De Hanzestad Lübeck in het noorden van Duitsland is een belangrijke havenstad. Van oudsher vervult de stad een belangrijke rol in de handel. De prachtige binnenstad van Lübeck is grotendeels bespaard gebleven tijdens WOII en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In de historisch altstad van Lübeck vind je nog diverse prachtige kerken en pakhuizen. Vanuit de haven van Lübeck, Travemünde, vertrekken dagelijks ferry’s naar onder andere Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland en de Baltische staten. Reis je vanuit Nederland per trein naar Lübeck, dan zal je twee keer over moeten stappen, een rechtstreekse trein naar Lübeck rijdt er helaas niet vanuit Nederland. Vanaf €34,90 kan je al een treinticket naar Lübeck boeken. Bekijk actuele tijden en prijzen.

Treinreis naar Lübeck

Eigenlijk is er maar één logische manier om per trein vanuit Nederland naar Lübeck te reizen. Zo kan je in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Deventer, Almelo of Hengelo op de Intercity naar Berlijn stappen. In Osnabrück, niet ver over de grens in Duitsland, stap je over op de Intercity naar Hamburg. In Hamburg kan je vervolgens op de rechtstreekse trein naar Lübeck stappen (regionale trein).

Deze treinverbinding gaat vier keer per dag. Daarnaast zijn er nog andere verbindingen maar daarbij zal je vaker moeten overstappen en ben je ook langer onderweg.

Route trein naar Lübeck

Reistijd per trein naar Lübeck

Vanaf Amsterdam CS gezien is de reistijd per trein naar Lübeck 06u20m. Dit is de totale reistijd inclusief overstaptijd. Reis je vanaf een opstaphalte van de IC-Berlijn dat dichterbij de grens ligt, dan is de totale reistijd uiteraard korter. Zo is de reistijd vanaf bijvoorbeeld Amersfoort of Almelo respectievelijk 25 minuten en 103 minuten korter. Hieronder een overzicht van de reistijd naar Lübeck per vertrekstation.

Reistijd naar Lübeck per IC trein via Osnabrück en Hamburg

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Lübeck 07:00 13:20 06:20 1 € 34,90 Online
Hilversum - Lübeck 07:25 13:20 05:55 1 € 34,90 Online
Amersfoort - Lübeck 07:40 13:20 05:40 1 € 34,90 Online
Apeldoorn - Lübeck 08:05 13:20 05:15 1 € 34,90 Online
Deventer - Lübeck 08:17 13:20 05:03 1 € 34,90 Online
Almelo - Lübeck 08:42 13:20 04:38 1 € 34,90 Online
Hengelo - Lübeck 08:55 13:20 04:25 1 € 34,90 Online

Trein en fiets naar Lübeck

Het is goed mogelijk om je fiets mee te nemen op de trein naar Lübeck. Op zowel de IC-Berlijn tot aan Osnabrück als de IC richting Hamburg en de regionale trein van Hamburg naar Lübeck mogen fietsen mee. Wel moet je voor beide Intercitytreinen een fietsplaatsreservering hebben. Het aantal fietsen dat op deze treinen mee kan is beperkt. Op de regionale trein naar Lübeck kan je zonder reservering je fiets meenemen (reserveren ook niet mogelijk). Voor het traject vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Lübeck heb je een internationaal fietsticket nodig. Een reservering voor je fiets is gratis, een fietsticket kost je €12 indien je deze via NSInternational boekt of €10 bij DB.

Prijs van een treinticket naar Lübeck

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Lübeck niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Lübeck begint bij €34,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Lübeck is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief.. Boek je enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €60 to €80 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59,90.

Boek je treinkaartje naar Lübeck op tijd
Wil je een treinticket naar Lübeck boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen. Korting bij vroegboeken kan oplopen tot 76% t.o.v. het Full-flex tarief.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een Supersparpreis of Sparpreis vroegboek tarief naar Lübeck, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Almelo op de IC, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Lübeck. Het tarief van Zwolle naar Lübeck is gelijk aan het tarief van Almelo naar Lübeck. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Almelo te betalen. Tarieven van de Flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Korting op je treinticket naar Lübeck

Geld besparen op je treinticket naar Lübeck is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Lübeck als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Lübeck betaalt, het Full-flex tarief.

Voordeeluren of railplus
Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een Full-flex tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting
Als je met kinderen met de trein naar Lübeck reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Lübeck is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar Lübeck is er helaas niet.

Treinstation van Lübeck

Het treinstation van Lübeck, Lübeck Hbf (of Lübeck Haubtbahnhof), ligt ten westen van het centrum van Lübeck. Vanaf Lübeck Hbf loop je binnen enkele minuten naar het centrum. Mocht je de aansluiting op je ferry niet halen en hier willen overnachten in een leuk maar goedkoop hotel, dan is Hotel Hanseatic een echter aanrader.

Wil je direct doorreizen naar de haven van Lübeck om je ferry te halen, dan kan je beter boeken tot Lübeck Travemünde Hafen of Lübeck-Travem. Skandinavienkai (Helsinki/Riga). Vanaf deze stations loop je in enkele minuten naar de ferry (let op je vertrekhaven, verschilt per verbinding). Overnacht je liever in Travemünde nabij de haven, dan is hotel Hotel Melissa een aanrader.

Het treinstation van Lübeck heeft 4 perrons en 9 sporen die een niveau onder het station liggen. Je kunt de perrons per reguliere trap of per roltrap bereiken. Indien je slecht ter been bent of met een fiets reist kan je gebruik maken van de liften.

Op het treinstation van Lübeck vind je kluisjes, W-LAN Hotspots, wachtruimtes, restaurants, toiletten (incl. invalidentoiletten), pinautomaten en autohuur. Buiten het station vind je aansluitingen op bus en tram (S-Bahn) en kan je een taxi nemen.

Plattegrond van treinstation Kiel

Adres van treinstation Lübeck Hbf: Lübeck Hbf, Am Bahnhof 6, 23558 Lübeck, Duitsland