In het dal van de Wupper rivier, die uitkomt in de Rijn, vind je de stad Wuppertal. De stad is ontstaan als fusie van de veel oudere plaatsen Barmen and Elberfeld in 1929 en is het thuis van de oudste monorail ter wereld, de Wuppertaler Schwebebahn (1901). Een rechtstreekse trein van Nederland naar Wuppertal is er helaas niet. Wil je een treinreis naar Wuppertal gaan maken, dan moet je altijd overstappen. Een treinticket naar Wuppertal boek je al vanaf €18,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Wuppertal reizen

Reis je per trein naar Wuppertal, dan zal je minimaal één keer moeten overstappen. Een rechtstreekse trein naar Wuppertal is er helaas niet vanuit Nederland, minimaal één overstap is nodig om de stad te bereiken. Er zijn verschillende treinverbindingen mogelijk om naar de stad te reizen. De meest logische en tevens snelste manier is om per ICE hogesnelheidstrein naar Düsseldorf te reizen om daar vervolgens over te stappen op de regionale trein die je naar Wuppertal brengt in zo’n 20 minuten. Je kan in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de ICE stappen.

Een tweede mogelijk optie is om per binnenlandse trein naar Venlo te reizen, om daar vervolgens op de directe trein naar Wuppertal te stappen (regionale trein). Wil je met de fiets op de trein naar Wuppertal reizen, dan kan je deze verbinding gebruiken. Een fietsplaatsreservering is niet mogelijk en nodig, een fietsticket wel (uit de automaat). Lees meer over het reizen per fiets en trein naar Duitsland.

Route trein naar Wuppertal

Reistijd per trein naar Wuppertal

Ga je een treinreis naar Wuppertal maken, dan moet je rekenen op een minimale reistijd van 2,5 tot 3,5 uur. De totale reistijd van de trein naar Wuppertal hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland en de route. De snelste reistijd per trein van Amsterdam naar Wuppertal is 2 uur en 52 minuten. Reis je vanaf Utrecht of Arnhem, één van de andere twee opstaphaltes van de ICE, dan is de totale reistijd naar Dortmund respectievelijk c.a. 30 minuten en 60 minuten korter.

Indien je vanuit het noorden van het land reist moet je op een iets langere reistijd rekenen.
Reis je vanuit Brabant of Limburg naar Wuppertal, dan ben je stukken minder lang onderweg als je via Venlo reist.Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Wuppertal ICE + RE 08:08 11:00 02:52 1 € 18,90 Online
Utrecht - Wuppertal ICE + RE 08:33 11:00 02:27 1 € 18,90 Online
Arnhem - Wuppertal ICE + RE 09:05 11:00 01:55 1 € 18,90 Online
Bereken de reistijd naar Wuppertal vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Wuppertal

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Wuppertal niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Wuppertal zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Wuppertal. De prijs van een treinticket naar Wuppertal begint bij €18,90 in de 2e klasse en bij €29,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Wuppertal.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Wuppertal is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Wuppertal dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Wuppertal

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Wuppertal kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Wuppertal reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Wuppertal krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Wuppertal van €18,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Wuppertal zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Wuppertal reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Wuppertal reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Wuppertal

Boek je online een treinticket voor de trein naar Wuppertal en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Wuppertal is er helaas niet net als jongerenkorting.

Treinstation van Wuppertal

Het treinstation van Wuppertal, Wuppertal Hbf, vind je net ten zuiden van het centrum van Wuppertal. Vanaf het treinstation van Wuppertal loop je in 5 minuten naar het centrum toe. Ook kan je een bus naar het centrum nemen. Bussen rijden regelmatig. In het centrum van Wuppertal vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Wuppertal is van bescheiden grootte met slechts 5 sporen. Er zijn diverse faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Wuppertal te vinden zols liften, roltrappen, kiosks, kluisjes, pinautomaten, toiletten en een informatiebalie/ticketbalie.

Bekijk hier een plattegrond van het treinstation van Wuppertal.

Adres van treinstation Wuppertal Hbf

Wuppertal Hbf, Döppersberg 37, 42103 Wuppertal, Duitsland

[google_map_easy id="70"]
Bekijk hotelaanbiedingen in Wuppertal

Veel gestelde vragen over de trein naar Wuppertal

Wat kost een treinticket naar Wuppertal?

De prijs van een treinticket naar Wuppertal begint bij €18,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Wuppertal?

Reis je per ICE naar Wuppertal, dan moet je op een reistijd van 2u52m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht en Arnhem doe je er respectievelijk c.a. 30 en 60 minuten korter over.

Waar boek je een treinticket naar Wuppertal?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Wuppertal komen.

Bestaat er korting op de trein naar Wuppertal?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Wuppertal, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Wuppertal.