De ruim 2000 jaar oude stad Mainz ligt aan de oevers van de Rijn rivier. De stad werd door de Romeinen gesticht een heeft nog een historisch centrum dat veel toeristen aantrekt. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse trein naar Mainz, je zal minimaal één keer moeten overstappen om de stad te bereiken. Een treinticket naar Mainz boek je al vanaf €22,90 per enkele reis. Bekijk actuele tijden en prijzen.

Per trein naar Mainz reizen

Er zijn twee manieren waarop je met de trein naar Mainz kunt reizen. Omdat er geen directe trein naar Mainz rijdt zal je altijd minimaal één keer moeten overstappen. De meest voor de hand liggende plek om over te stappen is Frankfurt. Vanuit Nederland rijden er dagelijks meerdere rechtstreekse treinen naar Frankfurt. Deze ICE treinen vertrekken vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Vervolgens kan je vanaf Frankfurt per ICE, IC of regionale trein naar Mainz doorreizen.

Ook is het mogelijk om per ICE naar Keulen te reizen om daar op de Eurocity trein naar Mainz te stappen. Deze EC trein rijdt grotendeels langs de Rijn naar Mainz toe, een erg mooie en vermakelijke rit. Vaak is deze verbinding voordeliger dan de rechtstreekse ICE trein naar Franfurt.

Reis je vanuit het zuiden van het land, dan kan je de regionale trein via Venlo naar Keulen nemen om daar op de EC naar Mainz te stappen. Reis je per fiets naar Mainz toe, dan is dit ook een goede optie. Reserveren op de EC voor fietsers is wel verplicht! De treinverbinding via Venlo is doorgaans het goedkoopst. Al vanaf €22,90 boek je voor deze verbinding een treinkaartje.

Route trein naar Mainz

Over de trein naar Mannheim

De rechtstreekse ICE trein naar Mannheim is van alle gemakken voorzien. De snelle ICE treinen bieden veel comfort en gemak. In de meeste treinen vind je een bordrestaurant (restauratie) waar je behoorlijk goed kunt eten en drinken. Prijzen voor het bordrestaurant zijn redelijk en niet buiten proportioneel. Ook vind je in de trein bij de stoelen stopcontacten en klaptafeltjes en een haakje om je jas op te hangen.

Natuurlijk zijn er ook toiletten in de ICE aanwezig en kan je volop bagage meenemen. In de treinen zijn speciale rekken om de bagage te stallen en ook boven de zitplaatsen kan je bagage kwijt.

Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Reistijd naar Mainz

De reistijd per trein naar Mainz verschilt per verbinding. Natuurlijk is ook je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Mainz. Ga je uit van een vertrek vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 04u10m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Mainz per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd per trein naar Mainz

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Mainz ICE 08:08 12:18 04:10 1 € 39,90 Online
ICE + ICE 10:38 15:15 04:37 1 € 39,90 Online
Utrecht - Mainz ICE 08:33 12:18 03:45 1 € 39,90 Online
ICE + ICE 11:03 15:15 04:12 1 € 39,90 Online
Arnhem - Mainz ICE 09:05 12:18 03:13 1 € 39,90 Online
ICE + ICE 11:35 15:15 03:40 1 € 39,90 Online

Prijs van een treinticket naar Mainz

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Mainz geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Mainz lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Duitsland zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Mainz van €22,90 in de 2e klasse en €39,90 in de 1e klasse indien je per ICE reist. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld via Keulen met de Eurocity trein naar Mainz, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket. Treinkaartjes naar Mainz via dit traject boek je al vanaf €27,90 per enkele reis.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Mainz is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Mainz

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Mainz reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Mainz kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Mainz krijg je door vroeg te boeken. Treinen naar Duitsland kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Mainz. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Mainz is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Mainz reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Mainz reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Mainz. Op de ICE hogesnelheidstrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Mainz en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Mainz is er helaas niet.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Mainz is er helaas ook niet.

Treinstation van Mainz

Het treinstation van Mainz, Mainz Hbf, vind je net ten noordwesten van het centrum van Mainz. Vanaf het treinstation van Mainz loop je in enkele minuten naar het centrum toe. Ook kan je een bus of S-Bahn naar het centrum nemen. Bussen rijden regelmatig. Aan het stationsplein van Mainz vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Mainz is behoorlijk groot. Er zijn dan ook volop faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Mainz te vinden. Zo zijn er liften, roltrappen, kiosks, pinautomaten, toiletten en een informatiebalie/ticketbalie.

[google_map_easy id="66"]

Adres treinstation Mainz

Bahnhof Mainz Hbf, Bahnhofplatz 1, 55116 Mainz, Duitsland

Veel gestelde vragen over de trein naar Mainz

Wat kost een treinticket naar Mainz?

De prijs van een treinticket naar Mainz begint bij €27,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Mainz?

Reis je per ICE naar Mainz, dan moet je op een reistijd van 4u10m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht en Arnhem doe je er respectievelijk 3u45m en 3u13m over.

Waar boek je een treinticket naar Mainz?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Mainz komen.

Bestaat er korting op de trein naar Mainz?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Mainz, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Mainz.