De meeste mensen zullen Nürnberg vooral kennen van de Nürnberg processen die er vlak na WOII plaats vonden om hooggeplaatste nazi’s te berechten. De Beierse stad wordt daarmee eigenlijk tekort gedaan. De romantische stad biedt prachtige burchten, kastelen en kerken en heeft een sfeervol centrum. Een bezoek aan deze mooie stad is absoluut een aanrader. De stad is prima per trein te bereiken hoewel erg vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Nürnberg rijdt. Een treinticket naar Nürnberg boek je al vanaf €37,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Nürnberg.

Treinreis naar Nürnberg

Als je per trein naar Nürnberg reist zijn er meerdere verbindingen mogelijk. De meest handige en snelle treinreis naar Nürnberg is per ICE hogesnelheidstrein. In Amsterdam, Utrecht of Arnhem kan je op de ICE naar Duitsland stappen. Vervolgens heb je één overstap, vaak in Frankfurt maar soms ook in Duisburg, Düsseldorf of Köln. Vanaf daar reis je dan met de rechtstreekse ICE naar Nürnberg toe.

Een tweede optie, vooral handig als je vanuit het noorden van het land komt, is om de IC-Berlijn tot aan Hannover te nemen en daar over te stappen op de ICE die rechtstreeks naar Nürnberg rijdt. Hou wel rekening met een krappe overstaptijd op Hannover.

Indien je vanuit het zuiden van Nederland reist kan je ervoor kiezen om eerst per regionale trein via Venlo naar Düsseldorf te reizen en daar over te stappen op de ICE naar Nürnberg.

Dagelijks zijn er vanuit Nederland 5 a 6 treinverbindingen naar Nürnberg waarbij je slechts een keer hoeft over te stappen.

Route trein naar Nürnberg

Fiets op de trein naar Nürnberg meenemen

Ook is het mogelijk om per trein en fiets naar Nürnberg (of terug) te reizen. Wil je een fiets in de trein naar Nürnberg meenemen, dan mag dat alleen indien je per regionale trein en/of Intercity reist. Normaal gesproken althans. Tegenwoordig rijdt er een aantal ICE treinen waarop ook fietsen mee mogen. Wel moet je net als op de IC verplicht voor de fiets reserveren.

Op de eerdere genoemde route via Hannover naar Nürnberg kan je een fiets meenemen. Zowel op de IC-Berlijn tot aan Hannover als op de ICE naar Nürnberg moet je een plek voor je fiets reserveren. Dit kan voor €4 per trein. Ook heb je vanaf je opstaphalte in Nederland tot aan Nürnberg een fietsticket nodig van €12 per fiets. Kijk hier voor info over het reserveren van fietsplaatsen op de trein naar Nürnberg.

Reistijd van de trein naar Nürnberg

Je moet rekenen op een reistijd per trein naar Nürnberg van minimaal 6 uur en 19 minuten gezien vanuit Amsterdam indien je met de ICE reist. Dit is inclusief de overstaptijd die je hebt. Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd respectievelijk 30 of 60 minuten korter. Reis je via Hannover, dan is de reistijd ongeveer een uur langer. Vanuit het zuiden of noorden van het land doe je doorgaans iets langer over de treinreis naar Nürnberg. Hieronder een indicatie van de reistijd per trein naar Nürnberg vanaf de opstaphaltes van de ICE hogesnelheidstrein.

Reistijd naar Nürnberg per ICE trein
Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Nürnberg 08:08 14:27 06:19 1 € 37,90 Online
Utrecht - Nürnberg 08:37 14:27 05:50 1 € 37,90 Online
Arnhem - Nürnberg 09:07 14:27 05:20 1 € 37,90 Online
Bereken de reistijd naar Nürnberg vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Nürnberg

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Nürnberg niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Nürnberg zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Nürnberg. De prijs van een treinticket naar Nürnberg begint bij €37,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Nürnberg.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Nürnberg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering op de IC en ICE. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Nürnberg dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Nürnberg

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Nürnberg kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Nürnberg reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Nürnberg krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Nürnberg van €37,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Nürnberg zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Nürnberg reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Nürnberg reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Nürnberg

Boek je online een treinticket voor de trein naar Nürnberg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Nürnberg is er helaas niet net als jongerenkorting.

Waar boek je een goedkoop treinticket naar Nürnberg?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Nürnberg? Via de websites NSInternational.nl en bahn.com (website van de Deutsche Bahn) kan je goedkope treintickets naar Nürnberg vinden. Wil je met de fiets in de trein naar Nürnberg reizen, dan kan je via bahn.com eenvoudig routes opzoeken waar ook je fiets op mee kan (Nederlandstalig).

Omgeving van Nürnberg

Er zijn vanuit de omgeving van Nürnberg diverse rechtstreekse treinverbindingen naar Nürnberg toe. Zo kan je per directe trein naar Nürnberg reizen vanuit plaatsen als München, Stuttgart, Frankfurt, Würzburg, Regensburg, Passau, Erfurt, Augsburg, Coburg, Donauwörth, Halle(Saale), Waiblingen, Winnenden, Backnang, Oppenweiler, Sulzbach(Murr), Murrhardt, Gaildorf West, Schwäbisch Hall-Hessental, Plattling, Eckartshausen-Ilshofen, Crailsheim, Schnelldorf, Dombühl, Leutershausen-Wiedersbach, Ansbach, Wicklesgreuth, Heilsbronn, Hanau en Roßtal.

Indien je op vakantie in Nürnberg gaat of een weekend weg, dan kan je met een regioticket voordelig in de omgeving van Nürnberg reizen. Via bahn.com kan je een Bayern-Ticket boeken waarmee erg goedkoop op regionale treinen in de deelstaat Bayern (Beieren) kunt reizen.

Veel gestelde vragen over de trein naar Nürnberg

Wat kost een treinticket naar Nürnberg?

De prijs van een treinticket naar Nürnberg begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Nürnberg?

Reis je per trein naar Nürnberg, dan moet je op een reistijd van ruim 6:19 uur rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht doe je 30 minuten korter over de rit en vananf Arnhem zelfs 1 uur korter.

Waar boek je een treinticket naar Nürnberg?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Nürnberg komen.

Bestaat er korting op de trein naar Nürnberg?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Nürnberg, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Nürnberg.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Nürnberg vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal een keer moeten overstappen.

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Nürnberg?

Ja, maak je gebruik van Intercity treinen en/of regionale treinen, dan kan je een fiets meenemen. Ook kan je de IC naar Hannover nemen en daar de ICE nemen naar Nürnberg. Op deze ICE kunnen fietsen mee. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity verplicht. Ook is een fietsticket (€12) nodig.