jongerenkorting.

Treinstation van Göttingen

Het treinstation van Göttingen vind je ten noordwesten van het centrum van Göttingen. Vanaf het treinstation van Göttingen loop je in 10 minuten naar het centrum toe. In het centrum van Göttingen vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Göttingen is van gemiddelde grote met faciliteiten en voorzieningen zoals toiletten, liften, roltrappen, kluisjes, wachtruimtes, winkels en pinautomaten. Ook zijn er aansluitingen op bussen en trams en kan je voor de deur aan taxi nemen.

Adres van treinstation Göttingen

Göttingen, Bahnhofsplatz 1, 37073 Göttingen, Duitsland

[google_map_easy id="80"]

Veel gestelde vragen over de trein naar Göttingen

Wat kost een treinticket naar Göttingen?

De prijs van een treinticket naar Göttingen begint bij €29,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Göttingen?

Reis je per rechtstreekse IC naar Göttingen, dan moet je op een reistijd van 5 uur rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 20 minuten korter over de rit en vananf Almelo zelfs 1 uur en 45 minuten korter.

Waar boek je een treinticket naar Göttingen?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Göttingen komen.

Bestaat er korting op de trein naar Göttingen?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Göttingen, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Göttingen.

Rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Göttingen?

Nee, ja zal minimaal één keer moeten overstappen.

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Göttingen?

Ja, maak je gebruik van Intercity treinen en/of regionale treinen, dan kan je een fiets meenemen. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity verplicht. Ook is een fietsticket nodig.